3796 pisteen Jukka Kataja lopettaa Korisliiga-uransa

13.5.2015 Korisliigassa peräti 14 pelikauden ajan luottopelaajiin lukeutunut Jukka Kataja lopettaa pelaajauransa. Koripallo pysyy lähellä miehen arkea jatkossakin, sillä viisi viime kautta Salon Vilppaan riveissä viettänyt Kataja siirtyy avainasiakasvastaavaksi Kisakallion Susi Training Centeriin.

Jukka Kataja pistää pelitossut naulaan ja siirtyy Kisakallion urheiluopiston Susi Training Centeriin avainasiakasvastaavaksi.

Kataja pelasi 14 kautta Korisliigassa ja vuosina 2001-04 myös 13 maaottelua miesten maajoukkueessa. Kuvat: Francois Perthuis & Tomi Kaminen.

Liigaurallaan 3796 pistettä heittänyt 33-vuotias Kataja pelasi Korisliigaa kasvattajaseuransa Forssan Koripoikien lisäksi Salon Vilppaassa, Torpan Pojissa ja Kouvoissa, jossa Kataja saavutti SM-hopeaa ja -pronssia. Ensimmäisellä liigakaudellaan 2001-02 hänet valittiin myös Korisliigan vuoden tulokkaaksi.

Suomea Kataja edusti urallaan 33 maaottelussa, joista 13 esiintymistä tapahtui miesten maajoukkueessa.

Avainasiakasvastaavaksi Kisakallion Susi Training Centeriin

Upean uran pelannut Kataja pääsee heti hyödyntämään opiskelusta ja uralta hankittua osaamista Suomen Koripalloliiton valmennus- ja kehityskeskuksena toimivassa Kisakallion Urheiluopiston Susi Training Centerissä, johon Kataja on valittu avainasiakasvastaavaksi, päälajinaan nimenomaan koripallo.

Pelaajauran aikana Kataja on aktiivisesti yhdistänyt urheilun ja opiskelun ja hankkinut markkinointimerkonomin ja urheilumanageroinnin peruskoulutukset. Lisäksi Kataja on valmistunut liikuntaneuvojaksi suorittamalla liikunnan perustutkinnon.

- On upeaa, että saamme kasvavaan tiimiimme Jukan kokemuksen omaavan ja erittäin motivoituneen koripallon kehittäjän, kertoo Kisakallion Urheiluopiston myyntijohtaja Lauri Ikävalko.

Myös Koripalloliiton valmennusjohtaja ja Kisakalliossa koripallovalmennuksen kehittämisestä vastaava Ari Tammivaara on innoissaan Katajan valinnasta Susi Training Centeriin.

- Olen saanut valmentaa Jukkaa maajoukkueessa ja tiedän, että mies on erittäin tunnollinen ja tavoitteellinen. Saamme Katajasta loistavan joukkuepelaajan Kisakallioon.

Uudet tehtävät suomalaisessa koripallossa tuntuvat Katajalle itselleen luontaisilta pitkän liigarupeaman jälkeen.

- Koin, että nyt oli oikea aika siirtyä uusien haasteiden pariin ja mikäs sen parempi jatkumo kuin päästä osaksi Kisakallion Urheiluopiston huipputiimiä.
 

- Pelivuosilta jäi mieleen paljon hienoja ja ainutlaatuisia elämyksiä sekä tietenkin upeita persoonia - suuri kiitos etenkin kaikille entisille joukkuekavereille, valmentajille, huoltohenkilöstöille ja katsojille! Suurimmat pokaalit jäivät aikuisten sarjoissa nostamatta. Suurimmiksi saavutuksikseni koenkin – keskimääräistä enemmän loukkaantumisia urani aikana kokeneena – sen, että aina niiden jälkeen tultiin takaisin pelikuntoon.

Lisätiedot: Jukka Kataja
 
21.8.2023 10:00 Yhteistyökumppanit

Millpoint Koripalloliiton ja Korisliigan yhteistyökumppaniksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen mainos- ja liikelahjamaailman syövereissä vaikuttavan Millpointin kanssa. Millpoint tulee avuksi kehittämään Koripalloliiton virallista verkkokauppaa.

2.12.2022 15:00 Korisliiga

Korisliigojen kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan sekä naisten Korisliigan kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia.

3.12.2020 08:15 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku

Korisliigan ja Taksi Helsingin solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku. Valopilkku on Taksi Helsingin omistama taksintilaussovellus, millä kuluttajat voivat tilata taksin vuorokauden ympäri, lähes koko maassa.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

10.6.2016 Pohjoinen alue

Vartiainen kehittämään seura- ja kilpailutoimintaa, Pelkonen Korisliigaa

Suomen Koripalloliiton organisaatioon on tehty kaksi nimitystä. Seura- ja kilpailutoiminnan johtajaksi on nimitetty Susanna Vartiainen. Leviltä Koripalloliittoon siirtyvä Janne Pelkonen on puolestaan nimitetty Korisliigan myynnistä ja markkinoinnista vastaavaksi johtajaksi.

Kataja-manageri Miinin vuoden kehittäjä Pohjois-Karjalassa

Suomen mestari Kataja Basketin taustavoima ja manageri Jarkko Miinin on valittu Pohjois-Karjalan Maakunnan kehittäjäksi 2015. Palkintoraati korosti tiedotteessaan, että yrittäjä Miinin on ollut vahvasti nostamassa maakunnan koripalloa valtakunnan kartalle ja aina Suomen mestaruuteen saakka vuonna 2015.

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

21.7.2015 15:00 Yhteistyökumppanit

Korisliigan sarjaohjelma kaudelle 2015/2016 julkaistu

Korisliigan kauden 2015/2016 jahti Pantteri-patsaasta pyörähtää käyntiin lauantaina 3. lokakuuta kahdella ottelulla, kun Lapuan Korikobrat mittelee Pohjanmaan herruudesta Kauhajoen Karhua vastaan ja Salon Vilpas saa isännöitäväkseen Tampereen Pyrinnön. Sunnuntaina 4. lokakuuta taas Helsinki Seagulls saa vieraakseen Bisons Loimaan Helsingin Jäähallissa pelattavassa ottelussa. Samana päivänä sarjanousija BC Nokia saa ensikasteensa Korisliigaan kotipelissään KTP-Basketia vastaan.

16.6.2015 10:11 Liittoa koskeva tiedote

Elisa Viihde näyttää kaikki Korisliigan ottelut

Elisa Viihde tarjoaa ensi syksystä alkaen huippukoripalloa esittämällä kaikki Korisliigan runkosarjan ja pudotuspelien ottelut suorina lähetyksinä. Koripalloliiton ja Elisa Oyj:n solmima sopimus on mallia 3+1 vuotta.

17.4.2015 Pohjoinen alue

Huhtikuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 16.4. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehden teemana on lauantaina 18.4. käynnistyvät Korisliigan pudotuspelit ja katsaukset Pantteri-jahtiin osallistuviin joukkueisiin.

Näytä lisää vastaavia