Huiman putoamiselle sinetti, Aura Basket kiinni kotiedussa

13.3.2005 Kauden yllättäjäksi kivunnut Aura Basket voi saada Sparliigan pudotuspeleihin kotikenttäedun. Turkulaiset kamppailevat neljännestä sijasta KTP Basketin kanssa, joka Aura Basketin tavoin voitti sunnuntain pelinsä. Aura Basket voitti kotonaan Uudenkaupungin Korihait 89-83 (45-47) ja KTP vieraissa Äänekosken Huiman murskaavasti 61-101 (26-53). Huimalle tappio tiesi sinettiä I divisioonaan putoamiselle.

Korihaille Turun pelin merkitys katosi, kun äänekoskelaiset hävisivät sunnuntaina. Korihailla ei ole enää suoran putoamisen vaaraa, mutta hailauman kohtalo on joutua SM-karsintaan.  

Aura Basketin lähes koko ottelun pelannut kvartetti heitti 15-24 pistettä mieheen, kun Boakai Lalugba keräsi 24, Niilo Lehtilä 20 ja Arto Talvitie sekä Luke Lloyd 15 pistettä. Lloyd kohensi keskiarvoaan sarjan levypallotilaston kärjessä kahmimalla peräti 26 levypalloa. 

Korihaiden teho keskittyi vaihteeksi kotimaisiin käsiin, kun Mikko Jalonen teki 24 ja Pasi Kauha 20 pistettä. 

Äänekoskella jo ensimmäisellä jaksolla 19 pisteen johtoon karanneen KTP:n tehotrion muodostivat "roopet" Robert Owens ja Roope Mäkelä 19 pisteellä sekä 16 pistettä heittänyt Pasi Heinonen. 

Putoamaan tuomitulle Huimalle teki Jeremiah Johnson 14 ja pelikiellostaan vapautunut Curtis Yarbrough 12 pistettä. 

Vilpas voi vielä välttää karsinnat 

Salon Vilpas säilytti mahdollisuutensa välttää SM-karsintaan joutuminen, kun se voitti sunnuntain kotiottelussaan Kouvolan Kouvot 93-81 (51-29) tuloksella. 

Vilpas voi välttää karsinnat, jos se pääsee sarjataulukossa Tampereen Pyrbasketin ohi. Se onnistuu vain jos Vilpas voittaa molemmat jäljellä olevat pelinsä ja Pyrbasket häviää molemmat. Viimeisissä peleissään Pyrbasket kohtaa kotonaan Aura Basketin ja vieraissa Huiman, kun taas Vilpas matkustaa PuHun vieraaksi ja kohtaa KTP:n Salossa. 

Kouvot puolestaan kamppailee pudotuspelipaikasta ja voi vielä menettää sen Joensuun Katajalle. Joensuulaisille riittää Kouvojen ohittamiseen voitto vieraissa joko Hongasta tai Lahdesta sekä päätöskierroksella kotivoitto juuri Kouvoista. 

Käytännössä koko pelin johtaneen Vilppaan korinteosta vastasi vain neljä peluria, joista amerikkalaiskaksikko Tim Kisner-Richard Guinn teki heittämällä ja donkkailemalla 33 pistettä mieheen. 

Kouvoista vain Jermaine Dearman ansaitsee tyydyttävän arvosanan 21 pisteen tehollaan. 

(STT – Koris.net)



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/

Asiat

 
8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

2.4.2024 10:12 Korisliiga

Pantterijahti perjantaina käyntiin – Korisliigan puolivälieräsarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan puolivälieräsarjat käynnistyvät perjantaina 5.4. kolmen ottelusarjan voimin. BC Nokian ja Kouvojen välinen sarja käynnistyy lauantaina 6.4.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia