Vahva loppukausi lämmitti Koposta

15.6.2018 08:29 Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

Petteri Koponen pelasi toisen kautensa Barcelonassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Barcelona joutui antautumaan Baskonialle ja näin finaalipaikka jäi joukkueelta haaveeksi.

- Baskonia oli hyvä ja pelasi paremmin kuin me. Meiltä loukkaantuivat Andorra-ottelusarjassa Pau Ribas ja Pierre Oriola ja se hieman vaikutti. Baskonialla oli kotietu ja he voittivat kaksi ensimmäistä peliään kotikentällä. Hoidettiin sitten kolmas, mutta Baskonia vei sitten neljännen jatkoajan jälkeen. Baskonia on hyvä jengi. Siitä osoituksena myös se, että he voittivat Real Madridin ensimmäisessä finaalissa, Koponen kertaa välieräsarjaa.

 

Kokonaisuudessaan Barcelonan kausi oli ailahteleva. Euroliigassa joukkue jäi kauas pudotuspeleistä ollen 13. ja Espanjan liigassa pelit loppuivat ennen mestaruustaistelua. Lohtua kuitenkin toi Espanjan cupin, Copa del Reyn, voitto.

- Oli mahtava voittaa Copa, Euroliiga oli pieni pettymys ja Espanjan liigassa halusimme finaaleihin. Aina, kun kauden päätteeksi voittaa pokaalin, niin se on hieno asia. Se ei ole koskaan helppoa ja cup on täällä iso juttu ja sitä arvostetaan korkealle.

 

Vammasta huolimatta käsi kuumana

 

Koposen kausi voidaan hyvin jakaa aikaan ennen ja jälkeen valmentajanvaihdoksen. Alkukaudesta vielä olkapään hermovamman kanssa taiteillut Koponen jäi vähälle vastuulle kesällä seuran päävalmentajaksi nimetyn Sito Alonson alaisuudessa, mutta tahti muuttui, kun Svetislav Pesic korvasi Alonson alkuvuodesta. Koponen nousi nopeasti Pesicin luottomieheksi ja Koponen kuului loppukauden Barcelonan ehdottomiin ykkösnimiin.

- Aika kaksipiippuinen kausi. Alkukaudesta oli käden kanssa ongelmia eikä luottoa tullut. Sitten valmentaja vaihtui ja käsi oli kunnossa ja pystyin pelaamaan viimeiset neljä kuukautta korkealla tasolla ja hyvin. Kaudesta jäi tietenkin parempi maku, kun loppukausi sujui hyvin, mutta mieluustihan sitä olisi koko kauden saanut vastuuta. Käsi meni koko ajan eteenpäin ja uuden valmentajan pelityyli sopi minulle paremmin, Koponen kertaa kauttaan.

Petskun heitto putosi tarkasti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koposen roolina hyökkäyspäässä oli erityisesti olla kolmen pisteen heittojen täsmäase. Vaikka käsi vaivasi välillä heittämistä, pisti Koponen palloa tarkasti nailonsukasta läpi. Espanjan liigassa Koponen heitti kolmen pisteen heittonsa todella kovalla 50 prosentin tarkkuudella ja Euroliigassa kolmoset putosivat pussiin peräti 51,1 prosentin sihdillä.

- Aika yllättävää miten hyvin pystyin heittämään jo alkukaudesta ottaen huomioon käden kunnon. Vamman kanssa oppi kuitenkin elämään ja tiesin mitä liikkeitä pystyin milloinkin tekemään. Loppukaudesta peli sekä käsi tuntuivat paremmilta ja viimeiset neljä kuukautta menivät tosi hyvin ja siitä jäi itselle kiva fiilis.

 

Barcelonalla on optio Koposen kanssa ensi kaudesta, mutta varmuutta ensi kauden osoitteesta ei vielä ole. Koponen odottaa Barcelonan ratkaisua maltillisesti.

- Vielä ei ole varmuutta kuka joukkuetta valmentaa ensi kaudella ja Barcelona voi ostaa option halutessaan ulos. Toivottavasti ratkaisu ei veny hirveän pitkälle, valottaa Koponen tilannettaan.

 

Hänellä ei olisi mitään Barcelonaan jäämistä vastaan.

- Tämä on varmasti yksi parhaista kaupungeista Euroopassa ja ilomielin jäisin vielä tänne. Tämä on niitä ammattilaisen jännittäviä hetkiä. Jos pitää etsiä uutta seuraa, niin sitten katsotaan mitä on tarjolla.

 

MM-karsintaotteluihin motivoituneena

 

Koponen ei ehdi kauaa levätä seurajoukkuekautensa päättymisen jälkeen, sillä edessä siintävät jo MM-karsintaottelut. Susijengi aloittaa valmistautumisensa tuleviin Tshekki- ja Islanti-peleihin maanantaina.

- Tässä on pistetty kämppää vähän kuntoon ja pakkailtu ja maanantaina alkavat taas treenit. Heinäkuussa on sitten aikaa hieman lomailla.

Susijengi kokoontuu taas Petteri Koposen ja Lauri Markkasen johdolla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koponen ei päässyt aikaisempiin karsintapeleihin mukaan ja odottaa paluuta Susijengiin vesi kielellä.

- Se tuo lisämotivaatiota, kun en päässyt talvella maajoukkueen mukaan. Toivottavasti pystymme ottamaan näistä kaksi voittoa. Tshekki on tietenkin vieraissa tosi paha ja täyden kotikatsomon edessä meidän pitää pystyä hoitamaan Islanti. Siitä tulee hieno ottelu, hekumoi Koponen.

 

Lisätietoja: Petteri Koposen tilastot Espanjan liigassa
Lisätietoja: Petteri Koposen tilastot Euroliigassa

Henkilöt

 
21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

12.5.2018 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Iisalo siirsi finaalitappion jälkeen katseet jo kohti Bundesliigaa

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentaman Crailsheim Merlinsin upea kausi Saksan ProA:ssa jäi ilman lopullista kirsikkaa kakun päältä, kun Crailsheim taipui kahden ottelun finaalisarjassa Vechtalle yhteistuloksin 158-165. Finaalipaikka kuitenkin riitti jo nostamaan Crailsheimin ensi kaudeksi Bundesliigaan ja valmentajakaksikon katseet ovat jo tiukasti tulevassa

4.5.2018 15:00 Haastattelu

Huffin Frankfurt yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners selvitti tiensä Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena. Pudotuspeleissä vastaan asettuu kovin mahdollinen haaste, kun se kohtaa runkosarjan ykkösjoukkue Bayern Münchenin.

3.5.2018 15:16 Suomalaiset ulkomailla

Nousu ei tyydyttänyt Iisalon joukkueen menestysnälkää – finaalit edessä viikonloppuna

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins juhli viikonloppuna nousua Saksan ProA-liigasta Bundesliigaan. Edessä siintää kuitenkin vielä viikonloppuna pelattava finaalisarja Vechtaa vastaan.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

26.11.2017 19:00 Haastattelu

50 maaottelun Roope Ahonen: ”Pelaajana pitää olla valmis, kun tilaisuus tarjoutuu”

Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 27, siirtyi osaksi Susijengin kokenutta kaartia perjantai-iltana, kun Suomi aloitti MM-karsintansa päihittämällä Bulgarian vieraskentällä Botevgradissa. Uransa 50. A-maaottelun pelannut Ahonen on toipunut viime kesän alaraajavammastaan ja uskoo pystyvänsä suureen rooliin tiellä kohti Kiinan MM-kisoja.

16.10.2017 Haastattelu

Dettmann: ”Euroliigan ahneus uhkaa koripallon tulevaisuutta”

Koripallon MM-karsintojen kolkutellessa ovella jatkuu FIBA Euroopan ja Euroliigan välinen aikataulukiista, joka koskee marras- ja helmikuun MM-karsintaikkunoita. Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann harmittelee pattitilannetta, jossa pelaajat ovat joutuneet pelinappuloiksi valtataistelussa lajiliiton ja maanosan suurseurojen välillä.

25.8.2017 14:45 Haastattelu

Henrik Dettmann: Neljännesvuosisadan maajoukkuevalmentajauran virstanpylväitä

Luotsattuaan Helsingin NMKY:n kolmeen Suomen mestaruuteen valmensi Henrik Dettmann Suomen miesten koripallomaajoukkueen ensimmäiseen otteluunsa toukokuussa 1992. Viimeksi kuluneen 25 vuoden aikana Dettmann on valmentanut maajoukkuetasolla Suomea ja Saksaa, luotsannut joukkueensa arvokisoihin yhdeksästi sekä uudistanut molempien koripallomaiden työympäristön juurta jaksain.

4.8.2017 09:00 Haastattelu

Matti Nuutinen 50. maaottelun aattona: ”Nälkä on kasvanut syödessä”

Kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 27, debytoi miesten maajoukkueessa kesällä 2012 arkkityyppisenä duunaripelaajana. Viisi vuotta myöhemmin, 50. maaottelunsa kynnyksellä, Nuutinen on kaksinkertainen arvokisakävijä, monivuotinen koripalloammattilainen ja elintärkeä osa maajoukkuetta niin puolustajana kuin energiapelaajanakin.

29.7.2017 11:50 Haastattelu

Susijengin Fiifi Aidoo: ”Mä rakastan näitä kaikkia jätkiä”

Susijengin EM-kisakesä 2017 pyörähtää maaotteluiden osalta käyntiin tänään lauantaina, kun lauma saalistaa Tampereen Hakametsän parketilla Latviaa vastaan. Vuosi sitten niin ikään Tampereella miesten maaotteludebyyttinsä tehnyt Fiifi Aidoo, 21, on yksi Susijengin nuoren kaartin pelaajista, joka kärkkyy entistä suurempaa vastuuta sinivalkopaidassa.

19.7.2017 16:48 Haastattelu

Alex Murphy: ”Tämä on jännittävää aikaa suomalaiselle koripallolle”

Susijengi kerääntyi maanantaina Helsingissä yhteen aloittaakseen viimeistelevän valmistautumisjaksonsa ensimmäisiin Helsingissä pelattaviin koripallon EM-kisoihin viiteenkymmeneen vuoteen. Tehokkaan seniorikauden USA:n yliopistoliiga NCAA:n Northeasternissa päättänyt Alex Murphy, 24, odottaa nyt tilaisuuttaan esitellä taitojaan sinivalkopaidassa.

Näytä lisää vastaavia