Huima näytöstyyliin naisten cup-mestariksi

16.12.2006 Naisten Suomen cupin finaali muodostui Äänekosken Huiman yksipuoliseksi näytökseksi. Ilmatilaa hallinnut Huima otti Espoo Teamilta luulot pois heti Helsingissä pelatun finaalin avausjaksolla ja rullasi vakuuttavasti cup–mestaruuteen lukemin 87-61 (29-41).

Huima sai finaaliin unelma-alun, sillä ensimmäiset kolme minuuttia meni äänekoskelaisille luvuin 11-0 ilman yhtään ohiheittoa. Espoo Teamin pelissä näkyi puolestaan hermostuneisuus ja heitot kolisivat rautoihin vapaaheittoviivaltakin.

Kaisa Höök heitti espoolaisten ensimmäiset pisteet vasta neljän minuutin pelin jälkeen. Finaalin ensimmäinen kymmenminuuttinen päättyi Huiman hallinnassa lukemin 27-13.

Toisella neljänneksellä Espoo Team haastoi Huiman vielä taisteluun. Ashley Andersonin vahvojen korien myötä espoolaiset pääsivät parhaimmillaan kahdeksan pisteen päähän, mutta toisen jakson viimeisillä minuuteilla Teamin korin alla oli liikaa tilaa ja Huima karkasi 41-29 taukojohtoon.

Äänekosken amerikkalaisvahvistus Lonniya Bragg oli kovimmassa vireessä tehtaillen taukoon mennessä 14 pistettä ja repien yhdeksän levypalloa.

Toisen puoliajan alku oli avausjakson toisinto. Heti ensimmäisessä hyökkäyksessä Huima haki kaksi kovaa hyökkäyspään levypalloa ja lopulta murjoi kaksi pistettä. Espoo Teamin ajatukset puolustuspäässä olivat kadoksissa ja tuska jatkui hyökkäyksessäkin. Kolmen minuutin pelin jälkeen Huima oli karannut jo 53-29-johtoon pitäen Teamin pisteittä.

Pientä toivoa kolmannen jakson lopussa espoolaisille antoi Kaisa Höök, joka puhkoi ajoillaan Huiman puolustusta auki. Näin viimeiselle neljännekselle lähdettiin Huiman 16 pisteen johdossa 64-48.

Äänekoskelaisten vahva ote jatkui loppuun asti. Äänekoskelta jäähalliin matkustaneet Huiman fanit saivat nauttia koko rahan edestä omiensa esittäessä kauden parasta peliään.

Kun ottelua oli jäljellä viitisen minuuttia, Huiman nuori Susanna Uecker huudatti yleisöä vieden äänekoskelaiset jo 80-51-johtoon. Ottelu päättyi Huiman iloiseen voittoon lukemin 87-61.

Tasaisesta voittajajoukkueesta tehokkain oli Lonniya Bragg, joka heitti 19 pistettä ja haki 12 levypalloa. Kenya Robinson pienistä virhevaikeuksista huolimatta haki niin ikään 12 levypalloa ja heitti 18 pistettä. Huiman kapteeni Sanna Jämsenin tehot 10/6 ja Sari Purasen 12/4 kertovat hyökkäysvoiman monipuolisuudesta.

Espoo Teamin paras pisteiden tekijä oli Ashley Anderson 19/5. Kaisa Höök heitti 15 pistettä. Ottelun ratkaisuksi muodostuneet levypallot kirjattiin murskaavasti Huimalle lukemin 43-22. Äänekoski haki yhteensä 19 hyökkäyspään levypalloa.

”Mestaruutta arvostetaan Äänekoskella”

Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi oli syystäkin iloinen joukkueensa näytöksestä. Suomen cup –mestaruutta arvostetaan korkealle niin joukkueen kuin kannattajienkin keskuudessa.

- Kaikki voitot ovat minulle merkittäviä. Mutta tietysti on hienoa ottaa voitto täällä ja tällä tavalla. Äänekoskella arvostetaan naisten koripalloa korkealle. Koko kaupunki tukee pelaajia ja elävät mukana niin otteluissa kuin muutenkin, kiittelee Nurmi.

Huiman paidassa edellistä cup–mestaruutta voittamassa ollut Sari Puranen nosti ottelun unelma-alun yhdeksi ratkaisevaksi tekijäksi.

- Tiesimme, että vastaan tulee kovaa puolustava joukkue. Meille tuli otteluun todellakin unelma-alku ja siitä sitten pelaaminen lähti hyvin liikkeelle. Olemme todella hyvä hyökkäyspään joukkue, josta tasaiset pistelukematkin kertovat, mutta nyt saimme puolustamisenkin toimimaan hyvin, totesi Puranen.

Huiman kapteeni Sanna Jämsen pääsi ottelun tauottua ensimmäisenä nostamaan cup-kannun korkeuksiin. Suomen cup -mestaruus oli hänelle uran toinen ja oli hyvää balsamia viime kauden viimeisen finaalin tuomiin haavoihin.

- Viime kevään karvaan tappion myötä viidennessä SM-finaalissa, arvostan tätä mestaruutta todella paljon. Kaikkien erien alut olivat loistavaa peliä meiltä, sanoi Jämsen.

- Lähdimme siitä, että estämme espoolaisten levypallopelin ja sitä kautta pallot alkoivat tippua meille, kuvaili Jämsen ottelun ratkaisuksi muodostunutta levypallopeliä.

”Huima ei tarjonnut yllätyksiä”

Espoo Teamin pettynyt pelintekijä Kaisa Höök manasi täysin epäonnistunutta levypallopeliä, jota varten joukkue oli huolella yrittänyt valmistautua. Huima ei Höökin mukaan mitään uusia yllätyksiä finaalin tuonut.

- Mikään ei vastustajassa yllättänyt. Yritimme valmistautuessamme satsata korinaluspeliin ja tiesimme, että Huiman puolustuksessa on Jämsenin pitkät kädet vastassa, kertoi Höök.

Espoo Teamin päävalmentaja Nenad Stefanovic yritti tehdä kaikkensa ottelun kulun kääntääkseen, mutta Huiman vahvalle esitykselle ei löytynyt lääkkeitä.

- Tiesimme, mitä odottaa. Ensimmäisellä puoliajalla olimme vielä pelissä mukana, mutta menetimme liikaa palloja hyökkäyspäässä, jonka seurauksena Huima nosteli roskakoreja päästen karkuun, kuvasi Stefanovic.

Stefanovic on Espoo Teamin alkukauteen cup-tappiosta huolimatta tyytyväinen.

- Finaalipaikka oli meille hyvä asia ja kokonaisuudessaan alkukauteemme olen tyytyväinen. Tiedän, että suurimmat ongelmamme ovat levypallopelissä ja joulutauon aikana on mietittävä, mitä sille on tehtävissä.

Äänekoskelaisten mestaruusjuhlat siirtyvät ainakin yhdellä illalla, sillä joukkue pelaa sunnuntaina SM-sarjaottelun Lappeenrannan Catzia vastaan.

- Nyt syömme täällä ja lähdemme takaisin Äänekoskelle valmistautumaan huomiseen otteluun. Pitänee kai kysyä seuran johtajilta, millaiset mestaruusjuhlat ovat sitten tulossa, Nurmi sanoi lopuksi.

Naisten Suomen cup -finaalin ottelutilastot ja ottelutapahtumien kulku -raportti löytyvät ao. linkin kautta.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_suomen_cup/otteluohjelma_ja_tulokset_2006/

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

15.1.2024 10:48 Pääjuttu

Motonet ja Suomen Koripalloliitto yhteistyöhön

Suomalainen perheyritys Motonet ja Suomen Koripalloliitto ovat sopineet yhteistyöstä. Motonet aloittaa koripallon juniorimaajoukkueiden toisena pääyhteistyökumppanina. Yhteistyön kohokohtiin kuuluvat heinä–elokuussa Tampereella pelattavat 18-vuotiaiden poikien EM-kisat.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup