Huipputasaisessa Korisliigassa monta mestariehdokasta

26.9.2005 Miesten 66. mestaruussarjakoripallon kausi käynnistyy tulevana viikonloppuna. Hallitseva Suomen mestari Lappeenrannan NMKY tulee saamaan ensi kaudella tukun kovia vastustajia havittelemaan mestaruutta.

Korisliigan avausottelu nähdään ensi perjantaina, jolloin KTP Basket saa vieraakseen Kouvolan Kouvot. Alkavalla kaudella kolme uutta päävalmentajaa aloittavat valmentajauransa liigatasolla. KTP:tä vastaan Kouvojen luotsi Anton Mirolybov saa oman tulikasteensa.

- En keksi juurikaan hienompaa paikkaa aloittaa liigavalmennusuraani kuin Kouvot. Täällä on helppo tehdä töitä ja seuran organisaatio toimii hyvin, toteaa Mirolybov.

Kouvolassa nähdään myös tutkapari Jukka Toijala ja Sami Laaksonen jälleen vauhdissa. Viime kauden loukkaantumisesta selvinnyt Toijala toivoo, että yhteen pelaaminen Laaksosen kanssa tulee sujumaan samaan tapaan kuin aikaisempina vuosina.

- Nilkka, jonka nivelside meni poikki viitisen viikkoa sitten on nyt parantunut. Saa kuitenkin nähdä, mitä jatkossa tapahtuu, Toijala sanoo.

KTP on saanut niin ikään uuden käskyttäjän Jouni Grönroosin otettua joukkueen haltuunsa. Grönroos siirtyi Kouvoista Kotkaan ja aloittaa viidennen kautensa mestaruussarjassa. Uuden valmentajan lisäksi KTP on saanut kolme kovaa suomalaispelaajaa riveihinsä. Anssi Kinnaslampi, Toni Ilmonen ja Jouni Eho tuovat uutta ilmettä koko joukkueeseen.

- Etsimme vielä kolmannen vahvistuksen, jonka jälkeen pakka alkaa olla kasassa, paljastaa Grönroos.

Ensi lauantaina toisensa kohtaavat Vantaan Pussihukat ja Porvoon Tarmo. Joukkueet pelasivat viime kaudella tuliset välierät, joista Pussihukat selvisi finaaliin. Vantaalla debytoi uutena päävalmentajana Antti Papinaho.

- Meillä on kiva ja urheilullinen porukka, joten lähden luottavaisin mielin tulevaan kauteen, kommentoi Papinaho.

Samoilla linjoilla on myös Elias Kajander, joka kertoo Pussihukkien pitävän ensi kaudella vieläkin kovempaa vauhtia kentällä.

- Joukkueessa on tapahtunut tervettä vaihtuvuutta ja positiivisella mielellä ollaan lähdössä kauteen. Valmentajan vaihdos on tuonut uusia asioita harjoitteluun, joka on hyvä piriste viime kauden pelaajille, kertoo Kajander.

Porvoon Tarmon takakenttä on kokenut suuria muutoksia Petri Virtasen siirryttyä Joensuuhun. Tarmon kapteeni Mikael Holme ei vastuunkantamista kuitenkaan arastele.

- Varsinkin minun ja Roni Leimun pitää ottaa enemmän vastuuta ja tehdä enemmän pisteitä, tietää Holme, joka uskoo Tally Louydin hoitavan hyvin pelintekijän roolin.

Kuviot uusiksi alkavalla kaudella

Namika Lahti ja Tampereen Pyrintö iskevät yhteen ensi maanantaina. Lahdessa on panostettu yhä enemmän valmentajien yhteistyöhön. Namikan Lahden edustusjoukkueen valmennustiimiin kuuluu myös juniorijoukkueiden vastuuvalmentajat.

- Luotan valmennustiimiin paljon. Viime kauden scoutatut pelikirjat kannattaa heittää romukomppaan, sillä pelimme muuttuu lähes täysin. Kokeilemme muun muassa erilaisia puolustusmuotoja ja saa nähdä sitten miten ne toimivat, kertoo Ekström, joka aloittaa kolmannen kautensa Lahden peräsimessä.

Aki Ulander on lahtelaisille kaivattu mies paikkaamaan Tom Gustafssonin ja Sami Lehtorannan jättämää tilaa korin alle. Yhä edelleen Namika Lahden toinen amerikkalaisvahvistus Jonathan Jones on kadoksissa hirmumyrsky Katrinan kaaoksen takia.

Viime kaudella vielä Pyrbasket nimellä pelannut tamperelaisryhmä palaa päävalmentaja Jarmo Laitisen mukaan normaaliin elämään ja ensi kaudella pelataan Pyrintönä.

- Meillä tulee olemaan paljon hyviä takamiesten puolustajia joukkueessa ja olisimme tyhmiä, jos tätä vahvuutta ei käytettäisi hyväksemme. Aivan varmasti joukkueesta en vielä osaa sanoa, sillä meillä on seitsemän uutta pelaajaa viime kauteen verrattuna, jatkaa Laitinen, joka harmitteli muutamien harjoitusotteluiden peruuntumista.

Viime kauden yllättäjäjoukkueen Aura Basketin päävalmentajana nähdään Juha Ruohonen, joka on kolmas liigauransa tällä kaudella aloittava päävalmentaja. Ruohonen ja Aura Basket ovat ison haasteen edessä.

- Tämä on todellinen haaste minulle ja koko joukkueelle. Profiilipelaajia on vaihtunut ja etenkin Juha Stenin jättämä aukko pitää paikata. Meidän on vaihdettava tietysti pelityyliä viime kaudesta, kertoo Ruohonen.

Ray Ailus johti viime kaudella Aura Basketin runkosarjassa kolmannelle sijalle. Viime kaudella karsintasarjassa taistellut Korihait on Ailuksen uusi projekti.

- Uudessakaupungissa on totuttu näkemään nopeaa heittopeliä. Nyt pelillisesti joukkue tulee muuttumaan ja varsinkin puolustuspäänpelaamiseen keskitytään enemmän. Korihailla on paljon pituutta, joka sinänsä on harvinaista mestaruussarjajoukkueissa, toteaa Ailus ja laskee isojen miesten rotaation olevan neljä pelaajaa.

Vain mestaruus kelpaa

Espoon Hongan ja helsinkiläisen ToPon kohtaamiset tulevat olemaan pääkaupunkiseudun kohutuimpia koripallo tapahtumia. Molemmilla joukkueilla on tavoite selvä. Hongan päävalmentaja Mihailo Pavicevic aloittaa kuudennen kauden joukkueen kanssa.

- Kaikki valmentajathan tavoittelevat mestaruutta ja tänä vuonna kilpailu tulee olemaan todella kovaa. Uskon, että joukkueemme pystyy voittamaan jokaisen ottelunsa, mutta yksikään ottelu ei ole ennalta selvä. Kunnioitan jokaista vastustajaa, mutta olen luottavainen omaa joukkuettani kohtaan, sanoo Pavicevic.

Topon päävalmentaja Pekka Salminen näkee Korisliigan myös todella tasaisena.

- ToPo pystyy myöskin voittamaan kaikki ottelunsa, joten tavoite silloin on selvä, toteaa Salminen, joka uskoo ToPon lopullisen kokoonpanon kehittyvän vielä kauden aikana.

ToPon sanavalmis kapteeni Ville Tuominen on täynnä energiaa Korisliiga kauden alla.

- Lataus tulee olemaan todella kova, sillä palataan pitkästä aikaa takaisin Kisahalliin. Viimeksi muistan nähneeni ToPon Kisahallissa vuosia sitten, jolloin ToPo juhli mestaruutta hallissa, muistelee Tuominen.

- Hongan ja ToPon väliset ottelut tulevat varmasti kiinnostamaan koripallokansaa kauden aikana, Tuominen jatkaa viitaten ToPon ja Hongan väliseen otteluun, jossa ToPoa vahvistaa NBA-legenda Dennis Rodman.

Viime kauden päätteeksi Lappeenranta pääsi juhlimaan mestaruutta suoraan otteluvoitoin 3-0. Mestaruus oli päävalmentaja Mika Turusen ensimmäinen hänen pitkällä valmentajan urallaan. Tavoitteet eivät ole muuttuneet Lappeenrannassa, vaan päinvastoin lisääntyneet Fiba Euroopan Challenge Cupin myötä.

- Tavoite on mestaruus niin kuin muillakin seuroilla. Menestystä lähdetään hakemaan myös kansainvälisiltä kentiltä, kertoo Turunen, jonka suojatit ovat valmistautuneet hyvin rankkaan pelirupeamaan.   

Pasi Riihelä kruunasi viime kautensa pokkaamalla vuoden pelaaja palkinnon. Tuleva kausi tulee Riihelän mielestä olemaan mestareille haasteellinen.

- On vaikea lähteä uuteen kauteen mestaruuden jälkeen, sillä jokainen joukkue lähtee täysillä hakemaan voittoa hallitsevasta mestarista. Meidän on pelattava vieläkin paremmin. Joukkue on mielestäni valmiimpi nyt kauteen kuin viime vuonna tähän samaan aikaan, joten hyvin mielin lähden avausotteluun, kertoo Riihelä.

Mestarin päänahkaa pääsee ensimmäisenä saalistamaan viime kauden pronssijoukkue Joensuun Kataja. Timo Heinosen valmentaman ryhmän yksi uhka on loukkaantumiset. Viime harjoitusottelussa Jyri Lehtonen satutti reitensä ja kapteenin pelaaminen kauden avauksessa on vielä epävarmaa.

Joensuuhun Porvoosta siirtynyt Clifton Jones näkee Katajassa paljon lahjakkuutta, mutta peräänkuuluttaa hyvää yhteispeliä.

- Tuntuu hyvältä palata jälleen Joensuuhun. Meillä on paljon hyviä pelaajia, mutta se ei pelkästään riitä, vaan tärkeintä on saada joukkuepelaaminen toimimaan, toteaa Jones.

Korisliiga alkaa 30.9. perjantaina hegemoniaottelulla Kymenlaakson herruudesta. KTP isännöi kohtaamista Kouvoja vastaan. Lauantaina 1.10. iskevät yhteen Namika Lahti ja Tampereen Pyrintö sekä Pussihukat ja Tarmo.

Otteluohjelmaan pääset tästä. 



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia