Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

9.10.2020 20:52 Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

Elina Koskimies (vas.) ja Anniina Äijänen aloittavat kautensa viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koskimies pelasi viime kaudella ensimmäistä kauttaan ammatikseen ja lukeutui Ibaizabalin avainpelaajiin. Täksi kaudeksi hän suuntasi tuttuun osoitteeseen tehtyään kesällä seuran kanssa jatkosopimuksen.

- Koronan takia markkinat olivat aika huonot, joten tämä oli turvallinen valinta. Tiedän mitä valmentaja haluaa ja valmentaja halusi minut myös takaisin, niin päätös oli sikäli helppo,

- Lisäksi viime kausi loppui kesken ja siitä jäi vähän hampaankoloon, joten halusin tulla jatkamaan siitä Koskimies kertoo päätöksen taustoista.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Paluu tuttuun ympäristöön on sujunut ongelmitta.

- Se helpottaa tosi paljon, että on ollut täällä aiemmin eikä tarvitse stressata uutta paikkaa. Valmentaja on tuttu, kuviot ovat samat ja osa pelaajista on pysynyt samana, joten oli helppo tulla takaisin.

Tulonen aloitti viime kauden Celta Vigossa, mutta siirtyi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin joukkueeseen. Täksi kaudeksi osoite vaihtui, kun hän liittyy Koskimiehen seuraksi Ibaizabaliin.

- He tarjosivat heti kauden jälkeen sopimusta. Koronan takia olin vähän epävarma, että teenkö sopimuksen vai en, mutta tarjous oli sellainen, että olisin tehnyt diilin myös normaalitilanteessa, kertoo Tulonen.

Haittaa ei ollut siitäkään, että joukkueessa oli jo ennestään tuttu pelaaja.

- Se on pelkkää plussaa, että on toinen suomalainen samassa joukkueessa. Elina on ollut apuna sekä kentällä että sen ulkopuolella, kuten muutkin täällä jatkaneet pelaajat.

Liga Femenina 2 koki täksi kaudeksi suuria muutoksia koronapandemian takia. Joukkuemäärää nostettiin peräti 14 joukkueella ja nyt sarjassa pelaa yhteensä 48 joukkuetta, jotka on jaettu kolmeen 14 joukkueen lohkoon. Lohkojen neljä parasta etenee seuraavaan lohkovaiheeseen, jossa on neljä lohkoa ja kolme joukkuetta kussakin. Niiden lohkojen voittajat sen taistelevat sen jälkeen kahdesta nousupaikasta. Suomalaisittain on mielenkiintoista, että sekä Ibaizabal että Äijäsen Ferrol pelaavat samassa lohkossa.

- Jännä nähdä miten tason käy, kun niin monta joukkuetta nostettiin mukaan alemmasta sarjasta. Pelimme on vielä vähän vaiheessa ja etsimme joukkueena vielä yhteistä tekemistä. Systeemiä hiotaan vielä sisään, mutta kun palaset loksahtavat kohdilleen, niin hyvä tulee, Koskimies toteaa luottavaisena.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tulonen on Koskimiehen kanssa pitkälti samoilla linjoilla.

- Harjoituspelit ovat menneet suuressa kuvassa ihan hyvin, mutta joukkuepelaaminen ei ole vielä sillä tasolla millä sen pitäisi eikä myöskään oma peli. Vähän on vielä hakemista kaikilla ja peliä pitää hioa vielä.

Viime kaudella Tulonen jäi Celta Vigossa suhteellisen vähälle peliajalle, mutta Magec Tiasissa peliaikaa tuli käytännössä niin paljon kuin jaksoi vain pelata.

- Lanzarotessa tilanne oli aika erilainen, sillä kun menin sinne, niin joukkue ei ollut voittanut yhtään peliä ja minulle sanottiin, että puolet lopuista peleistä pitäisi voittaa, että sarjapaikka säilyisi. Täällä ei ehkä ole ihan yhtä suurta roolia kuin siellä, mutta muuten joukkue on kyllä parempi, Tulonen vertailee.

Tulonen toivoo, että Ibaizabalissa vastuuta olisi luvassa.

- Haluan olla pelaavassa roolissa ja auttaa joukkuetta voittoihin. Kaikkeni teen sen eteen, että voittaisimme pelejä.

Koskimies pelasi ennen viime kautta USA:n yliopistosarjassa ja debyyttikausi ammattilaisena meni vielä sopeutuessa. Nyt hän on valmis pistämään kaiken likoon.

- Minulla on kovat odotukset kaudesta ja haluan kehittyä entisestään ja pelata vielä paremmin. Viime kausi meni vähän totutellessa USA:n jälkeen, mutta nyt pelityyli on tuttu.

Ibaizabal aloittaa kautensa sunnuntaina Barakaldon vieraana.

Äijänen jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi

Anniina Äijänen aloittaa jo kolmannen kautensa Espanjassa. Ensimmäisen kauden hän pelasi pääsarjassa Sedis Basquetin riveissä, josta hän siirtyi viime kaudella Ferrolin joukkueeseen. Päätös jatkaa seurassa oli Äijäselle helppo.

- Tilanne on epävarma monin tavoin ja minulla oli täällä hyvä olla ja seurassa kaikki asiat hoidettiin viime kaudella todella hyvin. Lisäksi tuntui, että viime kaudesta jäi työ kesken, Äijänen kertoo.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ferrol oli viime kaudella sarjan keskeytyessä toisena. Täksi kaudeksi joukkue on pysynyt pääosin samana, mutta uutta vertakin on tullut mukaan.

- Meillä on pari uutta pelaajaa ja pari lähti. Meillä on kuitenkin samat ulkomaalaiset. Mielestäni joukkueessa on tapahtunut hyvä muutos. Pelitapa ja valmennus ovat samat viime kaudesta. Meillä on hyvä kombo uutta ja vanhaa, Äijänen kuvailee joukkuetta.

Viime kaudella Äijänen sai alkukaudesta hieman vähemmän vastuuta, mutta vuodenvaihteen jälkeen hän nousi mukaan avausviisikkoon ja peliaika kasvoi ja sitä kautta myös onnistumiset. Vastuuta on tullut myös harjoituskaudella.

- Meiltä puuttuu vielä toinen iso pelaaja, joten olen pelannut aika paljon. Kaikki on mennyt ihan hyvin. Vähän on ollut totuttelua uuteen tilanteeseen ja olosuhteisiin.

- Haluan jatkaa siitä mihin viime kaudella jäin, kun keväällä pelini kulki paremmin. Lähden kauteen ilman paineita eikä minulla ole erillisiä henkilökohtaisia tavoitteita. Keskityn auttamaan joukkuetta menestymään.

Liga Femenina 2:n avauskierros siirrettiin kokonaan, mutta tänä viikonloppuna olisi tarkoitus päästä jo tositoimiin. Äijänen ei vaivaa päätään sillä, että kausi jäisi tänä vuonna kesken.

- Joukkueen kanssa olemme puhuneet, että vaikka kaikkea voi sattua ja tapahtua, niin lähdemme kauteen siten, että koko sarja pelataan. Jokainen peli on tärkeä ja on tärkeä heti ottaa voittoja.

Ferrol saa lauantain kauden avauksessa vastaansa Cortegadan.

 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

Näytä lisää vastaavia