Euroopan huippupelaajia Lappeenrannan vieraina TV-pelissä

18.10.2005 Koripallon hallitseva Suomen mestari Lappeenrannan NMKY aloittaa FIBA Eurocup Challenge –sarjan kotikentällään torstaina 20. lokakuutta. Vastaan asettuu latvialainen BK Riga, jonka riveissä esiintyy latvialaisia huippupelaajia.

Lappeenrannan NMKY on ainut suomalainen joukkue, joka osallistuu alkaneella kaudella kansainväliseen sarjaan. Mestarijoukkue tulee pelaamaan nimellä Lappeenranta. FIBA Eurocup Challenge –sarja on neljänneksi kovin seurakilpailu Euroopassa.

Tästä huolimatta vastustajat ovat kovia ja joukkueiden tähdet kuuluvat maidensa huippupelaajistoon. BK Rigassa kovia nimiä ovat muun muassa 212-senttinen Kaspars Berzins, joka pelasi miesten EM-kisoissa ja Sandis Valters, joka johti Latvian peliä samoissa kisoissa 11,7 pisteen ja 3,7 levypallon tehoilla.

Vierailijoiden tasosta kertoo myös se, että joukkueessa on vain kaksi pelaajaa, joilla ei ole kokemusta maaotteluista Latvian paidassa. Rigan riveissä on kaikkiaan viisi pelaajaa, jotka edustivat 20-vuotiaiden EM-kisoissa Latviaa.

Lappeenranta puolestaan vahvisti joukkuettaan viime viikolla tutulla pelintekijällä. Chanan Colmanin myötä Lappeenrannan otteet ovat selvästi piristyneet Korisliigassa. Eurocup Challenge –sarjassa Lappeenrannan lohkossa pelaa BK Rigan lisäksi Islannin mestari Keflavik.

Keflavikiä vastaan Lappeenranta pelaa 26.11. kotona ja 3.11 vieraissa. Riikaan Lappeenranta matkustaa vielä 9.11., jonka jälkeen selviää jatkoon menijät. Tavoite Mika Turusen suojateilla on sijoittua kahdeksan parhaan joukkoon.

Miten pelataan?

Joukkueita on mukana yhteensä 24 jaettuna kahdeksaan kolmen joukkueen lohkoon. Lohkossa joukkueet pelaavat kerran kotona ja kerran vieraissa toisiansa vastaan. Kunkin lohkon kaksi parasta selviytyvät seuraavalle kierrokselle, jossa toisen lohkon ykkönen kohtaa toisen lohkon kakkosen.

C lohkossa pelaava Lappeenranta saa jatkovastustajansa D lohkosta, jossa pelaavat hollantilainen EBBC Tulip, portugalilainen CAB Madeira ja Bakken Bears Tanskasta.

Jatkokierroksella pelataan kerran kotona ja kerran vieraissa. Jatkoon selviää kahden ottelun yhteistuloksella laskettuna parempi joukkue. Samaan tapaan edetään aina finaaliin asti, jossa kahden ottelun yhteistuloksella voittaja pääsee osallistumaan kaudella 2006–2007 vielä kovatasoisempaan FIBA EuroCup -sarjaan.   

Avausottelu alkaa Lappeenrannan Urheilutalolla 20.10. kello 19.00 ja se on nähtävissä Urheilukanavalla suorana lähetyksenä.

Lappeenrannan NMKY haluaa tarjota upean mahdollisuuden päästä katsomaan kansainvälistä koripalloa ja on päättänyt myydä kaikki ottelun pääsyliput viiden euron hintaan. 

Veikkaus on poiminut ottelun myös vedonlyöntilistoilleen. Ottelu Lappeenranta - BK Riga on Päivän Parissa. Peliaikaa on torstaihin 20.10. klo 18.55 asti. Lisätiedot www.veikkaus.fi

Asiat

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

Näytä lisää vastaavia