Shawn Hopkins: Minun valmentajani

8.5.2020 09:13 Shawn Hopkins, 24, on BC Nokian atleettinen laituri ja Korisliiga-kauden 2019/20 vuoden tulokas, jonka juuret ovat vahvasti Nokialla. Ei ole yllätys, että Hopkinsin uran merkittävimpiin valmentajiin kuuluvat nokialainen valmentajaikoni Kimmo Olli sekä kahteen otteeseen Nokialla vaikuttanut Ville Tuominen.

Shawn Hopkinsin merkittävimmät valmentajat ovat Kimmo Olli ja Ville Tuominen. Kuva: Ville Vuorinen.

Kimmo Olli

Paljasjalkaisena nokialaisena Hopkinsin uran varrelle on mahtunut liuta nokialaisia koripallovaikuttajia, mutta Kimmo Olli nousee suurimmaksi yksittäistekijäksi. Olli valmensi Hopkinsia juuri niinä kriittisinä esiteinivuosina, jolloin siirryttiin minikoreista kohti isoja koreja.

– Sen muistan siitä, kun pistin ensimmäisen donkkini minikoreihin, niin Kimmo oli valmentajana, Hopkins nauraa.

Valtakunnallisesti, ja erityisesti Pirkanmaalla, Olli on nokialaisen koripallon ilmentymä ja ei liene nokialaispelaajaa, jota Olli ei olisi jossain vaiheessa valmentanut.

– Kimmosta ensimmäisenä tulee mieleen persoona ja ystävyys. Kun muistelee junnuvuosia, niin hän oli helposti lähestyttävä ja hänelle oli helppo puhua. Joka kerta oli hyvä fiilis ja odotti oikein, että pääsee treeneihin ja näkemään Kimmoa. Eikä ne fiilikset ole minnekään muuttuneet vuosien varrella. Edelleen häneltä saa hyviä juttuja ja oppeja, Hopkins aloittaa.

– Koripallon puolella hän aina haastoi ja antoi erilaisia tavoitteita. Ei mitään isoja haasteita, vaan ihan pieniä. Vaikka jos heitit yhdeksän koria putkeen, niin heitäpä yksitoista. Ne oli sellaisia hyväntuulisia haasteita. Kimmo antoi mahdollisuuden tehdä virheitä ja oppia niistä.

Ville Tuominen

Ville Tuominen valmensi Hopkinsia yhden kauden verran Divari A:ssa. Kuva: Ville Vuorinen.

Ensimmäisenä A-poikavuotenaan Hopkins sai mahdollisuuden pelata kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa ykkösdivaria. Tuolloin Näätiä valmensi Ville Tuominen, jonka alaisuudessa Hopkinsille kertyi runsaat minuutit, vaikkei hän ollut edes vielä täysi-ikäinen.

– Ville otti minut siipiensä alle ja se oli iso vuosi omalle koripallouralle, koska en aikaisemmin tajunnut, että voisin pelata miesten kanssa, Hopkins aloittaa.

– Ville on täydellisyydenhakuinen ihminen, mutta hän antoi avokätisesti nuorelle ruipelolle mahdollisuuden pelata isojen jätkien seassa, isot minuutit ja virheiden lävitse. Luotin aina hänen konseptiinsa tehdä duunia ja luottanut hänen sanaansa.

– Itselle oli tosi iso siunaus, että Ville tuli työntämään mua eteenpäin ja antamaan sen ajatusmallin, ettei ikinä ole valmis. Hän pisti eteen myös isoja haasteita treeneissä. Kun pelasi jenkkejä vastaan, niin joskus tuli turpiin. Hän pisti joka kerta uudestaan siihen tilanteeseen, että tuli turpiin.

– Se on jäänyt mieleen kuinka paljon hän välitti. Kun astuttiin ulos työkuvioista ja juteltiin ihan ihmisinä, niin ne opit elämästä on kantanut näille ikävuosille saakka. Vieläkin ollaan yhteydessä, ei välttämättä viikko- tai kuukausitasolla, mutta olemme.

 
28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

26.6.2023 12:11 Susijengi

Eemi Luukkonen etenee kehitysharppauksesta toiseen

Eemi Luukkonen, 200 cm ja 20 vuotta, kasvoi vuosi sitten kesällä ikäluokkamaajoukkueensa keulakasvoksi ja nosti vajaamiehisen ryhmänsä altavastaajan asemasta B-divisioonan mitalipeleihin. Nyt Lahti Basketballin juniorimyllyn kasvatti nauttii ensimmäisestä kesästään aikuisten maajoukkueympyröissä ja tähtää seuraavalle kehitysaskeleelleen.

21.6.2023 10:35 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Ei ole enää lähtöjännitystä”

Perttu Blomgren, 21, sai seurajoukkuekaudesta 2022–23 sen, mitä tavoittelikin: runsaasti peliminuutteja ja mahdollisuuden jatkaa nousuaan Korisliigan kärkipelaajien joukkoon. Nyt edessä on Blomgrenin uran toinen susikesä ja jo ensimmäisessä ottelussa Latviaa vastaan hän osoitti, miksi häntä pidetään kansainvälisen tason pelaajalupauksena.

20.6.2023 11:29 Susijengi

Vili Nyman: ”Tuntuu hyvältä vetää taas Suomi-paita päälle”

Perinteikkään kotkalaisseuran KTP:n kasvatti Vili Nyman, 25, kuului oman ikäluokkansa juniorimaajoukkueen ehdottomiin kärkinimiin. Määrätietoinen harjoittelu auttoi Nymania tekemään läpimurtonsa Korisliigan kotimaiseen eliittiin 2022-23-kaudella ja nyt mies on palannut puolen vuosikymmenen jälkeen Suomi-paitaan Susijengi Rising Stars -leirityksessä.

14.6.2023 12:32 Susijengi

Thomas Tumba: ”Korisliiga on ollut oikea askel”

KTP:n juniorimyllyn kasvatti Thomas Tumba, 22, on tunnettu koripallopiireissä yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista koripalloilijoista. Joensuussa vietetty ensimmäinen ammattilaiskausi toi mukanaan Suomen cupin mestaruuden, SM-pronssia ja Korisliigan vuoden tulokkaan palkinnon. Susikesä 2023 on ”Masille” taas mahdollisuus ottaa yksi kehitysloikka.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

7.12.2021 09:15 Korisliiga

Maisteri Jamar Wilson: ”Haluan antaa takaisin saamastani hyvästä”

Susijengiä viimeiset kuusi vuotta edustanut Kataja Basketin pelinrakentaja Jamar Wilson, 37, saavutti syksyllä merkittävän rajapyykin valmistuttuaan urheilujohtamisen maisteriksi Southern New Hampshiren yliopistosta. Wilson keskittyy vielä täysillä koripallouraansa, mutta uskoo koulutuksen olevan apuna yhteisön auttamisessa pelivuosien jälkeen.

23.12.2020 12:15 Korisliiga

Jussi Laakso on tyytyväinen joukkueen alkukauteen, yleinen tilanne kuitenkin huolestuttaa mestarivalmentajaa

Sarjajohtaja Helsinki Seagulls on marssinut alkukaudella voitosta voittoon. Korisliigassa on nähty paljon uusia piristysruiskeita, mutta poikkeustilanne ja sen tuomat vaikutukset etenkin harrastustoimintaan vetävät Laakson mielen kuitenkin mietteliääksi.

17.12.2020 13:16 Korisliiga

Henri Ventoniemen osakekurssi hurjassa nousussa – Lahden 25-vuotias sentteri tähyää vielä maailmalle ja maajoukkueuralle

Lahti Basketball pelasi ennen ottelutaukoa itsensä miesten Korisliigan neljännelle sijalle. Joukkueen kotimainen sentteri Henri Ventoniemi viettää uransa parasta kautta.

16.12.2020 12:38 Pääjuttu

Korisliigan tunnetuin riimittelijä Tomi Kaminen kertoo, että KTP on ottelutauolla saanut alle kauden parhaita harjoituksia

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen on sitä mieltä, että joukkueen suunta on ottelutauolla kääntynyt selkeästi ylöspäin. Loukkaantuneiden pelaajien paluu kokoonpanoon näkyy harjoituksissa uutena intona.

Näytä lisää vastaavia