Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

11.3.2024 08:07 EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta. (Kuva: FIBA Europe)

Awak Kuier aloitti taistelun EuroCupin finaalipaikasta, kun Reyer Venezia kohtasi London Lionsin. Vaikean avauspuoliskon jälkeen Venezia sai toisella peliään kulkemaan ja petasi Lontoossa pelattavaan toiseen osaotteluun hyvät lähtöasetelmat 68-69 (24-40)-tappiosta huolimatta. Kuier urakoi joukkueensa toiseksi suurimmat minuutit (32) ja kiitti luottamuksesta 12 pisteellä, kolmella levypallolla, syötöllä ja torjunnalla.

Ratkaiseva toinen osaottelu pelataan tiistaina 12.3. Lontoossa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kuier pääsi viettämään väliviikkoa Italian liigassa, mutta Helmi Tulonen oli Sanga Milanon kanssa tositoimissa Campobassoa vastaan. Tulonen oli joukkueensa ykkönen 22 pisteellä ja tilastorivit täydentyivät myös viidellä levypallolla. Milano on toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Bundesliigan suomalaiskohtaamisessa Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään, kun Lions Halle haki Angels Nördlingenistä 81-69 (34-34)-voiton. Pounds paukutti 10 pistettä, kolme levypalloa ja riiston. Roosa Lehtoranta auttoi Angelsia 11 pisteen, kahden levypallon ja syötön tilastoilla. Voitolla Lions nousi Angelsin ohi neljänneksi ja joukkueet taistelevat tiukasti pudotuspelien kotiedusta.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Linda-Lotta Lehtoranta palasi Kelternin kokoonpanoon, mutta siitä huolimatta joukkue joutui kärkiottelussa taipumaan ALBA Berliinille 59-70 (29-36). Lehtoranta sai tilastoihinsa levypallon ja kolme syöttöä. Elina Koskimies kasasi monipuolisesti kolme pistettä, seitsemän levypalloa, kaksi syöttöä, kaksi riistoa ja torjunnan. Tappion myötä Keltern menetti kärkipaikan ALBA:lle.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Espanjan liigassa Lotta-Maj Lahtisen yli 33 minuutin uurastus jäi vaille kruunua, kun Sedis Basquet hävisi kotonaan Euskotrenille 45-57 (23-32). Lahtinen heitto seitsemän pistettä ja sai tilastohinsa täytettä myös levypallon ja kahden riiston muodossa. Sedis Basquet on 12.
Ottelutilastot

Marianne Kalinin ja Anniina Äijäsen Ferrol hävisi kotonaan Gran Canarialle 83-91 (43-49). Kalinin tilastoihin merkittiin levypallo ja kaksi syöttöä ja Äijäselle kertyi viisi levypalloa. Ferrol on nyt kymmenentenä.
Ottelutilastot

Ruotsissa Norrköping Dolphins ei antanut Alvikin yllättää, vaan haki vieraskentältä selvän 84-64 (42-29)-voiton. Lotta Vesiluoma puuttui kotijoukkueen kokoonpanosta ja Sofia Pelander kantoi kortensa Norrköpingin voittokekoon neljällä levypallolla ja syötöllä. Norrköping on sarjassa kolmantena ja Alvik taistelee pudotuspelipaikasta ollen kahdeksas.
Ottelutilastot

Sara Rokkasen KARA Trutnov oli viikolla kahdesti tositoimissa ja saldona oli voitto ja tappio. Trutnovin viikko alkoi komeasti 67-60 (30-34)-voitolla Slovankasta. Rokkanen kuului joukkueensa parhaimmistoon 11 pisteellä, kolmella levypallolla ja syötöllä.
Ottelutilastot

Viikon toisessa ottelussaan Trutnov ei pystynyt kaatamaan Ostravaa, vaan joutui taipumaan vieraskentällä lukemin 85-92 (49-49). Rokkanen sai tilastoihinsa seitsemän pistettä ja kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

 
1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

21.12.2023 23:01 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Lotta-Maj Lahtinen jatkavat EuroCupissa

EuroCupin ensimmäinen pudotuspelikierros saatiin päätökseen torstaina ja suomalaispelaajien osalta Awak Kuierin ja Lotta-Maj Lahtisen pelit jatkuvat.

15.12.2023 11:26 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-pelaajilla vahva aloitus EuroCupin pudotuspeleissä

Awak Kuierin, Lotta-Maj Lahtisen ja Elina Aarnisalon joukkueet nappasivat voitot EuroCupin pudotuspelien avausotteluissa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

1.12.2023 09:49 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupissa saatiin lohkovaihe päätökseen - kolme Susiladies-pelaajaa pudotuspeleihin

EuroCupin alkulohko saatiin päätökseen tällä viikolla. Pudotuspeleissä suomalaispelaajista nähdään Awak Kuier, Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

24.11.2023 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin ja Lahtisen joukkueet varmistivat jatkopaikan EuroCupissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ja Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet varmistivat paikkansa EuroCupin pudotuspeleissä nappaamalla voitot. Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta juhlivat myös voittoa.

Näytä lisää vastaavia