Dettmannin voittotili auki Bundesliigassa

3.1.2005 Äskettäin Saksan Bundesliiga –joukkue Braunschweigin peräsimeen kiinnitetty Henrik Dettmann käskytti joukkonsa sunnuntaina voittoon Würzburgista. Lukemin 75-66 saavutettu voitto katkaisi Braunschweigin kuuden ottelun tappiokierteen ja nosti joukkueen pois putoajan paikalta. Seuraavassa suomalaissähkeitä Euroopasta.

Braunschweigin ja Würzburgin kohtaamisessa vastakkain oli kaksi Suomen maajoukkuetta käskyttänyttä valmentajaa. Dettmann on maajoukkueen nykyinen päävalmentaja ja ohjasi Suomi-koriksen lippulaivaa myös vuosina 1992-97. Würzburgin penkin päässä työskentelee Aaron McCarthy, joka puolestaan valmensi maajoukkuetta vuosina 1997-2001.

- Joukkue näytti tänään kahdet kasvot. Alussa meille sattui liikaa pallonmenetyksiä ja olimme passiivisia. Onneksi pelaajamme ymmärsi, että meidän on pelattava aggressiivista puolustusta, joka aiheutti ottelun loppupuolella Würzburgille puolestaan menetyksiä. Johdonmukaisemmilla otteilla pystymme voittamaan parempiakin joukkueita, kertoi Dettmann ottelun jälkeen Braunschweigin nettisivuilla.

Yksi Braunschweigin puolustuspään sytyttäjistä oli suomalaislaituri Mikko Noopila. Hän pelasi ottelussa vain 11 minuuttia, mutta ehti oikeaan aikaan riistää pallon kolme kertaa. Lisäksi hän teki kaksi pistettä ja otti yhden levypallon.

Ennen Würzburg-taistoa Braunschweig oli hävinnyt kahdeksan yhdeksästä viime ottelustaan. Dettmannille ottelu oli neljäs Bundesliigassa.

Voitto Würzburgista nosti Braunschweigin sarjasijoitusta pykälällä 14:nneksi. Würzburg putosi sijalle 15, joka loppusijoituksista tarkoittaa putoamista Bundesliigasta.

Bundesliigan toisessa ”suomalaisottelussa” Jukka Matisen Frankfurt Skyliners päihitti vieraissa Bonnin 79-68. Matinen pelasi puolustusroolissaan 27 minuuttia, jonka jälkeen virhetili täyttyi. Pisteitä aloituksessa ollut Matinen teki kaksi.

Möttölä heitti 21 pistettä Italian mestareita vastaan

Scavolini Pesaron Hanno Möttölä jäi pisteen päähän Italian liigan ennätyksestään, kun hän pussitti 21 pistettä maan hallitsevaa mestaria Montepaschi Sienaa vastaan. Pesaro piti Möttölän ja Charles Smithin (22 pistettä) johdolla Sienaa tiukoilla kolmen jakson ajan, mutta joutui taipumaan kotonaan lopulta lukemin 79-92.

209-senttinen pelasi peräti 39 minuuttia, eniten joukkueestaan. Hän säkitti kakkosistaan puolet (5/10), mutta oli erityisen tarkkana kolmen pisteen heitoissaan – neljästä yrityksestä sisään kolme. Möttölän näppeihin tarttui myös kahdeksan levypalloa, jonka lisäksi hän antoi kaksi koriinjohtanutta syöttöä.

Pesaro esitteli Siena-ottelussa uuden pelintekijänsä James ”Scoonie” Pennin. Amerikkalainen Penn sai joukkueen valmentaja Marco Crespiltä heti avauspelissä 30 minuuttia peliaikaa vieden Teemu Rannikon paikan Pesaron aloitusviisikossa. Penn teki vain kolme pistettä, mutta jakeli viisi syöttöä ja riisti neljästi. Rannikko pääsi parketille 17 minuutiksi, jonka aikana hän pussitti niinikään kolme pistettä. Pesaron pelintekijöistä German Scarone ei pelannut minuuttiakaan.

Tappio pudotti Pesaron Italian liigan sarjataulukossa seitsemänneksi. Se on voittanut kauden 16 ottelustaan kahdeksan, kun sarjakärki Benetton Trevison voittosuhde on 13-3.

Ranskan liigassa Gordon Herbertin valmentama Paris Racing aloitti vuotensa voitokkaasti, kun se haki sarjapisteet Cholet’sta lukemin 71-61. Ruotsissa Pekka Salmisen käskyttämä Solna Vikings puolestaan kärsi kotonaan niukan 87-88 tappion Plannja Basketille. Voittopisteet Plannjalle heitti Suomessakin aikanaan ToPo:a edustanut Eric Taylor vapaaheittoviivalta 16 sekuntia ennen loppua. Taylorin pisteet veivät Plannjan neljän pisteen johtoon (84-88). Loppupisteet viimeisteli kolmosellaan Solnan Martin Ringström.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.