B-nuorten välieräsarjat tasoihin

17.4.2016 Tapiolan Honka 1 tasoitti välieräsarjan Wartti Basketia vastaan kotivoitolla lukemin 86-77, kuten myös KTP, joka voitti MuKi 00:n kotisalissaan 85-76. B-tyttöjen puolella TikS-HyPo White kukisti Tapiolan Honka 2:n 58-55 -kotivoitolla ja Peli-Karhut kaatoi Pyrintö I:n luvuin 77-54.

Latifa Amzil johdatti Peli-Karhut voittoon ja välieräsarjan tasoitukseen. Kuva: Oma Design.

Honka tasoitti välieräsarjan lukemiksi 1-1 takaa-ajon ja huikean päätösneljänneksen jälkeen, kun kotijoukkue sai hyökkäyspeliinsä Wartti Basketia suuremman vaihteen päälle ja vei nimiinsä viimeisen kymmenminuuttisen lukemin 33-15. Voittajien pisteykkönen oli 23 pistettä heittänyt Niklas Lauslahti ja vieraiden Mirko Laitinen (20 pistettä).

Kolmas välierä käydään Wartti Basketin kotona keskiviikkona 20.4.

Lisätiedot: Ottelutilastot

Kotkassa 412 silmäparia oli todistamassa kotijoukkueen voittoa, kun tasaisena edennyt ottelu (puoliaika 38-37) kääntyi kolmannella jaksolla (21-14) KTP:n hyväksi, eikä MuKi 00 kyennyt nousemaan enää 22 pisteen takaa-ajoasemasta. KTP:n tehokkaimmat olivat Janne Lehtoranta (23/6) sekä muhkean tupla-tuplan kerännyt Mustapha Amzil (18/24). Vierailta korkeimmat tehot keräsi Robin Åvist (23/3).

Finaalipaikan ratkaiseva kolmas ottelu pelataan Munkkiniemessä tiistaina 19.4.

TikS-HyPo White ja Peli-Karhut venyttivät ratkaisua

TikS-HyPo White tasoitti välierien lukemiksi 1-1, kun kotijoukkue pakotti puolustuksellaan Hongan 25 menetykseen, joista se pääsi iskemään vastahyökkäyksillä. Loppulukemat nosti kahdella peräkkäisellä lay-upillaan voittajien Vera Mäenpää (8/3), eikä Honka onnistunut voittoheittoyrityksissään. Kotijoukkueen pisteykkönen oli Venla Viitanen (16/3) ja vierailijoiden tehokkain Nea Ruokomäki (10/8).

Kolmas ja ratkaiseva välierä pelataan keskiviikkona 20.4.

Peli-Karhut tuli otteluun terävästi ja puoliajalle mentiinkin kotijoukkueen 39-27 -johdossa. Toinen puoliaika noudatti ensimmäisen kaavaa, eikä Pyrintö löytänyt lääkkeitä puolustuspäähän, jossa Peli-Karhut viimeisteli kahden pisteen heittonsa 51% tarkkuudella. Kotijoukkueen Latifa Amzil oli erinomaisella pelipäällä (17/10). Tamperelaisten pisteykkönen oli Viivi Mäkinen (17/4).

Ratkaiseva välierä pelataan Tampereella tiistaina 19.4.