Haakana, Määttänen ja Siitonen Katajan uudet kiinnitykset

25.4.2003 Pelintekijä Mika Haakana sekä laiturit Jussi Määttänen ja Teemu Siitonen ovat joensuulaisen Katajan ensimmäiset pelaajakiinnitykset tulevalle kaudelle. Haakanan ja Määttäsen sopimukset ovat kaksivuotisia, Siitosen mallia 1+1.

182-senttinen Mika Haakana on pelannut viimeiset kaksi kautta Lappeenrannan NMKY:ssä. Kausi 2001-02 oli Haakanan uran paras. Mies pelasi tuolloin runkosarjassa keskimäärin 33 minuuttia, joiden aikana pussitti 14,0 pistettä ja antoi 2,00 syöttöä. Kulunut kausi oli Haakanalta, 27, tilastollisesti vaisumpi, kun hän jakoi pelinjohtajan tehtävät Timo Riihelän kanssa. Tuloksena oli runkosarjassa 8,9 pistettä ja 1,47 syöttöä 24,0 minuutissa.  

Haakana on voittanut kasvattajaseuransa Kouvojen riveissä miesten Suomen mestaruuden 1995 ja SM-mitaleja nuorten sarjoissa. Nuorten maaotteluja hän on pelannut 14.

Raamikas Jussi Määttänen, 23, on läpi nuoruusvuosiensa kuulunut juniorimaajoukkueiden vakiokalustoon. Hän siirtyi SM-tasolle jo 17-vuotiaana vuonna 1997, jolloin Määttänen edusti velipoika Jounin tapaan Äänekosken Huimaa. Viimeiset kaksi kautta parimetrinen Määttänen on kuulunut BC Jyväskylän miehistöön. Kuluneella kaudella Määttänen tekaisi 20 runkosarjaottelussa keskiarvoikseen 5,4 pistettä ja 4,2 levypalloa.

Teemu Siitosen sukujuuret ovat Joensuussa. Katajan koripallotoimintaa pidempään seuranneille sukunimi kuulostaa varmasti tutulta - isä Pertti pelasikin Katajassa SM-sarjaa jo 1960-luvun lopulla. Serkut, Petri ja Harri, ovat myös esiintyneet maamme ylimmällä tasolla (Petri Katajan ja Harri HoNsU:n paidassa).  

Pelikokemusta Teemu Siitosella on I divisioonasta, jossa mies on edustanut sekä Panttereita että Hongan reservijoukkue Playboysia. Viime kaudella niinikään kaksimetrinen Siitonen teki Playboysin riveissä keskimäärin 10,9 pistettä, otti 6,5 levypalloa ja riisti 2,00 kertaa ottelua kohden.  

Katajan joukkueenjohto käy aktiivisesti neuvotteluita niin joukkueen vanhojen kuin mahdollisten uusienkin pelaajien kanssa. Seuran tavoitteena on saada sopimuskuviot kuntoon toukokuun loppuun mennessä.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia