Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

25.3.2024 11:52 Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

Elina Koskimies aloitti pudotuspelit vahvasti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Saksassa pudotuspelit saatiin käyntiin vauhdikkaasti, kun viikonloppuna pelattiin heti kaksi peliä. Mestaruutta puolustava, Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen, Keltern aloitti vakuuttavasti siirtyen Eisvögel Freiburgia vastaan 2-0 johtoon.

Avausottelussa Keltern oli vahvempi 99-76 (45-40). Koskimies pelasi kauden parhaan pelinsä oikeaan aikaan, kun hän heitti 18 pistettä ja tilastoi lisäksi kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston. Lehtorannan tilastorivit lihoivat kolmella pisteellä, kolmella levypallolla, neljällä syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Keltern piti kotietunsa ja klaarasi toisen pelin nimiinsä 79-60 (40-32). Tällä kertaa Koskimiehelle merkittiin neljä pistettä, viisi levypalloa, syöttö ja riisto. Lehtoranta kasasi viisi pistettä ja kolme levypalloa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Toisessa puolivälieräparissa riitti runsaasti suomalaismielenkiintoa, kun vastakkain olivat Anissa Poundsin Lions Halle sekä Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen. Lions kuittasi molemmat kotiottelunsa ja siirtyi otteluparissa heti 2-0-johtoon.

Ensimmäisessä ottelussa Lions oli vahvempi numeroin 87-74 (43-39). Pounds oli joukkueen parhaimmistoa 10 pisteen, kuuden levypallon, kahden syötön ja kahden riiston tilastoilla. Lehtoranta oli niin ikään tehokkaana 12 pisteen ja neljän levypallon saldolla. 
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Toisessa ottelussa Lionsin voittolukemat olivat 88-79 (45-38). Pounds on löytänyt parhaan vireensä juuri oikeaan aikaan heittäen 13 pistettä ja lisäksi mukaan tarttui neljä levypalloa. Lehtoranta sai saldokseen 10 pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston. Ottelupari suuntaa seuraavaksi Nördlingeniin.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins ponkaisi runkosarjassa kakkoseksi voittamalla edessä olleen Luleå Basketin 87-73  (39-40). Pelander heitti viisi pistettä, nappasi kolme levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Norrköping saa pudotuspelien avauskierroksella vastaansa Högsbon.
Ottelutilastot

Lotta Vesiluoman Alvik nähdään myös pudotuspeleissä, kun se sijoittui sarjassa kahdeksanneksi voitettuaan päätösottelussaan AIK:n 85-67. Alvik kohtaa puolivälierissä runkosarjan voittaja Södertäljen.
Ottelusta ei ole tilastoja saatavilla.

Isabella Kaukopaasin Visby päätti kautensa makoisasti 86-64 (38-28)-voittoon IK EOSista. Visby nappasi kauden aikana neljä voittoa sijoittuen toiseksi viimeiseksi. Kaukopaasi tilastoi kauden aikana keskiarvoikseen 4,1 pistettä, 2,7 levypalloa, 1,6 syöttöä ja 0,9 riistoa.
Ottelutilastot
Isabella Kaukopaasin kauden tilastot

Italian liigassa Reyer Venezia varmisti vähintään kotiedun pudotuspeleihin voitettuaan kotonaan San Giovannin 71-58 (40-28). Awak Kuier loisti joukkueensa parhaana pistenaisena 18 pinnan saldolla ja tilastot karttuivat myös seitsemällä levypallolla, kolmella syötöllä, riistolla ja torjunnalla. Venezia johtaa sarjaa.

- Mielestäni ymmärsimme mitä meidän pitää tehdä ja menimme koppiin siten, että meidän pitää hoitaa tämä ottelu. Kahden tappion jälkeen jokainen oli päättäväinen ja pystyimme pitämään pään kasassa ja siksi voitimme tänään, Kuier totesi seuran videohaastattelussa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulosen Sanga Milano puolestaan hävisi kotonaan Romalle 60-71 (30-28) Tulosen kootessa viisi pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä. Milano on toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Marianne Kalinin ja Anniina Äijäsen Ferrol sai kunnian osallistua Copa de la Reinaan, mutta taival jäi yhden ottelun mittaiseksi, kun Zaragoza oli vahvempi 75-49 (41-27). Äijänen sai rivilleen kaksi pistettä ja kolme levypalloa ja Kalinille kirjattiin levypallo, syöttö ja riisto.
Ottelutilastot

Tshekin liigassa käynnistyivät pudotuspelit ja Sara Rokkasen KARA Trutnov sijoittui alemmassa loppusarjassa kolmanneksi, joka toi sille vastaan runkosarjan voittaja USK Prahan. Trutnov sai Tshekin ylivoimaiselta ykkösseuralta kylmää kyytiä, kun se hävisi molemmat ottelut suurinumeroisesti.

Ensimmäisessä USK Praha oli kotonaan vahvempi 94-37 (50-15) Rokkasen ollessa joukkueensa johtotähtiä 10 pisteen, syötön ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Toisessa ottelussa USK pisti tauluun voittolukemat 86-35 (48-23). Tällä kertaa Rokkanen tilastoi neljä pistettä, levypallon ja riiston. USK johtaa ottelusarjaa 2-0.
Ottelutilastot

Belgian liigassa Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen teki rumaa jälkeä Lummen Athenasista voittaen 103-29 (52-11). Aarnisalon tilastoriville kirjattiin 11 pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja neljä riistoa. Kangoeroes johtaa sarjaa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

Näytä lisää vastaavia