Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

4.3.2024 11:14 Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

Lotta-Maj Lahtinen oli isossa roolissa joukkueensa voitossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet otti tärkeän voiton kaataessaan Araskin kahden jatkoajan jälkeen 89-83 (28-34, 69-69, 76-76). Lahtinen oli isossa roolissa joukkueensa voitossa, kun hän upotti tärkeän kolmen pisteen heiton minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua tuoden joukkueensa pisteen päähän. Ensimmäisellä jatkoajalla Lahtinen naulasi tasoittavan kolmen pisteen heiton puolisen minuuttia ennen loppua pohjustaen näin toisen jatkoajan ja sitä myötä voiton.

Lahtinen urakoi yli 35 minuuttia tilastoiden lopulta 10 pistettä, neljä levypalloa, seitsemän syöttöä ja kolme riistoa.

- Oli tosi tärkeä matsi. Hävisimme viimeksi heitä vastaan pisteellä vieraskentällä ja nyt oli tärkeä ottaa voitto ja mennä ohi sarjataulukossa. Taistelimme hyvin kaksi jatkoaikaa ja ottelu olisi voinut mennä kumpaan suuntaan vaan, mutta lopussa puolustimme tosi hyvin. Pelasimme hyvin yhteen ja onnistumisia tuli suurella rintamalla kaikilta, mikä oli myös avain voittoomme. Ei ollut mikään "one man show", vaan pelasimme tosi hyvin joukkueena. Tosi ylpeä koko joukkueesta ja oli siisti fiilis sekä hauska pelata.

- Itsellä upposi tärkeissä paikoissa ne pari kolkkia ja se oli totta kai hyvä meille, että ne menivät sisään ja voitimme matsin, Lahtinen kertasi ottelun antia.

Voitolla Sedis piti pudotuspelihaaveensa elossa ja rajaan on matkaa nyt kolme voittoa.
Ottelutilastot

Jatkoajalta haettiin ratkaisua myös Ferrolin ja Celta Vigon välisessä ottelussa. Lopulta Ferrol joutui taipumaan 78-83 (43-45, 74-74). Marianne Kalin sai rivilleen pisteen, neljä levypalloa sekä syötön ja Anniina Äijäsen mukaili pisteellä, kolmella levypallolla, kahdella syötöllä, riistolla ja torjunnalla. Ferrol on yhdeksäntenä voiton päässä pudotuspelirajasta.
Ottelutilastot

Elina Aarnisalo kirjautti komean 15 pisteen ja 11 syötön tupla-tuplan Kangoeroes Mechelenin voittaessa Liege Panthersin 95-50 (40-27). Aarnisalo sai tilastoihinsa täytettä myös kahdesta levypallosta ja riistosta. Kangoeroes on Belgian liigassa edelleen tappioitta 15 ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Italiassa Awak Kuier oli vahvassa vedossa 13 pisteellä, levypallolla, syötöllä, riistolla ja torjunnalla, kun Reyer Venezia voitti Dinamo Sassarin 75-56 (35-29). Venezia porskuttaa sarjakärjessä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulonen keräsi joukkueensa suurimmat minuutit ahkeroituaan peräti 36 minuuttia, mutta Sanga Milano hävisi kotonaan Bolognalle 48-76 (25-49). Tulonen heitti 11 pistettä, kahmi seitsemän levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Milano on sarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Roosa Lehtoranta paukutti kauden piste-ennätyksensä Angels Nördlingenin voittaessa Saarlouis Royalsin vieraskentällä 78-72 (45-36). Tilanteet vaihtelivat toisella puoliajalla, kun Royals nappasi yliotteen voittamalla kolmannen jakson 28-11, mutta Angels kokosi itsensä päätösjaksolle nousten voittoon 22-8-jaksovoitolla.

Lehtoranta loisti 16 pisteen saldolla ja sai lisäksi neljä merkintää levypallo- ja syöttötilastoihin. Angels on pitää tiukasti kiinni neljännestä sijasta.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Sarjakärki Keltern jatkoi vakuuttavia otteitaan kaadettuaan sarjakolmosen Hannoverin 79-58 (37-25). Elina Koskimies sai neljä merkintää piste- ja levypallosarakkeisiin sekä kaksi syöttöä ja riiston. Linda-Lotta Lehtoranta oli loukkaantumisen vuoksi sivussa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Anissa Pounds auttoi Lions Hallen 70-66 (30-33)-voittoon Herner TC:stä heittämällä yhdeksän pistettä, nappaamalla yhden levypallon ja antamalla neljä syöttöä. Lions on tällä hetkellä viidentenä ja käy tiukkaa taistelua kotiedusta Angelsin kanssa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Sara Rokkanen heitti kauden toiseksi parhaan pistemääränsä, mutta 22 pisteestä huolimatta KARA Trutnov hävisi Levhartice Chomutoville 81-90 (45-44). Rokkanen täytteli riviään myös kahdella levypallolla ja kolmella syötöllä. Trutnov on alemmassa loppusarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Edelliskierroksen tähdistöjoukkueeseen valittu Sofia Pelander pääsi juhlimaan viikon toista voittoa, kun Sjuhärads Basket kellistyi 81-62 (37-25). Pelander tilastoi Norrköpingille kuusi pistettä, kahdeksan levypalloa, syötön, riiston ja torjunnan. Norrköping pitää kolmatta sijaa hallussaan.
Ottelutilastot

Isabella Kaukopaasin Visby otti tärkeän voiton kukistaessaan jumbokamppailussa AIK:n 64-60 (40-33). Kaukopaasi rohmusi kahdeksan levypalloa sekä pisteen ja neljä syöttöä. Voitto oli Visbylle kauden toinen.
Ottelutilastot

 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia