Tulonen ja Holopainen komeasti tupla-tuplaan

21.3.2021 21:20 Helmi Tulonen ja Annika Holopainen saivat komeasti tupla-tuplat pelaamissaan otteluissa ja Awak Kuier pääsi juhlimaan kahta voittoa viikolla. Ruotsissa sen sijaan saatiin runkosarja päätökseen ja samalla Sandra Karstenin sekä Ville Tuomisen kaudet päättyivät.

Helmi Tulonen jatkoi hienoja otteitaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan Liga Femenina 2:n A-lohkossa Anniina Äijäsen Ferrol etenee voitosta voittoon, kun se murjoi Celta Vigon 78-52 (44-26). Aloitusviisikossa ollut Äijänen sai tilastoihinsa kuusi pistettä, viisi levypalloa ja kolme syöttöä. Ferrol jatkaa tappioitta voitettuaan kaikki 25 otteluaan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulonen ylsi jälleen tupla-tuplaan heittäessään 12 pistettä ja ottaessaan 10 levypalloa Ibaizabalin voittaessa Maristas Corunan 65-61 (33-23). Elina Koskimies pelasi myös hienosti 10 pisteen, viiden levypallon, neljän syötön ja riiston tilastoilla. Ibaizabal on A-lohkossa kuudentena.
Ottelutilastot

C-lohkossa jumbona oleva Sara Rokkasen Andratx ei mahtanut mitään tappioitta lohkoa johtavalle Barcalle, vaan hävisi 44-71 (15-45). Rokkanen oli joukkueensa parhaimmistoa kahdeksan pisteen, viiden levypallon ja yhden syötön tilastoilla. Andratx on lohkossaan viimeisenä.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Annika Holopaisen huippuesitykset toivat viikolla palkinnon, kun KR otti kauden toisen voittonsa kaadettuaan Keflavikin 81-75 (44-40). Holopainen tilastoi komean 23 pisteen ja 14 levypallon tupla-tuplan.
Ottelutilastot

Viikonloppuna KR joutui kuitenkin taipumaan Valurille 67-87 (31-47). Holopainen saavutti jälleen tupla-tuplan 21 pisteen, 11 levypallon ja syötön tilastorivillä. KR on sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Italian liigassa Awak Kuier pääsi viikolla kahdesti tositoimiin ja samalla kahdesti voiton makuun. Ensin viikolla Kuier lähenteli tupla-tuplaa merkkauttaessaan yhdeksän pistettä, yhdeksän levypalloa, syötön ja torjunnan Ragusan kaataessa Broni 95:n 77-49 (40-28).
Ottelutilastot

Viikonloppuna Kuier tilastoi lähes identtisesti yhdeksän pistettä, yhdeksän levypalloa, syötön, riiston ja kaksi torjuntaa Ragusan voittaessa Masnagan 83-71 (34-45). Ragusa on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Sofia Pelanderin Herner otti selvän 73-44 (38-18)-voiton Angels Nördlingenistä. Pelander oli joukkueensa parhaimmistoa tilastoituaan 10 pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston. Hernerillä on vielä yksi ottelu pelaamatta runkosarjassa. Voittamalla sen Herner voisi nousta runkosarjassa toiseksi.
Ottelutilastot

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisena. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sandra Karstenin Wetterbygden Sparksin kausi päättyi ikävästi, kun joukkueessa todettiin koronavirus vajaat 48 tuntia ennen A3 Basket Uumaja -ottelua ja se tuomittiin hävinneeksi 0-20. Samalla Sparksin kausi päättyi, kun se oli sarjassa 10. eikä selvinnyt pudotuspeleihin. Sparks voitti 22 ottelustaan kuusi. Karsten tilastoi ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan keskiarvoikseen 2,4 pistettä, 1,8 levypalloa ja 0,7 syöttöä noin 12,5 minuutin peliajalla. Forssan Alkuun kesken kauden siirtynyt Ninni Salmi pelasi 13 peliä lähes 14 minuutin keskimääräisellä peliajalla ja 2,9 pisteen, 5,3 levypallon ja 0,8 syötön tilastoilla.
Sandra Karstenin kauden tilastot
Ninni Salmen kauden tilastot

Ville Tuomisen valmentaman Helsingborgin kausi päättyi 62-72 (26-36)-tappioon IK Eos Lundia vastaan. Sarjanousijana kauteen lähtenyt Helsingborg teki kuitenkin kauden aikana seurahistoriaa voittamalla ensimmäisen ottelunsa pääsarjatasolla kaataessaan tammikuun 18. päivä Mark Basketin. Se jäikin joukkueen kauden ainoaksi voitoksi.
Ottelutilastot

 
22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

15.1.2024 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo voittojen takuunaisina

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo olivat isoissa rooleissa joukkueidensa jatkaessa tappioitta sarjoissaan. Sofia Pelander teki kovaa jälkeä Ruotsissa ja Anissa Pounds oli joukkueensa pisteykkönen Saksassa.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

8.1.2024 09:53 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni Italian cupin finaaliturnaukseen

Awak Kuier aloitti vuotensa selvittämällä tiensä Italian cupin Final Four -lopputurnaukseen. Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol sinetöi Espanjassa paikkansa cup-turnauksessa. Saksassa Elina Koskimies ja Roosa Lehtoranta saivat vuodelleen vahvan startin.

31.12.2023 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin Reyer Venezia venytti voittoputken uudelle kymmenluvulle – Poundsille ja Äijäselle kauden ennätyspisteet

Awak Kuierin Reyer Venezia on pelannut alkukauden tappioitta ja lähtee uuteen vuoteen 20 ottelun voittoputkessa. Espanjassa Anniina Äijänen auttoi joukkueensa cup-huipentumaan ja Saksassa Anissa Pounds lopetti vuotensa komeasti.

21.12.2023 23:01 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Lotta-Maj Lahtinen jatkavat EuroCupissa

EuroCupin ensimmäinen pudotuspelikierros saatiin päätökseen torstaina ja suomalaispelaajien osalta Awak Kuierin ja Lotta-Maj Lahtisen pelit jatkuvat.

15.12.2023 11:26 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-pelaajilla vahva aloitus EuroCupin pudotuspeleissä

Awak Kuierin, Lotta-Maj Lahtisen ja Elina Aarnisalon joukkueet nappasivat voitot EuroCupin pudotuspelien avausotteluissa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

11.12.2023 09:01 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta palasi kentille - Awak Kuier kuritti entistä seuraansa

Linda-Lotta Lehtoranta teki paluun tositoimiin pienen tauon jälkeen ja Italiassa Awak Kuier kuritti entistä seuraansa Venezian jatkaessa voittojen tiellä.

Näytä lisää vastaavia