16-vuotiaille maukas revanssi Bosnia-kiertueen päätöspelissä

24.6.2004 Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue päätti kiertueensa Bosnia-Hertsegovinassa kolmeen voittopeliin. Erityisesti päätöspeli Doboj’n FinDo-joukkuetta vastaan oli suomalaisnuorilta tasapainoinen, kypsä ja kiertueen ehdottomasti paras esitys. Lisäksi Suomi sai ottelussa maukkaan revanssin.

Kaikkiaan kahdeksan ottelua sisällään pitäneen ottelukiertueen kolmannessa ottelussa Suomi kärsi kuuden pisteen tappion FinDolle. Päätöspelissä FinDon vauhdinpito ja ensimmisessä kohtaamisessa ratkaisevaksi noussut heittotyöskentely hyytyi Suomen puolustuksen pihdeissä. Suomi sekoitti vastustajan konseptit paikka- ja miespuolustuksen vaihtelullaan sekä aiheutti päänvaivaa mm. onnistuneella pallollisen pelaajan "tuplaamisella" skriinitilanteissa. Samalla Suomen hyökkäyspeli oli monipuolista. Suomi heitti tarkasti ja sai tuhoja sekä tehoja aikaiseksi nopealla hyökkäyksellään.

FinDo-pelin irtioton aloitti kolmannen jakson alussa Tuomas Tenkanen, joka rokotti isäntiä kuudella peräkkäisellä pisteellään. Petteri Koponen ja Henri Kämärä osallistuivat pian ratkaisevasti koritalkoisiin. Kun Suomen puolustus teki järjestään FinDon korintekoaikeet tyhjiksi, vaihtui Suomen niukka kolmen pisteen puoliaikajohto (40-37) jakson aikana reiluun 20 pisteen (63-43) johtoon. FinDo teki jaksolla siis vaivaiset kuusi pistettä. Suomi vei pelin lopulta lukemin 93-59. Koponen pussitti ottelussa 20, kapteeni Aleksi Huuskonen 13 ja Kämärä sekä Tenkanen 11 pistettä mieheen.

Edellisinä päivinä Suomi kohtasi Szebrenikissä BC gradinan ja Ugljevikissa BC Rudarin. gradina ei pystynyt tarjoamaan Suomelle tasapäistä vastusta, mutta siitä huolimatta ottelu pysyi numerollisesti tasaisena ensimmäisen jakson ajan (Suomelle 17-15). Suomen 16-vuotiailla on paha tapa pelata itseään heikompia vastustajia vastaan niiden tason mukaisesti. Toisen puoliajan alussa herhiläismäisesti puolustaneet vaihtomiehet Tenkanen, Altti Iiskola ja Petrus Heinonen saivat Gradinan pelinrakentelun tolaltaan. Gradina onnistui tekemään kolmannella jaksolla vain viisi pistettä ja Suomi rynni 91-39-murskavoittoon. Suomelle kirjattiin pelistä huimat 42 pallonriistoa. Jere Päivinen heitti kentän korkeimman pistemäärän, 20.

Rudar-ottelu oli tahmean alun jälkeen hienoista Suomen hallintaa. Suomi tahkosi ensimmäisellä jaksolla viisi minuuttia ilman pisteitä. Saatuaan korihanat auki Suomi pysyi johtoasemassa koko ottelun ajan. Rudar pystyi vastaamaan hyvin Suomen nopeaan hyökkäyspeliin. Suomi juoksi pelissä 32 nopeaa hyökkäystä, mutta epäonnistui viimeistelyssään peräti 18 kertaa. Rudar puolestaan heitti nopeissaan ohi vain kolme kertaa. Voiton takasivat Suomelle Koponen muutamalla oikea-aikaisella kolmosellaan ja Kämärä kolmannen jakson koreillaan. Koponen heilutti korisukkaa 16 pisteen edestä. Anselmi Vanjoki otti korintekovastuuta 15 pisteen edestä Huuskosen ollessa lepovuorossa. Suomen isosta kalustosta sekä Kämärä (11/11) ja Petri Heinonen (10/10) kirjauttivat ns. "tupla-tuplat".

Suomen maajoukkueen kohtaamat joukkueet Bosnia-Hertsegovinassa olivat vuosina 1987 ja 1988 syntyneistä pelaajista koottuja seura- ja kaupunkijoukkueita. Joukkue oli liikkeellä 15 pelaajan voimin, joista kussakin ottelussa lepovuorossa oli kolme. Ottelukiertue oli 16-vuotiaiden maajoukkueelle osa valmistautumista B-divisioonan EM-kisoihin, jotka pelataan Englannin Brightonissa 6.-15.8. EM-kisoissa Suomi kohtaa isäntämaa Englannin lisäksi Hollannin, Irlannin, Islannin, Itävallan, Makedonian, Ruotsin, Tshekin ja Unkarin.

/4 riistoa

Lepovuorossa Petteri Koponen, Rasmus Roslund, Sad Niskanen. Suomen heittoprosentit: 1P 66,7 % (22/33), 2P 50,0 % (30/60), 3P 30,0 % (3/10).

10/10

Lepovuorossa Aleksi Huuskonen, Tuomas Järvinen, Petrus Heinonen. Suomen heittoprosentit: 1P 61 % (11/18), 2P 44 % (28/63), 3P 25 % (4/16).

/4 riistoa

Lepovuorossa Altti Iiskola, Sami Marouf, Eero Hautaniemi. Suomen heittoprosentit: 1P 60 % (9/15), 2P 63 % (31/49), 3P 47 % (8/17).

Lisätietoja: /maajoukkueet/poikien_maajoukkueet/16-vuotiaat_pojat/

26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

31.5.2022 12:17 Susiladies

Susiladiesin leiritys alkaa kesäkuussa – kotiottelut sekä Helsingissä että Tampereella

Susiladies kerääntyy kesäharjoittelemaan maanantaina 6.6. Urhea-halliin, Helsinkiin. Joukkueen kesäohjelmaan kuuluvat vierasottelut Portugalia vastaaan, heinäkuun lopun kotiottelut Helsingissä Viroa ja Latviaa vastaan sekä elokuun alussa kotiottelut Islantia ja Ruotsia vastaan Tampereella.

12.4.2022 09:54 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pääsi Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on kutsuttu Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) koripalloturnauksen yhdeksi osallistujamaaksi. EYOF järjestetään 24.-30.7.2022 Banská Bystrica Slovakiassa.

29.7.2021 19:02 Susiladies

Susiladies matkustaa tuplamaaotteluihin Riikaan 13 pelaajalla

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies pelaa viikonloppuna kaksi maaottelua Latviaa vastaan Riikassa. Susiladies pelaa ensin suljetuin ovin Latviaa vastaan lauantaina 31.7. klo 18:00 ja yleisön kera sunnuntaina 1.8. klo 17:00.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

7.3.2019 11:16 Susiladies

Naisten universiadijoukkue, 20-vuotiaiden maajoukkue ja Susiladies yhteistyössä maajoukkuekesänä 2019

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on laittanut kutsun naisten universiadijoukkueen ehdokkaille, 20-vuotiaiden naisten maajoukkueelle ja Susiladies-pelaajille muodostaakseen yhden ison harjoitusryhmän maajoukkuekesälle 2019.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

4.12.2018 14:34 Susijengi

Huikea voitto sähköisti Susijengin Ranska-ottelun lipunmyyntiä entisestään – jo 5200 lippua myyty

Susijengin MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa helmikuun karsintaikkunassa, kun joukkue kohtaa Espoossa lohkokärki Ranskan ja matkaa sen jälkeen Venäjän vieraaksi. Maanantai-iltana sinnikkyytensä osoittanut Susijengi on saamassa Ranska-otteluun tuekseen jälleen täyden kotiareenan.

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.