Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

20.11.2020 18:40 Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

Sasu Salin lähtee EM-karsintakuplaan hyvässä vireessä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salinin seurajoukkue Teneriffan alkukausi on ollut erinomainen. Espanjan liigassa se on voittanut kymmenestä pelistään yhden ja Mestarien liigassa saldo näyttää kahta voittoa ja yhtä tappiota. Salin on syystäkin tyytyväinen joukkueen alkukauteen.

- Mennyt aika hyvin. Meillä on hyvä jengi ja kaikki edellytykset menestyä tällä kaudella. Itseluottamus on kohdillaan ja peli kulkee. Voimme lähteä jokaiseen peliin sillä mielellä, että voitamme sen.

Myös Salin on ollut viime aikoina liekeissä. Viime viikonloppuna hän upotti paikallisvastustaja Gran Canarian heitettyään 17 pistettä ja viikolla Mestarien liigassa hän pisti vielä paremmaksi takoen 21 pinnaa Teneriffan voitettua Galatasarayn.

- On kiva, kun on tullut onnistumisia. Kauden alussa heitto ei meinannut mennä sisään millään, mutta koko ajan olen parantanut. Ei saa kuitenkaan olla liian tyytyväinen, muistuttaa Salin.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Koronapandemia on vaikuttanut Euroopassa pelien aikatauluihin ja ottelusiirtoja on nähty tartuntojen sekä altistumisten takia. Teneriffa on kuitenkin pystynyt pelaamaan suunnitelmien mukaan eikä joukkueessa ole ollut kilpailukauden aikana yhtään tartuntaa.

- Ainoa mikä mietitytti, oli matkustaminen Mestarien liigan peleihin, mutta nekin ovat menneet hyvin. Olemme säilyneet kauden aikana ilman tartuntoja. Mukana on varmaan myös vähän tuuria, mutta kyllä me kaikki pyrimme toimimaan vastuullisesti.

- Seura toivoo, että pyritään pitämään ylimääräiset kontaktit vähäisinä. Tietenkin esimerkiksi kaupassa saa käydä, mutta täytyy olla fiksu ja välttää kaikkea turhaa. Käytännössä ollaan pääasiassa kotona sekä hallilla ja vieraspeleissä ollaan vain hotellissa ja hallilla. Maskipakko on voimassa kaikkialla ja käsidesiä kuluu, Salin kertoo.

Kuplassa tuttu mies vastassa

Suomi kohtaa Metro Areenalla pelattavassa kuplassa Georgian ja Serbian. Georgian joukkueesta löytyy Salinille varsin tuttu kaveri Giorgi Shermadini. Kaksikko pelasi yhdessä ensimmäisen kerran jo 10 vuotta sitten Olimpija Ljubljanassa ja sen jälkeen tiet yhtyivät Malagassa kaudella 2017, josta he siirtyivät samaan aikaan Teneriffan joukkueeseen.

- ”Sherminator” on korin alla vahva ja tykkää haastaa siellä. Hän sanoi, että myös Tornike Shengelia olisi tulossa TsSKA:sta ja sitten tuosta naapurisaarelta on tulossa Gran Canarian Beka Burjanadze. Korin alla he ovat kyllä tosi kovia. Georgialla on muutenkin hyvä joukkue ja siitä hyvänä osoituksena voitto Serbiasta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Peräti 217-senttinen Shermadini lukeutuu Espanjan liigan parhaisiin isoihin miehiin ja hänet valittiin myös liigan lokakuun parhaana pelaajana. Salinilla on kuitenkin keinot ison miehen pysäyttämiseksi.

- Täytyy varmaan hotellilla laittaa hänen ruokaansa jotain. Hänellä on aika herkkä vatsa, Salin vitsailee.

- Se varmasti auttaa, kun hänelle laittaa träppiä korin alle. Hän on ihan hyvä syöttämään, mutta se ei ole hänen vahvin osa-alueensa. Pienellä rotaatiolla pystymme saamaan hänet kuriin.

Salin liittyy innokkaana Susijengin mukaan ensi viikolla. Salin iloitsee myös Petteri Koposen mahdollisesta paluusta Susijengin paitaan lähes kahden vuoden tauon jälkeen. 

- Jännä nähdä ketä kaikkia pääsee tulemaan. Hyvä jos ”Petsku” on mukana ja olen varma, että saamme hyvän joukkueen kasaan. Olemme valmiita lähtemään voittamaan pelejä.

Salin on tyytyväinen, että EM-karsintakupla järjestetään Suomessa, vaikka yleisöä ei harmittavasti lehtereille pääsekään.

- Jos kuplassa täytyy pelata, niin mieluummin sitten Suomessa kuin jossain muualla. Hotellissa pystyy puhumaan suomea ja olemaan siellä tuttujen tyyppien kanssa.

Susijengin kohtaa Georgian lauantaina 28.11. ja Serbian maanantaina 30.11.

Henkilöt

 
12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

Näytä lisää vastaavia