18-vuotiaat tytöt seitsemänneksi EM-kisoissa

12.8.2018 21:44 Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittua seitsemänneksi B-divisioonan EM-kisoissa voitettuaan päätöspelissään Ukrainan. Suomen 16-vuotiaat tytöt taas hävisivät toistamiseen Kisakalliossa Kreikalle.

Suomen 18-vuotiaat tytöt päättivät EM-taipaleensa voitolla. Kuva: FIBA

Päätöspelissä Ukrainalle ei jäänyt mitään sanottavaa, kun Suomi repäisi jo alussa ratkaisevan johdon, jonka Sudenpennut kasvattivat selkeiksi lukemiksi 80-56 (44-24).

Kolme neljännestä suomalaiset keräsivät aina noin kymmenen pistettä lisää johtoa, kunnes päätösjaksolla kaasujalka heltyi ja Ukraina pääsi kaunistelemaan loppulukemat alle kolmenkymmenen.

– Oli mukava päättää EM-kisat voittoon, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi.

Ukrainaa vastaan Suomen pisteistä vastasi tuttu kolmikko Awak Kuier (16/10), Lotta Vehka-aho (16/2/3 riistoa) ja Sara Bejedi (13/4/8 syöttöä/4 riistoa). Kolmikon lisäksi Rosa Lehti (2/11/4 riistoa) erottui tehotilastoissa.

Suomi voitti EM-kisoissa alkulohkonsa puhtaalla pelillä, mutta pudotuspeleissä Israel oli liian kova pala purtavaksi ja Suomi ajautui ulos nousupeleistä A-divisioonaan.

– Nousua lähdimme tavoittelemaan ja se tavoite ei täyttynyt, Oja sanoi.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Kreikka toistamiseen Suomen 16-vuotiaita tyttöjä etevämpi

Kisakallion Susi Training Centerissä Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue hävisi EM-kenraalissaan Kreikalle 65-73 (33-39).

Liisa Taponen loisti Kisakalliossa. Kuva: Vesa Koivunen

Eilen Suomi kärsi pitkistä mustista hetkistä, jotka saatiin tänään kitkettyä hieman lyhyemmiksi. Sudenpentujen epäonneksi Kreikka kompensoi saaden onnistumisia laajalta rintamalta ja onnistuen heittopelissään.

– Samantyylinen ottelu kuin eilenkin. Parempi voitti, ei siinä mitään. Tyttöjen kokonaisesitys  oli ehkä kuitenkin piirun verran parempi kuin eilen, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi.

Suomen ehdoton onnistuja oli nuoren maajoukkueuransa parhaan ottelun pelannut Liisa Taponen (23/9), joka viimeisteli kliinisen tarkasti korin läheisyydestä. Taposelle oivia syöttöjä antoivat pick and roll -peleistä muuan muassa Kati Ollilainen (15/4/7 syöttöä) ja Alexandra Ailus (10/1/3 syöttöä).

– Mielenkiintoinen juttu on, että minkälainen se päivä on, kun onnistutaan kaikki samaan aikaan. Tänään saimme 45 pistettä penkiltä ja aloitusviisikko ei ollut niin tehokas, Räikkä kertoi.

– Täytyy vain uskoa siihen, että kyllä se on siellä. Kun palaset loksahtavat kohdalleen, niin meitä on Montenegron kisoissa todella vaikea voittaa. Kreikkaa parempaa vastustajaa kisoissa tuskin tulee vastaan.

Suomen B-divisioonan EM-kisat alkavat ensi torstaina Podgoricassa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 
14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

16.2.2022 08:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2022 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tiistaina 15.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2022. Suomen kaikki tyttömaajoukkueet pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa, pojat taas B-divisioonassa.

11.8.2018 19:54 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme tappiota lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet kärsivät kolme tappiota lauantaina, kun 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat pojat hävisivät B-divisioonan EM-kisoissa ja 16-vuotiaat tytöt hävisivät valmistavassa maaottelussa Kisakalliossa.

5.8.2018 23:31 Sudenpennut

18-vuotiaat pojat säilyivät A-divisioonassa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Georgiaa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue säilytti paikkansa A-divisioonassa voittamalla Kreikan jatkoajan jälkeen EM-kisoissa. 18-vuotiaat tytöt taas pieksivät ylivoimaisesti Georgian.

4.8.2018 23:34 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa EM-kisoissa

Sekä Suomen 18-vuotiaat pojat että tytöt olivat voitokkaita EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat taas joutuivat tyytymään tappioihin valmistavissa maaotteluissa.

6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

1.1.2024 16:05 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu Tallinnassa pelattavaan Baltic Sea Basketball Cupiin 2024

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on valittu Baltic Sea Basketball Cupiin. Perinteikäs maajoukkuevuoden käynnistävä turnaus pelataan Audentesin urheilukoulussa, Tallinnassa, 3.-5.1.2024.

Näytä lisää vastaavia