Linda-Lotta Lehtoranta taistelee Saksan mestaruudesta – Keltern finaaliin

16.4.2023 21:52 Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni Saksan Bundesliigan finaaliin. Sofia Pelanderin Norrköping puolestaan jäi voiton päähän finaalista Ruotsissa.

Linda-Lotta Lehtoranta pääsee taistelemaan Saksan mestaruudesta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Saksan Bundesliigassa Lehtorannan Keltern oli voittanut ensimmäisen välierän ALBA Berliiniä vastaan kotonaan, mutta joutui toisessa taipumaan vieraskentällä 67-74 (38-30). Lehtoranta oli tehokkaana 10 pisteen, yhden levypallon ja kolmen syötön tilastoilla.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Kolmannessa ja ratkaisevassa välierässä Keltern ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan voitti kotonaan selvästi 84-62 (43-33) ja vei otteluparin näin 2-1 edeten finaaliin. Tällä kertaa Lehtoranta kirjautti tililleen kolme pistettä, levypallon, viisi syöttöä ja riiston.

- Tosi hyvät fiilikset finaalipaikasta, tähän on tähdätty. Harmittavasti hävisimme perjantaina Berliinissä huonon heittopelin takia, mutta nyt kotona saimme pidettyä pelin kontrollissamme ja saimme huilautettua avainpelaajia, sillä finaalit alkavat jo keskiviikkona, Lehtoranta mietiskeli välierävoiton jälkeen.

Finaalissa Keltern saa vastaansa runkosarjan voittaneen Hannoverin, joka vei oman välieräparinsa Panthers Osnabrückia vastaan suoraan kahdessa ottelussa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Sofia Pelanderilla oli Ruotsissa sauma samaan temppuun, kun Norrköping Dolphins lähti viikonloppuun 2-1-johdossa Södertäljeä vastaan ja Dophinsin ensimmäinen ottelupallo oli kotikentällä. Södertälje haki Norrköpingistä ryöstön 79-64 (40-37) ja siirsi ratkaisun viidenteen peliin. Pelander oli joukkueensa paras pistenainen 15 pisteen saldolla ja lisäksi käsiin tarttui yhdeksän levypalloa, kaksi riistoa ja peräti neljä torjuntaa.
Ottelutilastot

Kotihallissaan Södertälje oli vahva voittaessaan selvästi 84-53 (49-32). Pelander oli jälleen joukkueensa ykkösnimi 15 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplalla. Lisäksi tilastot täyttyivät syötöstä, riistosta ja kahdesta torjunnasta.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Samalla päättyi myös Pelanderin ja Norrköpingin kausi. Pelander aloitti kautensa Tshekin liigassa KP Brnossa, jossa hän pelasi 12 ottelua 4,6 pisteen ja 4,0 levypallon keskiarvoilla. KP Brnon kanssa Pelander pääsi myös pelaamaan EuroCupia viisi peliä 3,6 pisteen ja 1,0 levypallon keskiarvoilla. Norrköpingissä pelejä kertyi 11 keskiarvojen ollessa 9,4 pistettä, 7,8 levypalloa ja 1,1 syöttöä ottelua kohden.
Sofia Pelanderin tilastot Tshekin liigasta
Sofia Pelanderin tilastot EuroCupissa
Sofia Pelanderin tilastot Ruotsin liigasta

Helmi Tulosen Lucca varmisti sarjapaikkansa voittamalla Play Out -ottelussa Moncalierin 73-61 (50-25). Lucca vei ottelusarjan näin 2-1 ja säilytti sarjapaikkansa. Tulonen ei pelannut ottelussa.

Ensimmäisellä kaudellaan Serie A1:ssa pelannut Tulonen tilastoi kauden keskiarvoikseen 5,6 pistettä, 3,3 levypalloa ja 0,6 syöttöä hieman vajaan 15 minuutin peliajalla.
Ottelutilastot
Helmi Tulosen kauden tilastot

Espanjassa kausi päättyi suomalaiskohtaamiseen, kun Anniina Äijäsen ja Veera Pirttisen Bembibre sai kotikentälleen Annika Holopaisen Araskin. Molemmat joukkueet olivat jo menettäneet pudotuspelimahdollisuutensa ja lopulta Bembibre päätti kautensa 74-54 (35-30)-voittoon. Pirttinen oli suomalaiskolmikon tehokkain seitsemällä pisteellä, kahdella levypallolla ja syötöllä. Äijänen säesti kuudella pisteellä, levypallolla ja riistolla. Holopainen merkkautti Arasikille kaksi pistettä, viisi levypalloa ja riiston. Voitolla Bembibre nousi Araskin ohi sarjassa ollen lopulta yhdeksäs. Araski päätyi tasapisteisiin kymmenenneksi.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Äijänen kasasi kauden tilastokeskiarvoikseen 4,8 pistettä, 4,4 levypalloa ja syöttö noin 23 minuutin peliajalla. Pirttisen keskiarvoiksi muodostuivat 4,5 pistettä ja 1,6 levypalloa noin 16 minuutin vastuulla. Holopaisen tilastoihin kirjattiin viiden pisteen ja 2,6 levypallon keskiarvot lähes 19 minuutin aikana.
Anniina Äijäsen kauden tilastot
Veera Pirttisen kauden tilastot
Annika Holopaisen kauden tilastot

 
22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

15.1.2024 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo voittojen takuunaisina

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo olivat isoissa rooleissa joukkueidensa jatkaessa tappioitta sarjoissaan. Sofia Pelander teki kovaa jälkeä Ruotsissa ja Anissa Pounds oli joukkueensa pisteykkönen Saksassa.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

8.1.2024 09:53 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni Italian cupin finaaliturnaukseen

Awak Kuier aloitti vuotensa selvittämällä tiensä Italian cupin Final Four -lopputurnaukseen. Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol sinetöi Espanjassa paikkansa cup-turnauksessa. Saksassa Elina Koskimies ja Roosa Lehtoranta saivat vuodelleen vahvan startin.

31.12.2023 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin Reyer Venezia venytti voittoputken uudelle kymmenluvulle – Poundsille ja Äijäselle kauden ennätyspisteet

Awak Kuierin Reyer Venezia on pelannut alkukauden tappioitta ja lähtee uuteen vuoteen 20 ottelun voittoputkessa. Espanjassa Anniina Äijänen auttoi joukkueensa cup-huipentumaan ja Saksassa Anissa Pounds lopetti vuotensa komeasti.

21.12.2023 23:01 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Lotta-Maj Lahtinen jatkavat EuroCupissa

EuroCupin ensimmäinen pudotuspelikierros saatiin päätökseen torstaina ja suomalaispelaajien osalta Awak Kuierin ja Lotta-Maj Lahtisen pelit jatkuvat.

15.12.2023 11:26 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-pelaajilla vahva aloitus EuroCupin pudotuspeleissä

Awak Kuierin, Lotta-Maj Lahtisen ja Elina Aarnisalon joukkueet nappasivat voitot EuroCupin pudotuspelien avausotteluissa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

11.12.2023 09:01 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta palasi kentille - Awak Kuier kuritti entistä seuraansa

Linda-Lotta Lehtoranta teki paluun tositoimiin pienen tauon jälkeen ja Italiassa Awak Kuier kuritti entistä seuraansa Venezian jatkaessa voittojen tiellä.

Näytä lisää vastaavia