Naisten Saksan Bundesliigassa runkosarja päätökseen

17.3.2019 09:06 Saksan Bundesliigassa saatiin runkosarja päätökseen. Suomalaispelaajia ei nähdä tällä kaudella pudotuspeleissä.

Veera Pirttinen pelasi pirteän tulokaskauden ammattilaisena. (Kuva: Ville Vuorinen)

Bundesliigan Chemnitzin ja Donau-Riesin ottelu oli suomalaisnäkökulmasta varsin kaksijakoinen. Camilla Grönbergin ja Veera Pirttisen Chemnitz tarvitsi ottelusta voiton sarjapaikkansa säilyttämiseksi ja Anni Mäkitalon sekä Heta Äijäsen Donau-Ries tarvitsi voiton varmistaakseen pudotuspelipaikkansa. Chemnitz otti tunteikkaassa ottelussa 80-63 (44-38)-voiton. Pirttinen pelasi jälleen pirteästi auttaen joukkuettaan yhdeksällä pisteellä, kahdella levypallolla, syötöllä ja riistolla. Koko kauden hurjia minuutteja pelannut Mäkitalo heitti Donau-Riesille yhdeksän pistettä, otti yhden levypallon, antoi kolme syöttöä ja riisti kertaalleen. Äijänen sai yhdet merkinnät piste- ja levypallosarakkeeseen. Tuloksen myötä Donau-Ries putosi yhdeksänneksi ja Chemnitz kipusi kymmenenneksi.

Grönbergin kausi päättyi jo aiemmin alaraajavammaan. Toista kauttaan ammattilaisena pelannut Grönberg tilastoi keskimäärin 3,3 pistettä ja 1,6 levypalloa 19 minuutin peliajalla. Debyyttikaudellaan ammattilaisena pelannut Pirttinen onnistui hienosti 7,5 pisteen ja 2,3 levypallon keskiarvoilla peliajan ollen keskimäärin 25 minuuttia. Toista kauttaan Donau-Riesiä edustanut Mäkitalo urakoi keskimäärin 32 minuuttia ottelua kohden keskiarvoinaan 9,4 pistettä, 2,3 levypalloa ja 1,8 syöttöä. Äijäsen ensimmäisen ammattilaiskauden keskiarvoina olivat 1,9 pistettä ja 1,7 levypalloa reilun kymmenen minuutin peliajalla.
Ottelutilastot

Helmi Tulosen kausi päättyi putoamiseen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kun Chemnitz säilytti sarjapaikkansa, tiesi se sitä että Helmi Tulosen Saarlouisin kohtaloksi tuli pudota sarjaporrasta alemmas joukkueen hävitessä Braunschweigille 75-80 (37-39). Voitolla Braunschweig pudotti Donau-Riesin ulos pudotuspeleistä keskinäisten otteluiden paremmuuden turvin. Tulonen tilastoi ottelussa kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja riiston. Tulonen pelasi vahvan tulokaskauden ammattilaisparketeilla 6,8 pisteen ja 3,3 levypallon keskiarvoilla. Peliaikaa tuli hienosti keskimäärin 25 minuuttia.Ottelutilastot

Äijäsen Sedis voittoon

Espanjan liigassa Anniina Äijäsen Sedis Basquet otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan kotonaan Extremaduran 77-56 (39-34). Äijänen jäi ottelussa pisteittä, mutta nappasi kolme levypalloa ja antoi yhden syötön. Sedis on sarjassa kolmantena.

Sarjapykälää alempana Anissa Poundsin Maristas Coruna ei pystynyt haastamaan Arxilia vieraskentällä, vaan hävisi vieraskentällä selvästi 52-82 (34-42). Pounds lukeutui jälleen joukkueensa tehopelaajiin 14 pisteen, viiden levypallon, kolmen syötön ja yhden riiston saldollaan. Maristas Coruna on sarjassa toiseksi viimeisenä.

Pelanderin ja Kesäsen loistopelit laiha lohtu

Ruotsin liigassa Sofia Pelanderin 10 pisteen ja 10 levypallon tupla-tupla oli laiha lohtu, kun Norrköping romahti kotonaan Visbylle 44-79 (28-45). Norrköping onnistui päätösneljänneksellä tekemään vain kaksi pistettä. Pelander oli joukkueensa selkeä ykkösnimi. Tappiosta huolimatta Norrköping on sarjassa neljäntenä.

Vilma Kesäsen tehopeli ei riittänyt voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Vilma Kesäsen KR on taistellut viime aikoina loukkaantumissuman kanssa ja se joutui selviytymään Snefellia vastaan seitsemän pelaajan rotaatiolla. Snäfell otti ottelusta 89-81 (53-42)-voiton. Kesänen ahkeroi hienosti koko ottelun heittäen 19 pistettä ja koristellen tilastojaan myös kahdella levypallolla ja syötöllä. Viidennen peräkkäisen tappion myötä KR putosi sarjassa neljänneksi.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.