Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

12.4.2020 20:43 Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Topias Palmi pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Palmin tulokaskautta Cremonassa ei voi pitää ainakaan tylsänä. Taistelu peliajasta oli kova ja pelikentän ulkopuolella koronapandemia varasti suurimmat otsikot.

- Oli kyllä kaikin puolin ikimuistoinen kausi. Sain heti kokea kuinka kovaa peli on ulkomailla. Mikään ei tule ilmaiseksi, Palmi kertoo.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Cremona sijaitsee Lombardian maakunnassa, johon koronapandemia iski ensimmäisenä ja vakavimmin.

- Kesti pitkään, että Cremonassa koronan vaikutukset alkoivat näkyä. Kun tulin takaisin maajoukkueleiriltä ajattelin Cremonan olevan jollain tavalla turvassa, mutta se olikin yksi pahimmista alueista. Jos en olisi seurannut uutisia, niin en olisi edes tiennyt koronan vaikuttavan sillä alueella. Kaikki meni tosi rauhallisissa merkeissä. Alkuun ei ollut mitään rajoitteita, mutta sitten kun sarja keskeytettiin, niin tuli heti kerralla kovat toimet ja rajoitukset alkoivat näkyä myös katukuvassa, Palmi avaa kokemuksiaan.

Palmin mukaan tilanne oli varsin epäselvä, kun tieto sarjan keskeytyksestä tuli.

- Alkuun se oli tosi raskasta eikä seuran puolelta tiedotus oikein toiminut. Kun ensimmäiset rajoitukset tulivat voimaan eikä saanut järjestää yleisiä kokoontumisia, niin meille ilmoitettiin vielä että on treenit, mutta niitä ei ollutkaan. Sitten meille sanottiin, että saamme käydä hallilla omatoimisesti treenaamassa, muttemme saaneet tehdä sitäkään.

Italiaan tuli voimaan ulkonaliikkumiskielto joten harjoittelu muuttui sisätiloihin. Ulkona sai käydä ainoastaan lenkillä, mutta muuten oli käytännössä pysyttävä neljän seinän sisällä.

- Saimme seuralta jumppaohjelman sekä hallilta sai hakea välineitä, että kuntopiiristä sai mahdollisimman monipuolisen. Lenkille sai sentään mennä ulos. Joskus tuli vedettyä lenkkarit jalkaan ja lenkkivarustus päälle ja mentyä vain ulos, ettei pää ihan hajonnut sisätiloissa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Korona kosketti läheltä myös itse seuraa, kun seuran presidentti Aldo Vanoli joutui sairaalahoitoon.

- Hän oli sairaalassa, muttei käsittääkseni ollut missään kriittisessä tilassa. Hän meni sairaalaan pitkittyneen kuumeen takia, mutta toipui siitä.

Pelikentän puolella Palmin kauteen mahtui myös käänteitä. Peliaika vaihteli noin 20 minuutin peliajasta koko pelin istumiseen penkillä. Etenkin loppukaudesta Palmin vastuu pieneni, mutta lopulta peliaikaa tuli kauden aikana keskimäärin noin 13 minuuttia. Keskiarvoikseen Palmi tehtaili 3,9 pistettä ja 1,2 levypalloa.

- Kun lähdin alkusyksystä, niin minulla ei ollut hirveän korkeat odotukset peliajan suhteen. Italian liiga on kuitenkin pari askelta ylöspäin Korisliigasta. Itseluottamus kuitenkin kasvoi, kun huomasi pärjäävänsä ja sitä kautta kasvoivat myös odotukset. Harjoitusotteluissa tuli vastuuta ja onnistumisia ja fiilis peliajasta alkoi kasvaa. Vakituisen peliajan saaminen olisi kuitenkin vaatinut jatkuvia onnistumisia. Kauteni oli vähän aaltoileva ja sellainen läpimurtopeli jäi puuttumaan. Pelasin paljon ok pelejä, mutta etenkin hyökkäyspäässä jäi se hyvä peli tulematta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Palmi allekirjoitti syksyllä Cremonan kanssa kolmen vuoden sopimuksen, joten läpimurron tekemiseen on vielä aikaa. Pitkä sopimus takaa Palmille kehittymisrauhan.

- Omalta kohdaltani se oli tärkeä ja siksi tein ilomielin heti pitkän sopimuksen. Siinä on aikaa kehittyä ja myös joukkue tiedostaa, että tämä on prosessi.

Kokonaisuudessaan Palmin kausi oli hyvin opettavainen.

- Aika paljon tarttui mukaan. Jos peilaa tulevaa ajatellen, niin nyt olen paljon valmiimpi ja astetta kokeneempi. Tiedän nyt tarkemmin mitä huipulle pääseminen vaatii. Koripalloilullisesti ei hirveästi tullut mitään uutta, mutta taitotasoa pitää tietenkin nostaa. Nyt minulla on se ymmärrys, että mitä pitää tehdä huipulle päästäkseen.

Topias Palmin kauden tilastot

Henkilöt

 
23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

Näytä lisää vastaavia