Anniina Äijänen aloittaa Espanjan liigan välierät sunnuntaina - Anissa Pounds kehittyi kauden aikana

20.4.2019 11:11 Anniina Äijäsen kausi Espanjassa jatkuu sunnuntaina, kun hänen edustamansa Sedis Basquet aloittaa välierät Gironaa vastaan. Anissa Poundsin kausi sarjaporrasta alempana sen sijaan loppui viime viikonloppuna.

Anissa Poundsin kausi Espanjassa päättyi, Anniina Äijäsen kausi jatkuu vielä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sedis Basquet sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja sai puolivälierissä vastaansa Gipuzkoan. San Sebastianista oleva Gipuzkoa laittoi Sedis Basquetin tiukoille, mutta Sedis kuittasi ratkaisevan pelin jatkoajalla nimiinsä ja eteni välieriin otteluvoitoin 2-1.

- Se oli kahden väsyneen joukkueen taistelu. Vastustaja oli hyvä, mutta onneksi pystyimme hoitamaan pelin. Meillä oli iso kotiyleisön tuki ja rummut soivat katsomossa. Oli hieno tunne olla osana tuollaista tapahtumaa, Äijänen palaa ratkaisevaan puolivälieräotteluun.

Sedis Basquetin kotipaikka on Kataloniassa sijaitseva Le Seu d'Urgell. Äijänen on pistänyt merkille reilun 12 000 asukkaan kaupungin koriskuumeen.

- Sen huomaa kaduilla, kun ihmiset tervehtivät ja onnittelevat pelien jälkeen ja lapset heittelevät yläfemmoja. Täällä on kiva yhteisöllinen olo.

Anniina Äijänen on nauttinut pudotuspelitunnelmasta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Välierissä Sedis joutuu kovan paikan eteen, kun se saa vastaansa runkosarjan kakkosen Gironan. EuroCupissa menneellä kaudella pelannut Girona hävisi kaudella vain neljä ottelua, joista kolme tuli neljän viimeisen kierroksen aikana. Alkukauden ainoan tappion se koki nimenomaan Sedisille.

- Girona on taas paha vastustaja. Onnistuimme kaatamaan heidät alkukaudesta, mutta sen jälkeen on ollut vaikeaa. Heillä on hyvä kotiyleisö ja he suojelevat kotikenttäänsä hyvin. Heillä on jokaiselle pelipaikalle monia hyviä pelaajia, Äijänen kuvailee tulevaa vastustajaa.

Sedis on kuitenkin osoittanut pystyvänsä haastamaan ja voittamaan Gironan tällä kaudella. Finaalipaikka vaatii kuitenkin täydellistä onnistumista.

- Meidän pitää lähteä puolustuksen kautta pelaamaan, että pystyisimme haastamaan heidät. Heille on tullut vähän uusia vahvistuksia kauden aikana ja se luo omanlaisensa haasteet valmistautumiseen. Omalla tekemisellä ja levypallot hoitelemalla pystymme heidät haastamaan.

Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelaavalle Äijäselle pudotuspelit Espanjan kovassa liigassa ovat herkullinen kokemus, josta voi ammentaa paljon myös jatkoa ajatellen.

- Täytyy olla iloinen, että pääsee pelaamaan tällaisia pelejä ja tämä on hyvä aloitus ammattilaisuralle. Hienoja hetkiä.

Espanjan Liga Femeninan finaaliin pääsee kahdella voitolla.

Poundsilla opettavainen debyyttikausi ammattilaisena

Viime keväänä Peli-Karhujen kanssa Suomen mestaruutta juhlinut Anissa Pounds pelasi uransa ensimmäisen ammattilaiskauden Espanjan Liga Femenina 2:ssa Maristas Corunan joukkueessa. Joukkueen kausi päättyi harmittavasti putoamiseen, mutta Poundsin kausi oli kokonaisuudessaan onnistunut.

Pounds lukeutui koko kauden joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin pelaten keskimäärin yli 28 minuuttia ottelua kohden. Tehojakin syntyi komeasti 11,7 pisteen, 3,4 levypallon, 1,8 syötön ja 1,5 riiston keskiarvoilla. Joukkueen osalta kausi oli sen sijaan vaikeampi, kun se voitti kauden 26 ottelustaan vain viisi sijoittuen lohkossaan toiseksi viimeiseksi ja putosi näin sarjaporrasta alemmas.

- Tuloksellisesti joukkueena kausi ei mennyt niin hyvin, mutta omalta osaltani viihdyin kyllä tosi hyvin. Minulla oli iso rooli ja sain paljon vastuuta. Tykkäsin valmentajastamme ja hän auttoi minua todella paljon kauden aikana. Henkikohtaisesti tunnen menneeni kauden aikana eteenpäin. Olisin toivonut joukkueelle enemmän voittoja, mutten kadu lähtöäni tänne. Onneksi lähdin, Pounds kertaa kauttaan.

Anissa Pounds kehittyi kauden aikana paljon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pounds kiittelee erityisesti päävalmentaja Ruben Vazquez Lopezin vaikutusta omaan kehitykseensä.

- Täytyy antaa valmentajalle iso kiitos, että hän jaksoi tulla aamuisin treenaamaan kanssani, kun muilla oli koulua ynnä muita juttuja. Hän auttoi minua henkilökohtaisesti todella paljon esimerkiksi siinä, että miten saan heiton nopeammin ilmaan, miten skriinistä pääsee peliin, nyt pystyn lukemaan kenttää paremmin ja osaan erilaisia viimeistelytapoja, Pounds kertoo.

Pounds vietti USA:n yliopistossa ensin neljä vuotta, jonka jälkeen hän palasi vuodeksi Korisliigaan pelaamaan ennen kuin päätti ottaa ensimmäisen askeleensa ulkomaille. Kokemus oli kokonaisuudessaan positiivinen.

- Täällä oli tosi helppo olla. Ainoa ongelma oli, että vain yksi joukkuekaveri puhui hyvin englantia, mutta onneksi valmentaja osasi myös. Kaikki toimi erinomaisesti ja seura oli aina auttamassa, mikäli jotain oli. Minulla ei ollut mitään vaikeuksia olla siellä.

Hyvästä kokemuksesta rohkaistuneena Pounds halajaa ulkomaille myös ensi kaudella. Vielä ei ole kuitenkaan tietoa missä ura tulee jatkumaan.

- Haluaisin lähteä taas ulkomaille ja uuteen paikkaan kokemaan sekä näkemään vähän jotain uutta. Agentin kanssa olen vähän jutellut, mutta katsotaan sitten, kun sarjat päättyvät.

Anissa Poundsin tilastot Liga Femenina 2:ssa

 
22.9.2020 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen valmiina vastuuseen Islannissa – ”Tavoitteena on kehittyä johtajana kentällä”

Annika Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ja kesällä hän otti suunnakseen Islannin ja reykjavikilaisen KR:n joukkueen. Holopaisella on odotettavissa iso rooli joukkueessa ja hän on siihen valmis tarttumaan.

18.9.2020 15:41 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

3.4.2020 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Kaisa Kuisma urakoi isossa roolissa Portugalissa – ”Voin olla ihan tyytyväinen”

Kaisa Kuisma, 25, otti ensikosketuksensa ulkomaan kentille tällä kaudella, kun hän pelasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Portugalin liigassa. Kuisma viihtyi hyvin pelikentällä sekä sen ulkopuolella, vaikka uuden sarjan pelityyli ja maan kulttuuri toivat alussa omat haasteensa.

1.4.2020 14:09 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen sai peliinsä uusia elementtejä Ranskassa – ”Peliini tuli monipuolisuutta”

Annika Holopainen, 26, vietti menneen kauden Ranskan Ligue 2:n Reimsin joukkueessa. Holopainen kokee erityisesti monipuolistuneensa pelaajana kauden aikana.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

20.3.2020 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Pelander pettyi kauteen – Kaukopaasi nautti debyyttikaudesta ulkomailla

Ruotsin Basketliganissa nähtiin tällä kaudella kaksi suomalaispeluria, kun kokenut Sofia Pelander, 27, pelasi länsinaapurissa jo viidennen kautensa ja Isabella Kaukopaasi, 24, sen sijaan debytoi ulkomaan kentillä.

28.2.2020 13:03 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä nousujohteinen kausi Espanjassa – ”Olen kehittynyt kauden aikana paljon”

Espanjan Liga Femenina 2:n Ferrolissa pelaava Anniina Äijänen, 24, on parantanut joukkueen mukana peliään kauden edetessä. Tällä hetkellä nousijasuosikkeihin lukeutuva Ferrol liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja Äijänen on raivannut tiensä avausviisikkoon.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

27.11.2019 11:04 Suomalaiset ulkomailla

Saara Wahlgrenilla edessään taas pitkä toipumisjakso – ”Tullaan vahvempana takaisin”

Saara Wahlgren, 26, debytoi Belgian liigan Sparta Laarnessa juuri ennen maaottelutaukoa oltuaan sivussa pelikentiltä lähes vuoden verran. Harjoituksissa harmittomassa tilanteessa sattunut loukkaantuminen päätti kuitenkin Wahlgrenin kauden.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

11.10.2019 15:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen aloittaa kautensa Ranskassa – ”Kiva päästä testaamaan itseään uudessa sarjassa”

Annika Holopainen, 26, aloittaa kolmannen kautensa Euroopassa ammattilaisena, kun hän solmi kesällä Ranskan Ligue Femenine 2:ssa pelaavan Reimsin kanssa sopimuksen. Vaikean viime kauden jälkeen Holopainen hakee menestystä sekä joukkue- että henkilökohtaisella tasolla.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

4.10.2019 11:40 Susiladies

Kaisa Kuisma innokkaana ensimmäiseen ammattilaiskauteensa

Kaisa Kuisma, 25, toimii tulevalla kaudella suomalaisena uranuurtajana, kun hän siirtyy ensimmäisen suomalaiskoripalloilijana Portugalin liigaan hänen tehdessä sopimuksen Vitoria SC:n kanssa. Kuisma lähtee ensimmäiseen kauteensa ulkomailla intoa puhkuen.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

Näytä lisää vastaavia