BC Nokia ja Seagulls ratkomaan pronssisten mitalien kohtalon 

5.5.2018 09:56 Korisliigan kauden 2017/18 ensimmäiset mitalit jaetaan lauantai-iltana Nokian palloiluhallilla, jossa BC Nokia ja Helsinki Seagulls mittelevät paremmuudesta pronssiottelussa.

Näätäpaitojen pistekärkenä pudotuspeleissä on toiminut 18,6 pistettä ottelua kohden nakutellut Devoe Joseph. Kuva: Ville Vuorinen

BC Nokia ja Seagulls ovat kahmineet kahden edelliskauden pronssimitalit talteen, joten tuntemattomasta tapahtumasta ei ole kyse kummallekaan ryhmälle.

Välierien pettymyksen jälkeen pronssiottelussa pärjää useimmiten henkisesti vahva ja tankistaan viimeisetkin motivaation rippeet irti saava joukkue. Lauantai-illan lämminhenkisessä Nokian palloiluhallissa niiden motivaation hiukkasten kaivaminen ei pitäisi olla kummallekaan joukkueelle ongelma. 

BC Nokia keräsi pronssiset mitalit talteen keväällä 2016, Seagullsin venyessä pronssiottelun voittoon vuosi sitten. Ottelun tuomat paineet ovat molemmille ryhmille tuttuja, mutta mahdollisuus päättää kausi voittoon ja mitali kaulassa on joka kerta yhtä innostava. 

Ville Tuomisen johtama BC Nokia saa otteluun edun fanaattisen kotiyleisön tarjoamasta tuesta ja on Dragan Labovicin (18,4/7,0/2,3 syöttöä/1,0 torjuntaa) ja Vincent Councilin (18,1/5,1/8,8 syöttöä/1,1 riistoa) johdolla varmasti valmis kieputtelemaan lokkipaitojen puolustuksen solmuun.

Nokialaisten riveistä kenties jopa isoin
mielenkiinto kohdistuu ikisoturi Henri 
Hirvikosken uran viimeiseen liigaotteluun.
Kuva: Ville Vuorinen

Näätäpaitojen pistekärkenä pudotuspeleissä on toiminut 18,6 pistettä ottelua kohden nakutellut Devoe Joseph, joka on liekittänyt korisukkaa rullalle pudotuspeleissä kolmen pisteen kaaren takaa 42,6% tarkkuudella. Ulkomaalaiasnelikon täydentää monipuolinen Leyton Hammonds (13,4/7,8). 

Nokialaisten riveistä kenties jopa isoin mielenkiinto kohdistuu ikisoturi Henri Hirvikosken uran viimeiseen liigaotteluun. 430 liigaottelua ennen lauantai-iltaa pelannut Hirvikoski on luonut uransa tinkimättömänä joukkuepelaajana, rakkikoiramaisena puolustajana ja tarkkakätisenä kolmoslinkona, eikä parempaa paikkaa Hirvikosken uran viimeiselle liigaottelulle ole kuin tarunhohtoisen Nokian palloiluhallin parketti. 

 

- Saamme hienon mahdollisuuden päättää kausi mitaliin kotiyleisön edessä. Tärkeintä tänään on löytää oikeanlainen tunnetila ja voittaa 50/50 -tilanteet, summaa näätäpaitojen päävalmentaja Tuominen. 

Seagulls lähtee pysäyttämään Labovicin ja Councilin tahdittamaa näätäpaitojen hyökkäystä Tuukka Kotin (16,5/8,8/3,8 syöttöä/1,4 riistoa) johdolla, joka on toiminut lokkipaitojen pelaamisen selkärankana molemmissa kenttäpäädyissä läpi pudotuspelien. Kotin huilauttajana toimivan Melsahn Basaben (4,6/3,0) pelaaminen pronssiottelun alla on vielä epävarmaa, joten Kotin ruutu tulee olemaan vähintäänkin totutun iso lämpimässä lauantai-illassa. 

Michael Caffey toimii Seagullsin takakentän
peliä rakentavana moottorina.
Kuva: Ville Vuorinen

Michael Caffey (11,3/5,6/4,5 syöttöä/1,4 riistoa) toimii Seagullsin takakentän peliä rakentavana moottorina, Jermaine Marshallin (17,6/4,5/3,1 syöttöä) kuluttaessa korisukkaa helsinkiläisryhmästä ahkerimmin. Antti Kanervo (10,3/4,0/1,8 syöttöä) omaa kyvyn tulittaa BC Nokian puolustuksen hajalle omakätisesti ja tarjoaa Seagullsin hyökkäykseen Marshallin rinnalle tarvittavan ”kakkos-option”. 

Roolipelaajien saralla Seagullsilla on heittää kentälle kaksi sarjan eliittiin omissa rooleissaan lukeutuvaa työmyyrää. Alex Vaenerberg tuo kentälle loputtoman määrän jalkoja, käsiä ja energiaa aina irti päästessään ja Timo Heinonen (8,8/3,9/1,8 syöttöä) operoi Seagullsin etukentällä Kotin rinnalla loputtomalla suoritusvarmuudella. 

- Kauden viimeiset 40 minuuttia yhdessä joukkueen kanssa. Lähdemme taistelemaan pronssimitaleista Nokialle tosissaan ja tarkoituksena on päättää tämä kausi voittoon, linjaa Seagulls-luotsi Mikko Larkas. 

 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia