Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

5.2.2024 10:44 Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

Helmi Tulonen esiintyi pirteästi Italiassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Tulonen oli loistovireessä Italian Serie A1:n suomalaiskohtaamisessa mutta Sanga Milanon taistelu ei riittänyt, vaan Reyer Venezia otti 85-70 (42-32)-voiton. Tulonen oli joukkueensa ehdotonta parhaimmistoa 14 pisteen, kahdeksan levypallon, kahden syötön ja riiston tilastoilla. Kuier kunnostautui korin alla kahmittuaan kahdeksan levypalloa ja tilastot karttuivat myös kahdesta pisteestä, riistosta ja torjunnasta.

Venezia pitää sarjan kärkipaikkaa ja Milano on sarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Saksassakin nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Elina Koskimiehen ja Linda-Lotta Lehtorannan Stars Keltern toivotti Anissa Pounds Lions Hallen tervetulleeksi. Keltern oli tyly emäntä pitämällä pisteet kotonaan 85-56 (40-37). Koskimies pussitti kaksi kolmen pisteen heittoa sukkaan, nappasi kolme levypalloa, antoi kaksi korisyöttöä ja riisti kertaalleen. Lehtorannalle merkittiin kolme pistettä, neljä syöttöä ja kolme riistoa. Pounds tilastoi yhden levypallon.

Stars tuikkii sarjan kärjessä ja Lions ärjyy kuudentena.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Lehtorannan perheessä tuuleteltiin myös toista voittoa, kun Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen katkaisi siivet Wings Leverkusenilta 94-73 (51-30)-voitolla. Lehtoranta kantoi kortensa kekoon kahdeksan pisteen, levypallon, neljän syötön ja riiston tilastoilla. Se on sarjassa viidentenä.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Espanjan liigassa Marianne Kalinin ja Anniina Äijäsen Ferrol pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä hakiessaan Gernika Bizkaian vieraana 75-66 (38-41)-voiton. Kalin auttoi omiaan neljällä pisteellä ja Äijäsen tilastorivi täyttyi kolmesta pisteestä, neljästä levypallosta ja kahdesta syötöstä. Ferrol on sarjassa yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet koki kolmannen peräkkäisen tappionsa hävitessään Gironalle selvästi 56-83 (25-48). Lahtiselle merkittiin kolme pistettä ja kaksi levypalloa. Sedis on nyt 13.
Ottelutilastot

Norrköping Dolphins koki toisen peräkkäisen tappionsa Sofia Pelanderin hienosta esityksestä huolimatta, kun Uppsala oli tällä kertaa vahvempi numeroin 67-74 (26-35). Pelander oli lähellä tupla-tuplaa 15 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Lisäksi hän antoi yhden syötön ja torjui kahdesti. Tappion myötä Dolphins on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Isabella Kaukopaasi oli kahdesti viikolla tositoimissa. Se aloitti viikon kaatamalla Sjuhäradsin kotonaan 72-68 (30-35). Kaukopaasi oli isossa roolissa voitossa, sillä hän viimeisteli kuudesta pisteestään kolme viimeisen minuutin aikana ja sinetöi loppusekunneilla päätösnumerot. Kaukopaasi saalisti myös kaksi levypalloa, kaksi syöttöä, kolme riistoa ja torjunnan.

Voitto oli Visbyn kauden toinen ja samalla se jätti jumbosijan taakseen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Viikon toisessa ottelussa Visby piti Mark Basketin tiukoilla, mutta joutui lopulta taipumaan 72-78 (43-30). Kaukopaasi merkkautti tilastoikseen kuusi pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Sara Rokkanen jäi pisteittä, kun Kara Trutnov hävisi KP Brnolle 43-91 (22-54). Rokkanen täytti rivejään kahdella levypallolla ja kahdella syötöllä. Trutnov on Tshekin liigassa viimeisenä.
Ottelutilastot

 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

15.1.2024 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo voittojen takuunaisina

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo olivat isoissa rooleissa joukkueidensa jatkaessa tappioitta sarjoissaan. Sofia Pelander teki kovaa jälkeä Ruotsissa ja Anissa Pounds oli joukkueensa pisteykkönen Saksassa.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

8.1.2024 09:53 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni Italian cupin finaaliturnaukseen

Awak Kuier aloitti vuotensa selvittämällä tiensä Italian cupin Final Four -lopputurnaukseen. Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol sinetöi Espanjassa paikkansa cup-turnauksessa. Saksassa Elina Koskimies ja Roosa Lehtoranta saivat vuodelleen vahvan startin.

31.12.2023 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin Reyer Venezia venytti voittoputken uudelle kymmenluvulle – Poundsille ja Äijäselle kauden ennätyspisteet

Awak Kuierin Reyer Venezia on pelannut alkukauden tappioitta ja lähtee uuteen vuoteen 20 ottelun voittoputkessa. Espanjassa Anniina Äijänen auttoi joukkueensa cup-huipentumaan ja Saksassa Anissa Pounds lopetti vuotensa komeasti.

21.12.2023 23:01 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Lotta-Maj Lahtinen jatkavat EuroCupissa

EuroCupin ensimmäinen pudotuspelikierros saatiin päätökseen torstaina ja suomalaispelaajien osalta Awak Kuierin ja Lotta-Maj Lahtisen pelit jatkuvat.

15.12.2023 11:26 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-pelaajilla vahva aloitus EuroCupin pudotuspeleissä

Awak Kuierin, Lotta-Maj Lahtisen ja Elina Aarnisalon joukkueet nappasivat voitot EuroCupin pudotuspelien avausotteluissa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

Näytä lisää vastaavia