James Head Kotkaan Jenkinsin korvaajaksi

11.3.2003 SM-Koriksen perjantaina käynnistyviin pudotuspeleihin valmistautuva KTP on löytänyt korvaajan sydänlihaksen tulehduksesta kärsivälle Cory Jenkinsille. Kotkalaisjoukkueen uusi vahvistus on James Head, joka tehnee SM-debyyttinsä jo keskiviikkona runkosarjan päätöskierroksella Karhuvuoressa Lappeenrannan NMKY:a vastaan.

Head on 27-vuotias ja 199-senttinen laituri, joka valmistui Eastern Michiganin yliopistosta vuonna 1998. Yliopistouransa jälkeen Head on pelannut Yhdysvalloissa USBL-, IBA- ja CBA-liigoissa, joiden lisäksi hän kesäliigojen kautta yrittänyt NBA-pestiä. Viime vuonna hän pääsi Los Angeles Clippersin harjoitusleirille, mutta jäi ilman sopimusta.

Kaksi viimeistä kautta Head on viettänyt CBA:ssa. Viime lauantaina päättyneessä CBA:n runkosarjassa Head hääri Great Lake Stormin riveissä 17,6 pisteen, 7,0 levypallon ja 2,9 syötön keskiarvoin.

- Head on yleispelaaja, ja vahva levypalloissa. Valintaan vaikutti suuresti myös se, että hän on kova urheilija. Pudotuspelien ottelutahti on kova ja vahvistuksen on oltava valmis pelaamaan, perusteli KTP-luotsi Eero Saarinen.

Cory Jenkins, jonka James Head korvaa, on tiistaina päässyt sairaalasta kotihoitoon, mutta mieheltä on sydänlihaksen tulehduksen vuoksi kaikki fyysinen rasitus kielletty vähintään kuukauden ajaksi. Jenkins oli sairaalassa tutkittavana ja tarkkailtavana perjantaista lähtien, jolloin KTP lähetti miehen lääkäriin tämän valiteltua huonovointisuutta ja väsymystä joukkueen aamuharjoituksissa.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia