”Kultasormi-Kokoskov” tuo Serbialle yllätysmomentin EM-karsinnoissa

19.2.2020 15:55 Vaikka Serbia-koriksen 2010-luvun suurin nimi pelinrakentaja Milos Teodosic ei vastoin ennakkotietoja maansa EM-karsintaryhmään helmikuun ikkunassa liitykään, on hallitseva EM-hopeamitalisti tuttuun tapaan fyysinen, kärsivällinen ja äärimmäisen vaarallinen joukkue, johon uuden päävalmentaja Igor Kokoskovin sisääntulo tuo oman yllätyselementtinsä.

”Kaikki eurooppalaista koripalloa seuraavat tietävät Raduljican hyvin, vaikka hän on pelannutkin viime vuodet Kiinassa. Äärettömän hyvä iso mies, Euroopan parhaita lähietäisyyden korintekijöitä, joka skoraa selkä koriinpäin, rullaa korille skriinin jälkeen ja viime vuosina on heittänyt yhä tarkemmin kaukaa", avaa Mikko Larkas Susijengin valmennuksesta. Kuva: FIBA

Pääosin entisen Jugoslavian alueen suurseurojen pelaajista koottu Serbian EM-karsintaryhmä on vakuuttavaa luettavaa kenelle tahansa eurooppalaiseen huippukoripalloon perehtyneelle – unohtamatta yksittäisiä Espanjan ja Venäjän liigan pelaajia tai Kiinassa elantoaan tahkovaa, vuoden 2015 EM-kisajoukkueen sentterijätti Miroslav Raduljicaa.

Susijengin apuvalmentaja Mikko Larkas toteaakin, että oli kentällä sitten lähes kuka tahansa serbipelaaja, Serbian peli pysyy vuodesta toiseen samankaltaisena: kärsivällisenä, fyysisenä ja tehokkaana.

- Serbian pelaajilla on yleisesti ottaen todella korkea koripallo-ÄO. Hyvin organisoituja, kurinalaisia pelaajia, jotka avoimelle kentälle päästessäänkin ovat erittäin vaarallisia. Heidän isonsa viimeistelevät erittäin hyvin läheltä koria, jonka lisäksi heiltä löytyy usealta pelipaikalta kaukoheittovoimaa. Jokainen serbipelaaja osaa pelata monipuolisesti, mikä tekee heistä aina vaikean vastustajan.

Jalkavaivojen vuoksi viime kesän MM-kisat väliin jättäneen pelinrakentajavelho Milos Teodosicin uutisoitiin vielä viikko sitten liittyvän Serbian EM-karsintavahvuuteen, mutta alkuviikolla serbialaiset ilmoittivat joukkueen joutuvan tulevan EM-karsinnoissa toimeen ilman Teodosicin palveluksia. Vaikka Teodosic onkin nyt sivussa ”kotkien” kokoonpanosta, Larkas korostaa, että Serbian takakentältä löytyy edelleen runsaasti laatua.

- Paras arvio tällä hetkellä on, että kokoonpanon puhtaimpana pelinrakentajana Nikola Rebic astuu Teodosicin kenkiin aloitusviisikossa ja hän vaihtelee pelintekovastuuta Ognjen Jaramazin kanssa, joka on pelaajatyyppinä vähän isokokoisempi ja urheilullisempi korintekijä.

Yllätyselementin Serbian peliin tuo edellisissä EM-kisoissa Slovenian Euroopan mestaruuteen luotsanneen Igor Kokoskovin saapuminen Serbian päävalmentajan tuolille. ”Kultasormi-Kokoskov” sai Slovenian pelaamaan äärimmäisen nykyaikaista ja tehokasta koripalloa. Nähtäväksi jää, kuinka Kokoskov vaikuttaa Serbian maajoukkueen peliin.

- Pitää muistaa, että torstain ottelu on Kokoskovin ensimmäinen ottelu Serbian peräsimessä koskaan. Kun edellisen kerran pelasimme Kokoskovin joukkuetta vastaan (Slovenia vuoden 2017 EM-kisoissa), heidän epätyypillinen skriinipelinsä aiheutti meille paljon vaikeuksia. Serbia osaa perinteisesti rankaista vastustajan erehdyksistä, Kokoskovin saapumisen myötä meidän täytyy olla kaksin verroin hereillä.

Susijengi ja Serbia kohtaavat torstai-iltana 20.2. klo 19.00 EM-karsintaottelussa. YLE TV2 televisioi ottelun suorana klo 18.45 alkaen.

Tarkkaile heitä – coach Larkaksen tärpit

Miroslav Raduljica (213 cm/32 v): ”Kaikki eurooppalaista koripalloa seuraavat tietävät Raduljican hyvin, vaikka hän on pelannutkin viime vuodet Kiinassa. Äärettömän hyvä iso mies, Euroopan parhaita lähietäisyyden korintekijöitä, joka skoraa selkä koriinpäin, rullaa korille skriinin jälkeen ja viime vuosina on heittänyt yhä tarkemmin kaukaa.”

Marko Simonovic (203/33): ”Äärimmäisen kokenut ja todella kovaa pelaava laituri, jolla olisi oma paikkansa Serbian kokoonpanossa, vaikka kaikki pelaajat NBA-miehiä myöten olisivat mukana. Viime hetkien ratkaisija, jonka kanssa on oltava tarkkana.”

Nikola Rebic (188/25): ”Serbian EM-karsintakokoonpanon puhtain pelintekijä, jonka odotamme rakentavan joukkueensa peliä Teodosicin ollessa poissa. Lukee peliä äärimmäisen hyvin, ei hötkyile pallon kanssa ja osaa tarvittaessa itsekin ratkaista.”

Serbian kokoonpano, helmikuun 2020 EM-karsintaikkuna

#

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura 2019-20

5

Marko SIMONOVIC

203

1986

Cedevita Olimpija (SVN)

6

Aleksa RADANOV

201

1998

FMP (SRB)

10

Ognjen JARAMAZ

193

1995

Partizan Belgrad (SRB)

11

Dejan KRAVIC

213

1990

Obradoiro (ESP)

12

Novica VELICKOVIC

205

1986

Partizan Belgrad (SRB)

13

Miroslav RADULJICA

213

1988

Jiangsu Dragons (CHN)

20

Dejan TODOROVIC

196

1994

Andorra (ESP)

22

Dalibor ILIC

202

2000

Igokea (BIH)

25

Rade ZAGORAC

205

1995

Partizan Belgrad (SRB)

30

Aleksa AVRAMOVIC

192

1994

Estudiantes (ESP)

31

Luka ASCERIC

201

1997

Mega Bemax (SRB)

32

Uros TRIFUNOVIC

199

2000

Partizan Belgrad (SRB)

44

Nikola REBIC

188

1995

Jenisei (RUS)

45

Stefan DJORDJEVIC

206

1998

FMP (SRB)

Päävalmentaja Igor Kokoskov

Valmentaja Dejan Milojevic

Valmentaja Vladimir Jovanovic

Valmentaja Jovica Antonic

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 14:55 Susijengi

Susijengin Nokia Arenalla pelattavaan Latvia-otteluun myyty yli 5200 lippua

Susijengi pelaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Tampereella perjantaina 28. kesäkuuta Latviaa vastaan. Otteluun on myyty jo yli 5200 lippua.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

Näytä lisää vastaavia