Naisten Saksan Bundesliigassa runkosarja päätökseen

17.3.2019 09:06 Saksan Bundesliigassa saatiin runkosarja päätökseen. Suomalaispelaajia ei nähdä tällä kaudella pudotuspeleissä.

Veera Pirttinen pelasi pirteän tulokaskauden ammattilaisena. (Kuva: Ville Vuorinen)

Bundesliigan Chemnitzin ja Donau-Riesin ottelu oli suomalaisnäkökulmasta varsin kaksijakoinen. Camilla Grönbergin ja Veera Pirttisen Chemnitz tarvitsi ottelusta voiton sarjapaikkansa säilyttämiseksi ja Anni Mäkitalon sekä Heta Äijäsen Donau-Ries tarvitsi voiton varmistaakseen pudotuspelipaikkansa. Chemnitz otti tunteikkaassa ottelussa 80-63 (44-38)-voiton. Pirttinen pelasi jälleen pirteästi auttaen joukkuettaan yhdeksällä pisteellä, kahdella levypallolla, syötöllä ja riistolla. Koko kauden hurjia minuutteja pelannut Mäkitalo heitti Donau-Riesille yhdeksän pistettä, otti yhden levypallon, antoi kolme syöttöä ja riisti kertaalleen. Äijänen sai yhdet merkinnät piste- ja levypallosarakkeeseen. Tuloksen myötä Donau-Ries putosi yhdeksänneksi ja Chemnitz kipusi kymmenenneksi.

Grönbergin kausi päättyi jo aiemmin alaraajavammaan. Toista kauttaan ammattilaisena pelannut Grönberg tilastoi keskimäärin 3,3 pistettä ja 1,6 levypalloa 19 minuutin peliajalla. Debyyttikaudellaan ammattilaisena pelannut Pirttinen onnistui hienosti 7,5 pisteen ja 2,3 levypallon keskiarvoilla peliajan ollen keskimäärin 25 minuuttia. Toista kauttaan Donau-Riesiä edustanut Mäkitalo urakoi keskimäärin 32 minuuttia ottelua kohden keskiarvoinaan 9,4 pistettä, 2,3 levypalloa ja 1,8 syöttöä. Äijäsen ensimmäisen ammattilaiskauden keskiarvoina olivat 1,9 pistettä ja 1,7 levypalloa reilun kymmenen minuutin peliajalla.
Ottelutilastot

Helmi Tulosen kausi päättyi putoamiseen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kun Chemnitz säilytti sarjapaikkansa, tiesi se sitä että Helmi Tulosen Saarlouisin kohtaloksi tuli pudota sarjaporrasta alemmas joukkueen hävitessä Braunschweigille 75-80 (37-39). Voitolla Braunschweig pudotti Donau-Riesin ulos pudotuspeleistä keskinäisten otteluiden paremmuuden turvin. Tulonen tilastoi ottelussa kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja riiston. Tulonen pelasi vahvan tulokaskauden ammattilaisparketeilla 6,8 pisteen ja 3,3 levypallon keskiarvoilla. Peliaikaa tuli hienosti keskimäärin 25 minuuttia.Ottelutilastot

Äijäsen Sedis voittoon

Espanjan liigassa Anniina Äijäsen Sedis Basquet otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan kotonaan Extremaduran 77-56 (39-34). Äijänen jäi ottelussa pisteittä, mutta nappasi kolme levypalloa ja antoi yhden syötön. Sedis on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Sarjapykälää alempana Anissa Poundsin Maristas Coruna ei pystynyt haastamaan Arxilia vieraskentällä, vaan hävisi vieraskentällä selvästi 52-82 (34-42). Pounds lukeutui jälleen joukkueensa tehopelaajiin 14 pisteen, viiden levypallon, kolmen syötön ja yhden riiston saldollaan. Maristas Coruna on sarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Pelanderin ja Kesäsen loistopelit laiha lohtu

Ruotsin liigassa Sofia Pelanderin 10 pisteen ja 10 levypallon tupla-tupla oli laiha lohtu, kun Norrköping romahti kotonaan Visbylle 44-79 (28-45). Norrköping onnistui päätösneljänneksellä tekemään vain kaksi pistettä. Pelander oli joukkueensa selkeä ykkösnimi. Tappiosta huolimatta Norrköping on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Vilma Kesäsen tehopeli ei riittänyt voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Vilma Kesäsen KR on taistellut viime aikoina loukkaantumissuman kanssa ja se joutui selviytymään Snefellia vastaan seitsemän pelaajan rotaatiolla. Snäfell otti ottelusta 89-81 (53-42)-voiton. Kesänen ahkeroi hienosti koko ottelun heittäen 19 pistettä ja koristellen tilastojaan myös kahdella levypallolla ja syötöllä. Viidennen peräkkäisen tappion myötä KR putosi sarjassa neljänneksi.
Ottelutilastot

 
31.7.2019 09:08 Susiladies

Kaisa Kuisma siirtyy Portugaliin, uusi osoite Vitória SC

Napolin universiadijoukkueen Kaisa Kuisma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille ammattilaiseksi, kun 180-senttinen Orimattilan Jymyn kasvatti on tehnyt sopimuksen Portugalin pääsarjaa pelaavan Vitória Sporte Cluben kanssa.

15.7.2019 13:09 Susiladies

Universiadijoukkueen kapteeni Elina Koskimies Espanjan kakkossarjan Ibaizabaliin

Kesän universiadijoukkueen kapteeni Elina Koskimies, 22, siirtyy neljän Americanissa vietetyn yliopistovuoden jälkeen Espanjan kakkossarjaan ammattilaiseksi. Koskimiehen uusi osoite on galdakaolainen GDKO Bizkaia Ibaizabal.

20.6.2019 13:31 Susiladies

Helmi Tulonen Espanjan kakkossarjaan Celtan riveihin

Susiladies-pelaajien Euroopan valloitus saa jatkoa, kun Helmi Tulonen, 20, on tehnyt sopimuksen Espanjan kakkossarjassa pelaavan Celta de Vigo Baloncesto. Tulonen pelasi päättyneellä kaudella Saksan Bundesliigaa Saarlouis Royalsissa.

19.6.2019 08:47 Susiladies

Roosa Lehtoranta Belgian pääsarjan Antwerp Giantsiin

Naisten Korisliigaa päättyneellä kaudella Tapiolan Hongassa pelannut Roosa Lehtoranta, 22, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Peli-Karhut-kasvatti on tehnyt sopimuksen Belgian pääsarjassa pelaavan Antwerp Giantsin kanssa.

18.6.2019 09:31 Susiladies

Anniina Äijänen vaihtaa joukkuetta Espanjassa

Susiladiesin Anniina Äijänen, 23, jatkaa Espanjassa myös tulevalla kaudella. Espanjan pääsarjassa Sedis Basquetissa päättyneellä kaudella pelannut Äijänen siirtyy Universitario de Ferroliin, joka hakee kakkossarjasta nousua takaisin Liga Femeninaan.

2.5.2019 11:20 Susiladies

Anniina Äijänen tietää nyt mitä huipulle pääseminen vaatii

Neljän USA:n yliopistossa vietetyn kauden jälkeen Anniina Äijänen, 23, otti viime kesänä ensimmäisen askeleen ammattilaisena, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan liigassa Sedis Basquetin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle menestyksekäs, sillä se selvitti tiensä aina välieriin saakka ja samalla Äijänen sai vyölleen arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

25.4.2019 12:02 Susiladies

Kausi Islannissa oli Vilma Kesäselle hieno kokemus

Vilma Kesäsellä, 30, oli vahva kausi Islannin liigassa KR:n riveissä. Joukkueen taival päättyi välierissä, mutta Kesäselle kausi oli menestyksekäs ja hieno kokemus.

8.4.2019 09:10 Susiladies

Anniina Äijäsen runkosarja päätökseen Espanjassa

Anniina Äijäsen ja Sedis Basquetin runkosarja päättyi Espanjan liigassa. Sedis sijoittui komeasti kolmanneksi. Islannissa Vilma Kesänen on selkä seinää vasten pudotuspeleissä.

5.4.2019 12:15 Susiladies

Kausi Puolassa oli Annika Holopaiselle erilainen ja mielenkiintoinen kokemus

Annika Holopainen pelasi ensimmäisen kautensa Puolan kovassa pääsarjassa. Holopaisen kauteen mahtui paljon uusia ja mielenkiintoisia kokemuksia.

2.4.2019 11:42 Susiladies

Vilma Kesänen hyvässä iskussa Islannin liigan pudotuspeleihin

Islannin liigan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Vilma Kesäsen KR:n osalta keskiviikkona, kun vastaan asettuu runkosarjan voittaja Valur. Otteluparissa on erityistä jännitettä, sillä kyseessä on paikallisottelu.

1.4.2019 12:57 Susiladies

Sofia Pelanderilla vahva kausi Ruotsissa

Sofia Pelanderin, 26, neljäs kausi Ruotsissa tuli päätökseen viime viikolla, kun Norrköping Dolphins putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kauden päättyminen otti koville, niin kokonaisuudessaan Pelanderin kausi oli positiivinen.

28.3.2019 10:19 Susiladies

Pelanderin kausi päättyi niukkaan tappioon - Kesäsen kausi jatkuu pudotuspeleissä

Sofia Pelanderin kausi Ruotsissa päättyi pudotuspelien avauskierroksella. Pelanderin Norrköping hävisi molemmat ottelut Telgelle vain pisteellä. Islannissa saatiin runkosarja päätökseen ja Vilma Kesäsen kausi jatkuu ensi viikolla käynnistyvillä pudotuspeleillä.

24.3.2019 21:02 Susiladies

Pelanderin Norrköpingille kirvelevä tappio pudotuspelien avauksessa

Ruotsin liigassa pudotuspelit pyörähtivät käyntiin viikonloppuna ja Sofia Pelanderin Norrköping koki harmittavan tappion. Anissa Pounds väläytteli Espanjassa komeasti 19 pisteellä.

21.3.2019 14:36 Susiladies

Suomalaisnaiset onnistuivat hienosti Saksan Bundesliigassa

Naisten Saksan Bundesliigassa nähtiin tällä kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelasi peräti viisi suomalaispelaajaa. Vaikka joukkueiden kaudet olivat vaikeat, ylsivät pelaajat hyviin suorituksiin.

18.3.2019 10:44 NCAA

Nina Augustinin Robert Morris konferenssimestaruuteen

Naisten yliopistosarjassa Robert Morris ylsi Nina Augustinin johdolla konferenssinsa mestaruuteen ja varmisti paikkansa kovatasoisessa NCAA-lopputurnauksessa.

11.3.2019 07:10 Susiladies

Anniina Äijänen voiton makuun Espanjassa

Anniina Äijäsen Sedis Basquet otti kovan vierasvoiton Espanjan liigassa kaadettuaan kärkijoukkueisiin lukeutuvan Valencian vieraskentällä.

8.3.2019 09:56 NCAA

Varis, Lahtinen, Kalin ja Augustin joukkueidensa tehokkaimpina NCAA-kentillä

Lotta-Maj Lahtinen ja Marika Korpinen saivat kokea yliopistosarjan pudotuspelien tylyyden, kun molempien kausi päättyi niukan tappion seurauksena.

4.3.2019 10:00 NCAA

Augustinin yliopistojoukkue Northeast-konferenssin runkosarjan voittoon

Naisten NCAA:ssa konferenssien runkosarjat lähenevät loppuaan ja tulivat muutamien suomalaisnaisten osalta päätökseen jo viikonlopun aikana. Ottelut jatkuvat pudotuspelien muodossa.

1.3.2019 08:32 NCAA

Rokkanen, Augustin ja Koskimies kaksinumeroisille lukemille

Naisten NCAA-kentillä Sara Rokkanen, Nina Augustin ja Elina Koskimies ylsivät kukin voittoon ja yli kymmenen pisteen suoritukseen konferenssien runkosarjojen lähetessä loppuaan.

1.3.2019 08:08 Susiladies

Anniina Äijäsen Sedis Espanjan cupin välieriin - Vilma Kesänen hurjana Islannissa

Anniina Äijäsen Sedis Basquet eteni Espanjan cupin, Copa de la Reinan välieriin. Islannissa Vilma Kesänen teki kauden piste-ennätyksensä.

Näytä lisää vastaavia