Kuierin Reyer Venezia venytti voittoputken uudelle kymmenluvulle – Poundsille ja Äijäselle kauden ennätyspisteet

31.12.2023 08:58 Awak Kuierin Reyer Venezia on pelannut alkukauden tappioitta ja lähtee uuteen vuoteen 20 ottelun voittoputkessa. Espanjassa Anniina Äijänen auttoi joukkueensa cup-huipentumaan ja Saksassa Anissa Pounds lopetti vuotensa komeasti.

Awak Kuier ja Reyer Venezia ovat edenneet voitosta voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Italian liigassa Awak Kuierin Reyer Venezia päätti vuotensa komeasti kaatamalla San Martino di Luparin 70-55 (29-32). Venezia oli pitkään vaikeuksissa sitkeän kotijoukkueen kanssa, mutta pisti kaasun pohjaan päätösneljänneksellä (22-7) ja eteni voittoon. Kuier sai kahdeksan merkintää piste- ja levypallotilastoihinsa ja täytteli rivejään myös kahdella syötöllä sekä riistolla.

Reyer Venezia ei ole hävinnyt tällä kaudella kertaakaan, kun se on porskuttanut puhtaalla pelillä niin Italian Serie A1:ssä kuin EuroCupissa. Sen voittoputki on nyt 20 ottelun mittainen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulonen oli jälleen Sanga Milanon parhaimmistoa 10 pisteen, kolmen levypallon ja kahden syötön tilastoilla, mutta Campobasso oli kotonaan vahvempi 64-49 (37-26). Milano on sarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol pääsi juhlimaan paikkaa Copa de la Reinassa, kun se voitti Celta Vigon 83-63 (43-40). Voitolla Ferrol varmisti kahdeksannen sijan runkosarjan avauskierroksen jälkeen ja siten paikan keskikauden cup-huipentumaan.

Äijänen heitti kauden piste-ennätyksensä tilastoidessaan 10 pinnaa ja lisäksi neljä levypalloa. Kalinin tilastoihin kertyi kaksi pistettä ja kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lotta-Maj Lahtinen lähenteli tupla-tuplaa 10 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla, mutta Sedis Basquet taipui kotonaan suurseura Gironalle 59-72 (30-34). Lahtisen tilastoriville kirjattiin myös kolme syöttöä ja kaksi riistoa. Sedis on sarjassa 11.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa nähtiin dramaattinen suomalaiskohtaaminen, kun Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern päihitti Roosa Lehtorannan Angels Nördlingenin 72-71 (37-36). Angelsilla oli viime sekunneilla mahdollisuus nousta rinnalle ja ohi Erika Davenportin päästessä kolmasti yrittämään vapaaheittoviivalta, mutta vain yksi heitoista meni sisään. Kelternin suomalaiskaksikosta Lehtoranta sai tililleen kaksi syöttöä ja Koskimies syötön ja riiston. Roosa Lehtoranta oli puolestaan Angelsin tehopelaajia 10 pisteen ja kahden syötön tilastoilla.

Keltern pitää sarjassa kärkipaikkaa ja Angels on viidentenä.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Anissa Poundsin vuosi päättyi voittojuhliin, kun Lions Halle ärjyi Saarlouis Royalsin kumoon 81-70 (36-35). Pounds paukutti komeasti 22 pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja kolme riistoa. Pistemäärä sivusi samalla Poundsin kauden ennätyspisteitä. Voitolla Lions nousi Angelsin kanssa tasapisteisiin sarjassa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

 
5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

15.1.2024 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo voittojen takuunaisina

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo olivat isoissa rooleissa joukkueidensa jatkaessa tappioitta sarjoissaan. Sofia Pelander teki kovaa jälkeä Ruotsissa ja Anissa Pounds oli joukkueensa pisteykkönen Saksassa.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

8.1.2024 09:53 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni Italian cupin finaaliturnaukseen

Awak Kuier aloitti vuotensa selvittämällä tiensä Italian cupin Final Four -lopputurnaukseen. Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol sinetöi Espanjassa paikkansa cup-turnauksessa. Saksassa Elina Koskimies ja Roosa Lehtoranta saivat vuodelleen vahvan startin.

21.12.2023 23:01 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Lotta-Maj Lahtinen jatkavat EuroCupissa

EuroCupin ensimmäinen pudotuspelikierros saatiin päätökseen torstaina ja suomalaispelaajien osalta Awak Kuierin ja Lotta-Maj Lahtisen pelit jatkuvat.

15.12.2023 11:26 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-pelaajilla vahva aloitus EuroCupin pudotuspeleissä

Awak Kuierin, Lotta-Maj Lahtisen ja Elina Aarnisalon joukkueet nappasivat voitot EuroCupin pudotuspelien avausotteluissa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

Näytä lisää vastaavia