Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

25.4.2020 20:39 Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

Anniina Äijänen pelasi toisen kautensa Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Liga Femenina 2 pelataan kahdessa lohkossa ja Ferrol lukeutui A-lohkon nousijasuosikkeihin. Sarjan keskeytyshetkellä Ferrol oli sarjassa jaetulla toisella sijalla ja etenkin vuodenvaihteen jälkeen joukkueen peli alkoi kulkea vahvasti.

- Joukkue tuntui tulevan paremmin yhteen kevätkaudella ja palaset alkoivat loksahdella. Tuntui, että meillä olisi ollut parhaat pelit vielä edessä, Äijänen toteaa.

Sattumaa tai ei, niin joukkueen tulokset paranivat Äijäsen peliminuuttien kasvaessa ja Tampereen Pyrinnön kasvatti nousi loppukaudesta joukkueen avainpelaajaksi. Hän tilastoi kauden keskiarvoikseen lähes 19 minuuttia peliaikaa, 5,4 pistettä, 3,6 levypalloa ja 1,8 syöttöä.

- Totuin joukkueen systeemiin ja sitä kautta peliesitykset paranivat. Ei ollut sellaista painetta, kun tiesi mitä valmentaja haluaa ja mitä pitää tehdä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Viime kaudella Äijänen pelasi Espanjan kovassa pääsarjassa Sedis Basquetin riveissä, mutta vaihtoi täksi kaudeksi sarjapykälää alemmas.

- Pääsarjassa on paljon laadukkaita pelaajia ja joukkueita eikä taso heittele siellä paljoa. Kaikki joukkueet ovat hyviä ja kärkijoukkueet voivat hävitä myös alempana oleville joukkueille. Kakkossarjassa taso sitten vaihtelee tosi paljon ja se oli pieni yllätys. Meidän lohkossa oli 5-6 hyvää joukkuetta, mutta sitten hännillä oli muutamia aika heikkoja ja nuoria joukkueita. Se on kuitenkin ihan kilpailullinen sarja ja kyllä joka matsissa sai ihan täysiä pelata, Äijänen arvioi sarjojen välisiä eroja.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan koripalloliitto ei ole vielä tehnyt lopullisia päätöksiä sarjakauden jatkon suhteen, mutta Suomeen ja Tampereelle palannut Äijänen epäilee sarjan jatkumista.

- En usko, että kausi jatkuisi enää. Amerikkalaispelaajatkin ovat kotimaassaan ja heidän paluunsa takaisin olisi vaikeaa. Toivottavasti ensi kausi päästäisiin kuitenkin aloittamaan aikaisessa vaiheessa.

Vaikka kauden loppuminen kesken harmittaa, niin kokonaisuudessaan Äijänen oli kauden antiin tyytyväinen.

- Kaudesta jäi tosi positiiviset fiilikset. Tykkäsin valmentajan pelityylistä, mutta siinä oli aluksi kaikille vähän oppimista, ja pääsin siihen kunnolla mukaan tämän vuoden puolella. Olen iloinen, että valmentaja pystyi tekemään kokoonpanoon muutoksia myös kesken kauden ja antoi lisää vastuuta. Muutenkin kausi oli kokemuksena hieno. Tykkäsin kaupungista, pelaajista ja seurasta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Äijäsen mukaan kaudesta tarttui mukaan erityisesti pelirohkeutta sekä –silmää.

- Jos on vapaana, niin haluttiin että se heitto otetaan, eikä arkailla tai lähdetä enää syöttämään. Painotettiin, että ratkaisuja pitää ottaa. Opin myös lukemaan tilanteita paremmin kentällä.

Äijäsellä on jo pitkä rupeama ulkomailla, kun hän vietti ensin neljä vuotta USA:n yliopistossa ja nyt hän pelasi toisen kautensa Euroopassa ammattilaisena. Koti-ikävä ei ole vielä ehtinyt tulla, vaan tavoitteet siintävät edelleen ulkomailla.

- Vielä ei ole mitään tarkempia suunnitelmia tai tarjouksia, mutta haluaisin jatkaa ulkomailla. Katsellaan nyt rauhassa.

Anniina Äijäsen kauden tilastot

Henkilöt

 
20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

27.3.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander aloittaa pudotuspelit Saksassa sunnuntaina – ”Olemme nyt parhaassa mahdollisessa iskussa”

Saksan Bundesliigan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin keskiviikkona ja pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna. Pelanderin Herner sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

26.2.2021 13:18 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

1.10.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

22.9.2020 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen valmiina vastuuseen Islannissa – ”Tavoitteena on kehittyä johtajana kentällä”

Annika Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ja kesällä hän otti suunnakseen Islannin ja reykjavikilaisen KR:n joukkueen. Holopaisella on odotettavissa iso rooli joukkueessa ja hän on siihen valmis tarttumaan.

18.9.2020 15:41 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

Näytä lisää vastaavia