Cory Hightower Hongan riveihin

7.9.2004 Espoolainen Honka on hankkinut riveihinsä amerikkalaisen takamies-laituri Cory Hightowerin. 201-senttinen ja 25-vuotias Hightower saapuu Hongan vahvuuteen tiistaina. Väliaikaisesti Hongan väreissä nähdään myös Pussihukkien amerikkalaissentteri Philip Hickey, joka vahvistaa Honkaa kahden viikon lainasopimuksella Euroopan huippujoukkueet Helsinkiin tuovassa Opel Cupissa.

Usean NBA-seuran testaaman, mutta lähinnä USA:n pienemmissä liigoissa urallaan pelanneen Hightowerin odotetaan tuovan Hongan joukkueeseen kosolti kokemusta ja ratkaisuvoimaa.

Uuden vahvistuksen etsintä tuli espoolaisjoukkueessa ajankohtaiseksi pari viikkoa sitten, kun kokenut Marcus Grant loukkasi selkänsä. Grantin toipumisen suhteen joukkueessa seurataan tilannetta kevään ratkaisupelejä silmällä pitäen, jolloin Grant saattaa palata joukkueen vahvuuteen toiseksi ulkomaalaispelaajaksi. Nyt joukkueeseen kiinnitetylle Cory Hightowerille kaavaillaan ensisijaisesti roolia pienen laitahyökkääjän tontilla, joskin mies viihtyy tarvittaessa myös takamiehenä 1-2-paikoilla.

Cory Hightower johti Indian Hillsin junior college –sarjan (NJCAA) mestaruuteen kaudella 1998-99, jolloin hänet valittiin myös lopputurnauksen parhaaksi pelaajaksi. Seniorikaudellaan hän merkkautti tilastoihinsa 22,6 pistettä, 5,8 levypalloa sekä 4,4 syöttöä ottelua kohden. Hightower oli jo menossa Texas Christian –yliopistoon, mutta päätti yrittää suoraan NBA:han ja ilmoittautui keväällä 2000 NBA-draftiin, josta San Antonio Spurs varasi miehen toisella kierroksella numerolla 54. Los Angeles Lakers osti oikeudet heti draftin jälkeen.

Ovi huippuliigaan ei kuitenkaan auennut ja useiden pienten loukkaantumisten varjostamalla urallaan mies on viime vuodet pelannut Yhdysvaltojen eri ammattilaissarjoissa. Hyvänä pallonkäsittelijänä tunnettu Hightower on pelikuntoon päästyään tehnyt vakuuttavaa jälkeä, josta kertovat mm. kauden 2002-03 tilastot CBA-liigan Great Lakes Stormin riveissä: 23,6 pistettä, 5,2 leyvpalloa ja 3,9 syöttöä ottelua kohden.

Lakersin lisäksi Hightower oli vuonna 2001 Charlotte Hornetsin riveissä, pääsemättä kuitenkaan kivikovaan taalaliigaan. Syyskuussa 2003 Hightower meni lopulta nilkkaleikkaukseen jossa vuosia vaivannut nilkka putsattiin irtosirpaleista. Vuosien yritys NBA:han vaihtuu nyt uraan Euroopassa.

- Olen erittäin tyytyväinen että saimme tällaisen pelaajan riveihimme. Taidot miehellä ovat varmasti tallella, mutta täyteen kuntoon pääseminen voi viedä hetken. Fysiikaltaan Hightower on ollut liian hento NBA:han, mutta uskon kuitenkin, että hänellä on kaikki mahdollisuudet menestyä tulevina kausina Euroopan huippusarjoissa. Coryn tyyppisestä pelaajasta hyvä esimerkki oli Lonnie Cooper, joka on Suomen vuosien jälkeen pärjännyt loistavasti Italiassa, arvioi Hongan puheenjohtaja Mika Sohlberg.

Hickey keikkatyöläiseksi Honkaan

Yhden amerikkalaispelaajan voimin SM-Koriksen kauteen lähtevä Honka on lisäksi sopinut Pussihukkien kanssa 210-senttisen Philip Hickeyn siirtymisestä kahden viikon lainasopimuksella paikallisvastuksen riveihin. Hickey tulee hetkellisesti vahvistamaan Hongan nuorta joukkuetta 22.-23. syyskuuta Helsingissä pelattavaan kansainväliseen Opel Cupiin, mutta Hightowerin tapaan Hickey esiintyy espoolaisten riveissä jo tulevana viikonloppuna pelattavassa Ukko-Munkki Cupissa, jonka muut joukkueet ovat KTP Basket, Kouvot ja I divisioonassa pelaava isäntäseura ToPo.

Opel Cupissa Pussihukkien amerikkalaistorni pääsee mittaamaan taitojaan Euroopan huippujoukkueita vastaan, kun Helsingin Jäähallissa pelattavaan turnaukseen saapuvat Hanno Möttölän ja Teemu Rannikon tähdittämä Scavolini Pesaro, Jukka Matisen edustama Saksan mestarijoukkue Opel Skyliners sekä Arvidas Saboniksen legendaarinen Zalgiris Kaunas. 



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_sm-koris/

Asiat

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

Näytä lisää vastaavia