Naisten Saksan Bundesliigassa runkosarja päätökseen

17.3.2019 09:06 Saksan Bundesliigassa saatiin runkosarja päätökseen. Suomalaispelaajia ei nähdä tällä kaudella pudotuspeleissä.

Veera Pirttinen pelasi pirteän tulokaskauden ammattilaisena. (Kuva: Ville Vuorinen)

Bundesliigan Chemnitzin ja Donau-Riesin ottelu oli suomalaisnäkökulmasta varsin kaksijakoinen. Camilla Grönbergin ja Veera Pirttisen Chemnitz tarvitsi ottelusta voiton sarjapaikkansa säilyttämiseksi ja Anni Mäkitalon sekä Heta Äijäsen Donau-Ries tarvitsi voiton varmistaakseen pudotuspelipaikkansa. Chemnitz otti tunteikkaassa ottelussa 80-63 (44-38)-voiton. Pirttinen pelasi jälleen pirteästi auttaen joukkuettaan yhdeksällä pisteellä, kahdella levypallolla, syötöllä ja riistolla. Koko kauden hurjia minuutteja pelannut Mäkitalo heitti Donau-Riesille yhdeksän pistettä, otti yhden levypallon, antoi kolme syöttöä ja riisti kertaalleen. Äijänen sai yhdet merkinnät piste- ja levypallosarakkeeseen. Tuloksen myötä Donau-Ries putosi yhdeksänneksi ja Chemnitz kipusi kymmenenneksi.

Grönbergin kausi päättyi jo aiemmin alaraajavammaan. Toista kauttaan ammattilaisena pelannut Grönberg tilastoi keskimäärin 3,3 pistettä ja 1,6 levypalloa 19 minuutin peliajalla. Debyyttikaudellaan ammattilaisena pelannut Pirttinen onnistui hienosti 7,5 pisteen ja 2,3 levypallon keskiarvoilla peliajan ollen keskimäärin 25 minuuttia. Toista kauttaan Donau-Riesiä edustanut Mäkitalo urakoi keskimäärin 32 minuuttia ottelua kohden keskiarvoinaan 9,4 pistettä, 2,3 levypalloa ja 1,8 syöttöä. Äijäsen ensimmäisen ammattilaiskauden keskiarvoina olivat 1,9 pistettä ja 1,7 levypalloa reilun kymmenen minuutin peliajalla.
Ottelutilastot

Helmi Tulosen kausi päättyi putoamiseen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kun Chemnitz säilytti sarjapaikkansa, tiesi se sitä että Helmi Tulosen Saarlouisin kohtaloksi tuli pudota sarjaporrasta alemmas joukkueen hävitessä Braunschweigille 75-80 (37-39). Voitolla Braunschweig pudotti Donau-Riesin ulos pudotuspeleistä keskinäisten otteluiden paremmuuden turvin. Tulonen tilastoi ottelussa kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja riiston. Tulonen pelasi vahvan tulokaskauden ammattilaisparketeilla 6,8 pisteen ja 3,3 levypallon keskiarvoilla. Peliaikaa tuli hienosti keskimäärin 25 minuuttia.Ottelutilastot

Äijäsen Sedis voittoon

Espanjan liigassa Anniina Äijäsen Sedis Basquet otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan kotonaan Extremaduran 77-56 (39-34). Äijänen jäi ottelussa pisteittä, mutta nappasi kolme levypalloa ja antoi yhden syötön. Sedis on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Sarjapykälää alempana Anissa Poundsin Maristas Coruna ei pystynyt haastamaan Arxilia vieraskentällä, vaan hävisi vieraskentällä selvästi 52-82 (34-42). Pounds lukeutui jälleen joukkueensa tehopelaajiin 14 pisteen, viiden levypallon, kolmen syötön ja yhden riiston saldollaan. Maristas Coruna on sarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Pelanderin ja Kesäsen loistopelit laiha lohtu

Ruotsin liigassa Sofia Pelanderin 10 pisteen ja 10 levypallon tupla-tupla oli laiha lohtu, kun Norrköping romahti kotonaan Visbylle 44-79 (28-45). Norrköping onnistui päätösneljänneksellä tekemään vain kaksi pistettä. Pelander oli joukkueensa selkeä ykkösnimi. Tappiosta huolimatta Norrköping on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Vilma Kesäsen tehopeli ei riittänyt voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Vilma Kesäsen KR on taistellut viime aikoina loukkaantumissuman kanssa ja se joutui selviytymään Snefellia vastaan seitsemän pelaajan rotaatiolla. Snäfell otti ottelusta 89-81 (53-42)-voiton. Kesänen ahkeroi hienosti koko ottelun heittäen 19 pistettä ja koristellen tilastojaan myös kahdella levypallolla ja syötöllä. Viidennen peräkkäisen tappion myötä KR putosi sarjassa neljänneksi.
Ottelutilastot

 
13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

13.5.2020 08:57 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karsten myös Ruotsiin Salmen joukkuekaveriksi

Wartti Basket -kasvatti Sandra Karsten, 23, suuntaa yliopistovuosien jälkeen Ruotsin pääsarjaan Wetterbygden Sparksiin. Aiemmin tällä viikolla samaan joukkueeseen sopimuksen teki Ninni Salmi.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

23.4.2020 08:22 Susiladies

Anissa Pounds jatkosopimukseen Pepinsterin kanssa

Susiladiesin tarkka-ampuja Anissa Pounds, 27, on tehnyt jatkosopimuksen belgialaisseura Pepinsterin kanssa.

3.4.2020 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Kaisa Kuisma urakoi isossa roolissa Portugalissa – ”Voin olla ihan tyytyväinen”

Kaisa Kuisma, 25, otti ensikosketuksensa ulkomaan kentille tällä kaudella, kun hän pelasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Portugalin liigassa. Kuisma viihtyi hyvin pelikentällä sekä sen ulkopuolella, vaikka uuden sarjan pelityyli ja maan kulttuuri toivat alussa omat haasteensa.

3.4.2020 13:11 Susiladies

Sara Bejedi vaihtaa yliopistonsa Florida Stateen

Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi, 19, vaihtaa yliopistoaan ensi kautena Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa. Päättyneellä kaudella Arizona Statea edustaneen Bejedin uusi yliopisto on Florida State.

1.4.2020 14:09 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen sai peliinsä uusia elementtejä Ranskassa – ”Peliini tuli monipuolisuutta”

Annika Holopainen, 26, vietti menneen kauden Ranskan Ligue 2:n Reimsin joukkueessa. Holopainen kokee erityisesti monipuolistuneensa pelaajana kauden aikana.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

8.3.2020 21:07 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies taas huippuvedossa Espanjassa – ”Nyt tuntui heitto aika hyvältä”

Elina Koskimies oli jälleen ranne kuumana, kun hän upotti kymmenestä kolmen pisteen heittoyrityksestään kahdeksan sisään johdattaessaan Ibaizabalin voittoon Espanjan Liga Femenina 2:ssa. Helmi Tulonen, Veera Pirttinen ja Roosa Lehtoranta pelasivat myös pisterikkaat ottelut.

1.3.2020 20:32 Suomalaiset ulkomailla

Koskimies ja Tulonen tulikuumina Espanjassa

Elina Koskimies ja Helmi Tulonen olivat liekeissä Espanjan Liga Femenina 2:n otteluissa. Koskimies nakutti 27 pistettä ja Tuloselle merkittiin komeasti 20 pinnaa. Kaisa Kuisma oli jälleen vakuuttavassa iskussa, kun hän pääsi juhlimaan isoa voittoa Portugalissa.

28.2.2020 13:03 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä nousujohteinen kausi Espanjassa – ”Olen kehittynyt kauden aikana paljon”

Espanjan Liga Femenina 2:n Ferrolissa pelaava Anniina Äijänen, 24, on parantanut joukkueen mukana peliään kauden edetessä. Tällä hetkellä nousijasuosikkeihin lukeutuva Ferrol liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja Äijänen on raivannut tiensä avausviisikkoon.

23.2.2020 21:27 Suomalaiset ulkomailla

Holopaiselle kauden piste-ennätys – Pelanderille tupla-tupla

Annika Holopainen oli jälleen vahvassa vireessä Ranskassa heittäen tämän kauden ennätyspisteensä. Sofia Pelander merkkautti komean tupla-tuplan Ruotsissa, Helmi Tulonen lähenteli samaa Espanjassa, Kaisa Kuisma vakuutti Portugalissa ja Anissa Pounds jatkoi vahvasti Belgiassa.

16.2.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Holopaisen Reims jatkaa vahvasti Ranskassa – Äijäsen ja Koskimiehen joukkueet voittoihin Espanjassa

Annika Holopaisen Reims jatkaa Ligue 2:n jaetulla kärkipaikalla ja Holopainen oli jälleen terävänä voitto-ottelussa. Espanjan Liga Femenina 2:ssa Anniina Äijäsen ja Elina Koskimiehen joukkueet jatkavat tiukasti kärkitaistelussa.

2.2.2020 19:53 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen siivitti Ferrolin kärkiottelun voittoon Espanjassa

Anniina Äijänen oli jälleen Ferrolin kantavia voimia sen voittaessa Espanjan Liga Femenina 2:n kärkiottelussa Alcobendasin. Helmi Tulonen siivitti Magec Tiasin kauden toiseen voittoon, Isabella Kaukopaasi pelasi kauden parhaan pelinsä Ruotsissa ja Roosa Lehtoranta oli kuumana Belgiassa.

26.1.2020 21:35 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen juhli suomalaiskohtaamisen voittoa – ”Tästä on hyvä jatkaa”

Espanjan Liga Femenina 2:ssa Anniina Äijänen esitti hienoja otteita Ferrolin kaataessa kärkiottelussa Elina Koskimiehen Ibaizabalin. Viikon suomalaisonnistujiin lukeutuivat myös tupla-tuplan tehoillut Helmi Tulonen sekä vahvan debyyttiviikonlopun Tallinna Ülikoolin riveissä pelannut Carolina Kert.

19.1.2020 22:19 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen Reims porskuttaa vahvassa voittoputkessa

Ranskan Ligue Feminine 2:ssa Annika Holopaisen Reims jatkaa vahvassa myötätuulessa, kun se nappasi jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa. Espanjan Liga Femenina 2:ssa Anniina Äijänen pääsi juhlimaan suomalaiskohtaamisen voittoa.

13.1.2020 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen debytoi vahvasti uudessa joukkueessaan – ”Tuntui heti hyvältä”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen pelinsä uuden joukkueensa CD Magec Tiasin kanssa ja hän onnistui heti erinomaisesti. Tulonen oli johdattamassa joukkuetta samalla sen kauden avausvoittoon. Veera Pirttinen ja Kaisa Kuisma lukeutuivat myös viikon suomalaisonnistujiin.

6.1.2020 08:38 Susiladies

Helmi Tulonen vaihtaa seuraa Espanjassa, uudeksi osoitteeksi Genero

21-vuotias Susiladies-pelaaja Helmi Tulonen vaihtaa seuraa Espanjan kakkossarjassa Liga Femenina 2:ssa. Aiemmin tällä kaudella RC Celtaa edustanut Tulonen on tehnyt sopimuksen laspalmaslaiseen Magectias Contra Violencia Generon kanssa.

Näytä lisää vastaavia