Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

30.5.2021 21:31 Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

Alexander Madsen välttyi loukkaantumisilta tällä kaudella. (Kuva: Ville Vuorinen)

VEF Riika lähti finaalisarjaan Ventspilsiä vastaan selvänä ennakkosuosikkina eikä jättänyt mitään sattuman varaan viemällä finaalisarjan suoraan 4-0.

- Tulimme aika kovalla latauksella heti ensimmäiseen peliin ja se kantoi loppuun asti. Vastustajalta loukkaantui toisessa pelissä yksi heidän tärkeimmistä skoraajista ja se osaltaan vaikutti myös, mutta halusimme hoitaa finaalit suoraan neljässä pelissä. Ventspilsiltä löytyy paljon skoraajia ja viimeisessä pelissä emme oikein saaneet heitä kuriin ja se oli tiukempi, Madsen käy läpi finaalisarjaa.

- Loppukaudesta koko joukkue pääsi hyvään kuntoon ja saimme joukkueen pelin hyvään kuosiin. Olisi ollut kiva pelata myös Mestarien liigan jatkolohkossa täydellä rosterilla, mutta nyt pelasimme vain yhden pelin koko kokoonpanolla, Madsen jatkaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

VEF Riika eteni Mestarien liigassa alkulohkosta jatkoon, mutta jatkolohkossa tie nousi pystyyn, kun se jäi ilman voittoja. Madsenin mukaan joukkueella olisi ollut eväät parempaankin.

- Tavoitteena oli mennä alkulohkosta jatkoon, ja se toteutui, mutta halusimme mennä myös pidemmälle. Olemme suhteellisen pienen budjetin joukkue muihin verrattuna ja jatkopaikka olisi vaatinut sen, että koko joukkue olisi ollut ehjänä.

Madsen välttyi kauden aikana suuremmilta loukkaantumisilta, mutta maaliskuussa hän sairastui koronavirukseen, joka osaltaan vaikutti hänen koko loppukauteensa.

- Kaudesta jäi hyvä maku. Henkilökohtaisesti kausi oli ehjä lukuun ottamatta sitä, että olin kolme viikkoa jumissa hotellihuoneessa Burgosissa. Se teki loppukaudesta vaikean enkä päässyt sen jälkeen ihan täyteen kuntoon. Tavoite oli pysyä ehjänä, ja kun se onnistui, niin samalla myös kehitystä tapahtui pelissä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Madsenilla todettiin koronatartunta, kun joukkue pelasi Mestarien liigaa Burgosissa ja hän joutui viettämään karanteenissa yhteensä 19 päivää.

- Olin onnekas, että yhdellä joukkuekaverilla oli PlayStation mukana ja sitä tuli aika paljon pelattua. Muuten ei saanut hotellihuoneesta poistua kuin sairaalaan testeihin. Onneksi huoneessa oli parveke, vaikkei juuri kelejä ollutkaan. Yhtenä aamuna aukaisin verhot, niin maa oli valkoisena ja lunta oli tullut kymmenen senttiä. Painelin sitten takaisin nukkumaan. Ei se ollut ihan sellainen Espanjan loma mitä kuvittelisi, Madsen kertoo karanteeniajastaan.

Madsenilla on pelaajan optio ensi kaudeksi VEF Riian kanssa ja hänellä on siis mahdollisuus siirtyä johonkin muuhun seuraan niin halutessaan. Madsen ei sulje jatkoa pois, mutta aikoo samalla tarkastella myös muita vaihtoehtoja.

- Pelityylimme oli mieleinen ja pelasimme sellaista nopeaa peliä, joka olisi varmasti ollut yleisöllekin viihdyttävää, jos heitä olisi päässyt katsomoon. Seura yrittää pitää viime kauden joukkueesta monta pelaajaa ja sitten paikata puuttuvia palasia. Itse aion myös katsoa miltä markkinat näyttävät. Sitä voidaan jännittää tässä kesän aikana.

Tulevan kesän suunnitelmat ovat Madsenin osalta muuten varsin selkeät.

- EM-kisoihin valmistautuminen alkaa nyt ja innolla odotetaan maajoukkueen kesää, Madsen toteaa.

Alexander Madsenin tilastot Latvian liigasta
Alexander Madsenin tilastot Viron ja Latvian yhteisliigasta
Alexander Madsenin tilastot Mestarien liigasta

Henkilöt

 
12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

Näytä lisää vastaavia