Forssan kausi päättyi pronssijuhliin

17.3.2002 Forssan Alun naiset palasivat kahden vuoden tauon jälkeen mitalikantaan. Alku rutisti yhdeksän pisteen voiton myös toisessa pronssiottelussa Tapiolan Honkaa vastaan ja nappasi sarjan himmeimmät mitalit yhteistuloksella 183-165.

Sympaattinen Alku ansaitsi sunnuntaisen voittonsa ja joukkue halusi sitä selkeästi enemmän kuin Honka, jonka paras terä jäi Äänekosken Huimalle hävittyyn välieräsarjaan. Tilastojen valossa forssalaiset olivat pronssipeleihin lähdettäessä selkeitä altavastaajia, mutta sen iloinen ja rohkea pelityyli tuotti tulosta.

Lauantaina honkalaiset huokuivat Forssassa vieraillessaan haluttomuutta, mutta sunnuntaina asiat olivat toisin. Honka taisteli jokaisessa tilanteessa, mutta ei pystynyt kuin hetkittäin uhkaamaan Alun kokonaispistejohtoa. Lähimpänä Honka kävi kolmannella neljänneksellä, jolloin se johti toista osaottelua kahteen otteeseen viidellä pisteellä (41-36 ja 47-42). FoA repäisi kuitenkin jakson lopussa 11-0-jakson, josta Honka ei enää toipunut. Toinen osaottelu merkittiin Forssan voitoksi lukemin 77-68.

Pirteimmät forssalaiset olivat kovien läpiajojen päätteeksi ratkaisevia pisteitä nostelleet Anu Heikkilä ja Kirsi Ovaskainen. Heikkilä punnersi 15 ja uraansa ilmeisesti lopetteleva Ovaskainen 14 pistettä. Korin alla Sylita Thomas kirjautti teholukemat 19/10.

Tapiolan Hongan yliyrittäminen kostautui lukuisina pallonmenetyksinä, joita joukkueen sarakkeeseen merkittiin 19. Alku pääsikin avaamaan niistä tukun nopeita ja puolinopeita hyökkäyksiä, joiden päättäjinä useimmin olivat juuri Heikkilä ja Ovaskainen. Hongan paras oli Aneta Kausaite, joka osui kuudesti kolmen pisteen viivan takaa ja kokosi 26 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Hongalle tappio oli neljäs peräkkäinen ja samalla katkesi espoolaisseuran neljän vuoden mittainen mitaliketju. Alun saavuttama pronssi oli seuran historian 11. SM-mitali, mutta ensimmäinen pronssinen. Aiemmin forssalaiset ovat yltäneet kahdeksan kertaa mestaruuteen ja kahdesti SM-hopealle.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia