Airenne ja Sahlberg jatkavat parketilla, Juho Kailio uutena Ura Basketin valmennusportaaseen

31.5.2018 11:56 Sarjanousija, kaarinalainen Ura Basket on solminut jatkosopimuksia tulevalle kaudelle. Joona Airenne jatkaa valkopunaisissa 2+1 -mallisella sopimuksella ja tarkkakätinen Eero Sahlberg vuoden mittaisella jatkosopimuksella. Juho Kailio siirtyy Ura Basketin valmennusportaaseen Kouvolan Kouvoista.

Kristian Palotien luotsaama Ura Basket solmi tärkeitä jatkosopimuksia ja saa vahvistusta valmennusportaaseen. Kuva: Ville Vuorinen

19-vuotias ja 200-senttinen Airenne on ottanut aikuisten sarjatasoilla kehitysaskeleita tasaisesti, nostaen pistekeskiarvoaan vuosi vuodelta kaudesta 2014/15 alkaen. Päättyneellä kaudella kaikkiaan 29 nuorten maaottelussa esiintynyt Airenne kirjautti keskiarvoikseen 7,6 pistettä, 2,5 levypalloa ja 1,2 syöttöä ottelua kohden, pisteiden ja syöttöjen ollessa nuoren miehen ennätyksiä aikuisten sarjoissa.

 

Kolmoset Airenne säkitti 47,9% tarkkuudella, irrottaen kaukolaukauksia keskimäärin 2,2 kappaletta per ottelu.

 

- Joonan potentiaali on ilmiselvää. Olemme saamassa seuramme taitovalmennukseen valtavasti osaamista lisää, joten olosuhteet ovat Joonalle täydelliset kehittääkseen itseään edelleen pelaajana. Matkaa hänellä on vielä Korisliiga-tason runkopelaajaksi, mutta uskon vahvasti, että satsaus Joonaan kannattaa, linjaa Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie seuran tiedotteessa.

 

Myös toinen menneen kauden runkopelaajista jatkaa Ura Basketin riveissä Korisliigaan, kun ToPon kasvatti, 27-vuotias kolmoslinko Eero Sahlberg jatkaa kaarinalaisten paidassa vuoden mittaisella jatkosopimuksella. Menneellä kaudella päävalmentaja Palotien luottopelaaja heitti 10,2 pistettä ja jakoi 2,7 syöttöä ottelua kohden, molempien ollessa miehen ennätyksiä 1-Divisioona A:ssa.

 

Tappavan tarkkana heittäjänä tunnettu Sahlberg pussitti kolmoset nailonverkkoon 41,6% tarkkuudella 5,2 yrityksestä per ottelu.

 

- Eero oli korvaamaton johtaja, jota ilman emme olisi viime kaudella näin hyvää lopputulosta saavuttaneet. Pukukopissa on tärkeä olla pelaajia, jotka uskovat yhtä voimakkaasti kollektiivisuuteen kuin valmennus, päävalmentaja Palotie muistuttaa.

 

- Samalla Eerolle tarjoutuu nyt toinen mahdollisuus lyödä itsensä läpi Korisliigassa ja uskomme, että ympäristö on sille nyt ideaali.

 

Juho Kailio vahvistamaan valmennusporrasta

 

Kouvolan Kouvojen apuvalmentajana viimeiset neljä vuotta toiminut Juho Kailio vaihtaa osoitetta Kaarinaan, ammattitaitoisena taitovalmentajana tunnetun miehen siirtyessä Palotien apuvalmentajaksi Ura Basketin penkille. Kailio tulee toimimaan seuran taitovalmentajana sekä liigajoukkueen että junioripelaajien parissa.

 

- Olen todella innoissani ja otettu mahdollisuudesta, jonka Ura Basket minulle päätti antaa. Uusi ympäristö, uudet ihmiset sekä uudet haasteet auttavat minua varmasti kehittymään edelleen valmentajana ja uskon, että minulla on myös paljon annettavaa Uran pelaajille, valmentajille ja organisaatiolla, Kailio toteaa seuran tiedotteessa.

 

Innoissaan on myös valmennusstaffiinsa täydennystä saava päävalmentaja Palotie.

 

- Ura Basket otti juuri valtavan askeleen koripalloseurana. Pidän Juhoa Suomen parhaana taitovalmentajana ja pelaajakehitys on valmennuksen osa-alue, jolla pystyy tällä hetkellä suurimman kilpailuedun saavuttamaan. Juholla on valtavasti kokemusta liigaympäristöstä ja kyseisen sarjan kilpailutasosta. Myös taktinen puoli on enemmän kuin hyvin hallussa, Palotie summaa.

 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia