Naisten maajoukkue pelaa EM-karsintapelinsä Tapiolassa

30.4.2008 Suomen naisten koripallomaajoukkue jahtaa miesten tavoin paikkaa EM-lopputurnauksessa 2009. Naisten maajoukkueen kotiareenana elokuussa käynnistyvissä karsinnoissa toimii miesten SM-finaaleissa tiivistunnelmaisuutensa osoittanut Tapiolan Urheiluhalli Espoossa.

Espanjan EM-pronssille 2005 ja MM-kisoihin käskyttäneen Domingo Diazin valmentama Suomen maajoukkue heitettiin lohkoarvonnoissa samaan lohkoon Bosnia-Hertsegovinan, Italian, Puolan ja Turkin kanssa.

Naisten A-divisioonan ensimmäinen osa pelataan 13.8.-13.9.2008 kolmessa viiden joukkueen ja yhdessä neljän joukkueen lohkossa. Kunkin lohkon kaksi parasta sekä paras lohkokolmonen selviytyvät Latviassa pelattaviin EM-kisoihin 2009.

Ensivaiheessa ilman kisalippuja jäävät joukkueet taistelevat 4.-19.1.2009 järjestettävässä jatkokarsinnassa kahdesta EM-kisalipusta.

Suomi aloittaa karsinnat 13. elokuuta kotiottelulla Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja päättää urakkansa kotona tuttuakin tutumpaa vastustajaansa Puolaa vastaan 10.9.

Vuonna 1999 Euroopan mestaruuden voittaneet puolalaiset ovat olleet Suomen kantona kaskessa kaikissa karsinnoissa sitten vuoden 2004.

Lipunmyynti käynnistynyt – uutuuksina kausikortti ja perhelippu

Lipunmyynti Suomen kotiotteluihin on käynnistynyt. Uutuustuotteina EM-karsintaotteluihin on lunastettavissa kaikki neljä ottelua kattava kausikortti sekä perhelippu, joka oikeuttaa kahden aikuisen ja kahden lapsen sisäänpääsyyn.

Normaalihintaiset yksittäisliput maksavat 16 euroa. Kausikortin voi lunastaa hintaan 50 euroa ja yksittäiseen otteluun perhelipun 40 eurolla.

Suomen maajoukkueiden EM-karsintojen kotiotteluiden lipunmyyntiä hoitaa Lippupiste, www.lippu.fi. Lisätietoja lippuvaihtoehdoista ja lipunmyynnistä löytyy Koris.netin sivulta "Naisten EM-karsintaotteluiden lipunmyynti".

Naisten kotiottelut EM-karsinnoissa

ke

13.08.

Suomi – Bosnia-Hertsegovina

19:00

Tapiolan Urheiluhalli

ke

20.08.

Suomi – Turkki

19:00

Tapiolan Urheiluhalli

ke

03.09.

Suomi – Italia

19:00

Tapiolan Urheiluhalli

ke

10.09.

Suomi – Puola

19:00

Tapiolan Urheiluhalli

Pelitapa pähkinänkuoressa

  • Lohkoissa pelataan kaksinkertainen sarja
  • Lohkojen kaksi parasta ja paras lohkokolmonen EM-lopputurnaukseen 2009
  • Ilman kisalippuja jääneet pelaavat jatkokarsinnan 4.-19.1.2009 kahdesta EM-kisapaikasta
  • EM-lopputurnaus pelataan Latviassa 7.-20.9.2009
  • EM-kisoihin ovat jo selviytyneet olympialaisiin tai olympiakarsintoihin osallistuvat maat: Venäjä, Espanja, Latvia, Tshekki ja Valko-Venäjä.


Lisätietoja: /maajoukkueet/naisten_maajoukkue/em-karsintojen_lipunmyynti/
 
28.11.2013 12:45 Yhteistyökumppanit

Susijengi Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, korisperhe laajasti hyvällä asialla

Suomalainen koripalloperhe tekee tänä jouluna hyvää monellakin rintamalla. Miesten maajoukkue eli Susijengi on lupautunut valtakunnallisen Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, kun taas liigatasolla Catz Lappeenrantaa ja KTP-Basketia edustavat sisarukset Dionne ja Michael Poundsin ovat haastaneet miesten ja naisten pääsarjaseurat lahjakeräykseen vähävaraisille perheille.

13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

3.2.2012 EM-karsinnat

Suomen miehet pelaavat Helsingin Jäähallissa, naiset Tikkurilan Valtti Areenalla

Suomen Koripalloliitto on valinnut aikuisten maajoukkueiden pelipaikat ensi kesän EM-karsintojen kotiotteluille. EM-kisoissa yhdeksänneksi venyneen Suomen miesten maajoukkueen eli ”Susijengin” kotiluolana säilyy Helsingin Jäähalli. Korisnaiset pelaavat puolestaan kotiottelunsa Tikkurilan Valtti Areenalla, Vantaalla. Myös kotiotteluiden ajankohdat ovat tarkentuneet.

30.1.2012 04:20 Liittoa koskeva tiedote

Koripallon medianäkyvyydessä huima nousu vuonna 2011

Suomen koripallomaajoukkueen eteneminen EM-lopputurnaukseen 16 vuoden tauon jälkeen ja sensaatiomainen menestys – yhdeksäs sija – Liettuassa pelatuissa EM-kisoissa poikivat lajille huimia kasvukäyriä medianäkyvyyden saralla, kertoo Suomen Koripalloliiton tilaama Sponsor Insight –tutkimus.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

30.4.2010 EM-karsinnat

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käyntiin

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet isännöivät elokuussa neljää todellista huippukoris-iltaa. Ennakkolipunmyynti on käynnistynyt 5.8., 11.8., 23.8. ja 29.8. pelattaviin EM-karsintaotteluihin. Suomen miehet ja naiset pelaavat ottelunsa peräkkäin samassa hallissa, jonka lisäksi tapahtumiin tuo viimevuotiseen tapaan lisämausteensa nimekkäät ja vauhdikkaat oheisohjelmat.

4.3.2010 EM-karsinnat

Miesten ja naisten EM-karsintaottelut samojen kattojen alla

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet pelaavat ensi elokuussa paikoista EM-lopputurnaukseen 2011. Molemmilla maajoukkueilla on edessään neljä kotiottelua huippumaita vastaan. Suomen Koripalloliitto järjestää samoille päiville osuneet miesten ja naisten kotipelit ns. tuplamaaotteluina Vantaan Energia Areenalla ja Espoon Barona Areenalla.

12.6.2007 EM-karsinnat

Naisten maajoukkueelle päävalmentaja Euroopan huipulta

Suomen naisten koripallomaajoukkue siirtyy espanjalaisen huippuvalmentaja Domingo Diazin komentoon. Koripalloliitto on solminut Diazin kanssa sopimuksen, joka ulottuu vuoden 2008 loppuun. 51-vuotias Diaz luotsasi Espanjan naiset EM-pronssille 2005 ja viime vuoden MM-kisoissa kahdeksanneksi.

13.2.2007 Pohjoinen alue

Vantaan Energia Areena maajoukkueiden uusi kotiluola

Suomen Koripalloliitto ja Vantaan Energia Areena ovat sopineet ensi kesän miesten ja naisten maajoukkueita koskevasta yhteistyöstä. Myyrmäen urheilupuistoon rakennettu ja uutuuttaan kiiltävä Energia Areena toimii koripallon lippulaivojen kotiluolana tulevissa EM-karsintaotteluissa. Areenalle mahtuu koripallo-otteluihin 2600 katsojaa.

22.4.2004 Pohjoinen alue

EM-karsintojen kotiottelupaikat valittu – YLE vahvasti mukana

Miesten ja naisten maajoukkueet pelaavat ensi syyskuussa viisi EM-karsintojen otteluaan Suomen kamaralla. Pelipaikat kyseisille otteluilla on valittu. Suomen Koripalloliitto on myös solminut EM-karsintoja koskevan televisiointisopimuksen YLE:n kanssa, joka takaa kattavan näkyvyyden Suomi-koriksen lippulaivoille.

Näytä lisää vastaavia