Espoo Basket Team ja Puhuttaret Naisten Divarin finaaliin

17.3.2015 Puhuttaret otti kotivoiton Helmi Basketista lukemin 82-64 ja eteni Divarin finaaliin. Espoo Basket Team kukisti BC Nokian 61-46 ja vei välieräsarjan Puhuttarien tapaan 3-0 ja marssi finaaliin. Naisten I-divisioonan finaalit käynnistyvät Puhuttarien kotiottelulla 25.3.

Anni Kärkkäinen johdatti joukkonsa finaaleihin, jossa vastaan asettuu Puhuttaret. Kuva: Tuomas Venhola.

Runkosarjavoittaja-Puhuttaret nappasi kolmannesta välierästäkin voiton erinomaisesti joukkueen haastaneesta Helmi Basketista. Voittajien tasaisuudesta kertoi neljän pelaajan yli 16 pisteen saalis - Janika Sundström (20/2), Petra Noponen (16/3/5 syöttöä), Emmi Järn (16/12) sekä Lotta Aaltonen (16/8).

Helmi Basketilta pirteimmin esiintyivät Sandra Karsten (18/5) sekä 19 pistettä heittänyt Sofia Rajala.

Puolustusvoittoisessa ottelussa Espoossa kotijoukkue EBT vei pidemmän korren vahvan toisen puoliajan ansiosta. Puoliajalle mentiin tasalukemissa ja kotijoukkue eteni finaaleihin Anni Kärkkäisen (13/12) sekä Helena Sivulan (14/6) johdolla.

Nokialaisista korisukkaa ahkerimmin heilutti 20 pisteen edestä Katri Menna.

Ottelutilastot: EBT - BC Nokia