Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

19.1.2021 14:57 Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

Awak Kuier pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kuier teki kesällä sopimuksen maan kärkijoukkueisiin lukeutuvan sisilialaisseuran kanssa. Ragusa on tällä hetkellä Italian liigassa neljäntenä ja voittanut yhdeksän edellistä otteluaan.

- Ihan hyvin on mennyt. Kausi on tietenkin ollut vähän erikoinen koronan takia. Meillä oli alkukaudesta vähän loukkaantumisia ja sellaisia pelaajia, jotka pelasivat vain hetken, mutta nyt alkuperäinen jengi on kasassa ja pelit ovat kulkeneet paremmin, Kuier kertaa joukkueen alkukauden edesottamuksia.

Kuier on ottanut heti isoa roolia joukkueessa, kun hän on merkkauttanut keskiarvoikseen 9,4 pistettä, 7,1 levypalloa ja 1,8 syöttöä ottelua kohden. Peliaikaa Kuier on saanut noin 25 minuuttia ottelua kohden.

- Olen ihan tyytyväinen kauteeni. Toivoin, että pystyisin kehittymään ja olen saanut siihen mahdollisuuden. Italian liigassa pelataan tosi kovaa ja aggressiivisesti. Siinä ovat varmasti ne isoimmat erot Suomeen verrattuna. Tämä on kova sarja. Kaikki on hoidettu seuran suunnalta hienosti, että voi vain keskittyä pelaamiseen.

Awak Kuier on ihastuttanut korisyleisöä donkeillaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kovassa liigassa Kuier on huomannut myös omat kehityskohteensa.

- Ehkä fysiikassa on eniten kehitettävää. Pärjäisi ehkä vähän helpommin, jos olisi vähän fysiikkaa.

Pelillisesti Kuier on sopeutunut sekä joukkueeseen että sarjaan mainiosti.

- Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon. Pelaamme palloa paljon sisään ja syöttelemme paljon.

WNBA ja EM-karsinnat mielessä

Kuierin selkeänä tavoitteena siintää maailman kovin liiga WNBA. Kuier on tänä vuonna varauskelpoinen ja myöntää, että WNBA pyörii mietteissä.

- On se mielessä, mutten ole vielä sataprosenttisen varma menenkö draftiin. On siitä puhuttu. Kyllä se takaraivossa on, muttei häiritsevänä tekijänä.

ESPN nosti Kuierin omissa arvoissaan kärkivarausten joukkoon peräti kolmanneksi.

- Kyllähän se hyvältä tuntuu, että on rankattu niin korkealle. On kiva tietää, että muut ajattelevat minun pystyvän pärjäämään siellä. Uskon itsekin siihen, että pystyisin WNBA:ssa pärjäämään.

Helmikuun alussa Susiladies jatkaa EM-karsintojaan, kun se saa vastaansa Belgian ja Ukrainan. Kuierilla on nälkää palata maajoukkueen mukaan, sillä edellinen karsintaikkuna jäi hänen osaltaan väliin, kun hänellä todettiin Portugalin karsintakuplassa koronavirus.

- Se oli aika harmillinen homma, sillä en ajatellut minulla olevan virusta. Minun piti olla Portugalissa kymmenen päivää ja se oli loppujen lopuksi aika nopeasti ohi. Minulla ei ollut missään vaiheessa mitään oireita ja oloni oli koko ajan ihan normaali, Kuier valottaa.

Kuier pääsee mittaamaan jälleen Emma Meessemania vastaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Suomi pääsi edellisessä karsintakuplassa pitkästä aikaa voiton makuun EM-karsinnoissa voittamalla Portugalin. Nyt haaste on astetta kovempi, kun Belgia lukeutuu aivan maailman huippuihin ja Ukraina osoitti kovuutensa voittamalla Suomen edellisessä karsintakuplassa.

- Kovia pelejä on edessä ja olisi hienoa voittaa molemmat pelit. Tiedän, että kaikki lähdemme voittamaan niitä otteluita eikä meidän tarvitse pelätä ketään. Meidän pitää vain pelata kovaa ja meillä on vain yksi tavoite. Meillä ei ole niissä otteluissa mitään hävittävää, Kuier muistuttaa tervettä itseluottamusta uhkuen.

Edellisen kerran Kuier oli mukana EM-karsinnoissa marraskuussa 2019 ja juuri Belgiaa vastaan. Tuolloin Belgia osoitti tasonsa voittaen ottelun 85-58 maailmantähti Emma Meessemanin hurjastellessa tuolloin 22 minuutissa 32 pistettä. Suomi ei lähde Kuierin mukaan perääntymään otteluissa.

- Se oli hieno kokemus päästä katsomaan miten pystyy kamppailemaan maailman parhaita pelaajia vastaan. Tällä kertaa pääsemme lähtemään paljon valmiimpina ja haluamme voittaa ottelut. Se on varma, ettemme tule kaatumaan helposti.

Henkilöt

 
8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

27.3.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander aloittaa pudotuspelit Saksassa sunnuntaina – ”Olemme nyt parhaassa mahdollisessa iskussa”

Saksan Bundesliigan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin keskiviikkona ja pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna. Pelanderin Herner sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

26.2.2021 13:18 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

Näytä lisää vastaavia