Awak Kuierin Venezia eteni Italian cupin finaaliturnaukseen

8.1.2024 09:53 Awak Kuier aloitti vuotensa selvittämällä tiensä Italian cupin Final Four -lopputurnaukseen. Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol sinetöi Espanjassa paikkansa cup-turnauksessa. Saksassa Elina Koskimies ja Roosa Lehtoranta saivat vuodelleen vahvan startin.

Awak Kuier pääsee taistelemaan cup-voitosta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kuierin Venezia pääsi suoraan toiselle karsintakierrokselle ja peittosi lopulta Brixian selvästi 75-44 (41-21). Kuier tilastoi joukkueelleen kuusi pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä, riiston ja kaksi torjuntaa.

Venezian seuraksi finaaliturnaukseen selvittivät tiensä Kuierin entinen seura Ragusa, Sesto San Giovanni ja Schio. Venezia kohtaa välierässä Sesto San Giovannin. Finaaliturnaus pelataan 16.2.-18.2.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulosen Sanga Milanon tie päättyi jo heti ensimmäisellä kierroksella, kun se hävisi Sesto San Giovannille 71-81 (31-49). Tulonen kirjautti seitsemän pistettä ja levypallon.
Ottelutilastot

Espanjassa vuosi saatiin käyntiin heti kahdella kierroksella. Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol palasi talvitauolta voittoisasti kaataessa Euskotrenin 66-58 (43-34). Äijänen kantoi kortensa kekoon kahdella pisteellä ja levypallolla, kun Kalinille kirjattiin kolme levypalloa.

Voitolla Ferrol varmisti paikkansa kahdeksan parhaan joukossa runkosarjan ensimmäisen puolikkaan jälkeen ja ansaitsi sitä kautta paikan Copa de la Reinan cup-tapahtumassa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Viikonloppuna Ferrol piinasi sarjakakkosta Zaragozaa, mutta joutui lopulta taipumaan 69-71 (30-35), vaikka johti peliä vielä puolisen minuuttia ennen loppua. Kalin heitti kaksi pistettä ja sai tililleen myös levypallon, syötön ja kaksi riistoa. Äijänen nappasi kaksi levypalloa.

Ferrol pitää sarjassa yhdeksättä tilaa.
Ottelutilastot

Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet aloitti vuoden niukalla 76-77 (50-43)-tappiolla Araskin vieraana. Lahtisen tilastoihin kertyi kaksi pistettä, levypallo, kaksi syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Sedis palasi viikonloppuna voittojen tielle kukistamalla Ensinon vieraissa 69-62 (36-33) Lahtisen täyttäessä tilastojaan kahdeksalla pisteellä, kahdella levypallolla ja kolmella syötöllä. Sedis pitää sarjassa sijaa 11.
Ottelutilastot

Elina Koskimies oli vahvassa iskussa Saksan Bundesliigassa heitettyään 15 pistettä Kelternin peitotessa Wings Leverkusenin selvästi 85-42 (37-26). Koskimies sai tilastoihinsa myös kaksi syöttöä, riiston ja torjunnan. Linda-Lotta Lehtorannan riville merkittiin kaksi pistettä, levypallo ja viisi syöttöä. Keltern johtaa Saksan Bundesliigaa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Roosa Lehtoranta oli Angels Nördlingenin parhaimmistoa 14 pisteen saldolla, mutta Hannover Luchse oli kotonaan vahvempi 88-73 (44-34). Lehtoranta täytteli riviään myös kolmella levypallolla, syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Anissa Poundsin Lions Halle hävisi kotonaan ALBA Berliinille 56-69 (39-40) Poundsin heittäessä seitsemän pistettä tilastojen täyttyessä myös kahdella levypallolla ja viidellä syötöllä.

Keltern johtaa sarjaa ja Angels sekä Lions ovat tasapisteissä sijoilla 5-6.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Ruotsissa vuosi alkoi vauhdikkaasti ja Sofia Pelander pääsi jatkamaan voittoputkuea, kun Norrköping Dolphins voitti kärkiottelussa Luleån vieraskentällä 69-55 (24-29). Pelander täytteli riviään viidellä pisteellä, viidellä levypallolla ja kahdella riistolla. Dolphins on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Lotta Vesiluoman Alvik oli jo kahdesti tositoimissa ja aloitti tappiolla ja voitolla. Vuoden ensimmäisessä ottelussaan Alvik taipui Sjuhäradsin vieraana 56-72 (32-30). Vesiluoma saalisti neljä pistettä, viisi levypalloa ja kolme syöttöä.
Ottelutilastot

Loppiaisena Alvik kaatoi AIK:n 106-76 (51-28). Vesiluoma ei pelannut ottelussa.
Ottelutilastot

Isabella Kaukopaasin Visby puolestaan hävisi molemmat vuoden ensimmäiset ottelunsa. Ensin Högsbo kävi hakemassa pisteet 95-76 (48-36)-voitolla Kaukopaasin kasatessa neljä pistettä, levypallon, kaksi syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Toisessa IK Eos oli vahvempi 80-61 (41-28). Tällä kertaa Kaukopaasin tilastoihin kirjoitettiin seitsemän pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

 
26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

15.1.2024 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo voittojen takuunaisina

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo olivat isoissa rooleissa joukkueidensa jatkaessa tappioitta sarjoissaan. Sofia Pelander teki kovaa jälkeä Ruotsissa ja Anissa Pounds oli joukkueensa pisteykkönen Saksassa.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

31.12.2023 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin Reyer Venezia venytti voittoputken uudelle kymmenluvulle – Poundsille ja Äijäselle kauden ennätyspisteet

Awak Kuierin Reyer Venezia on pelannut alkukauden tappioitta ja lähtee uuteen vuoteen 20 ottelun voittoputkessa. Espanjassa Anniina Äijänen auttoi joukkueensa cup-huipentumaan ja Saksassa Anissa Pounds lopetti vuotensa komeasti.

21.12.2023 23:01 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Lotta-Maj Lahtinen jatkavat EuroCupissa

EuroCupin ensimmäinen pudotuspelikierros saatiin päätökseen torstaina ja suomalaispelaajien osalta Awak Kuierin ja Lotta-Maj Lahtisen pelit jatkuvat.

15.12.2023 11:26 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-pelaajilla vahva aloitus EuroCupin pudotuspeleissä

Awak Kuierin, Lotta-Maj Lahtisen ja Elina Aarnisalon joukkueet nappasivat voitot EuroCupin pudotuspelien avausotteluissa.

Näytä lisää vastaavia