Jones ja Lahtinen jatkavat Katajassa

7.5.2002 SM-Koriksen pronssijuhliin hienon kautensa päättänyt Joensuun Katajan miehistö pysyy pääosin muuttumattomana. Clifton Jonesin ja Ilari Lahtisen jatkosopimusten myötä Katajalla on koossa kahdeksan sopimusta viime kauden runkomiehistön kanssa.

SM-Koriksen vuoden seuraorganisaatioksi valitulla Katajalla on valmiit pelaajasopimukset myös vuoden pelaajan Jukka Toijalan, Sami Laaksosen, Janne Valtosen, Kimmo Tolvasen, Mikko Kyrön ja Lasse Aavamäen kanssa. Joukkuetta vahvistetaan vielä yhdellä amerikkalaispelaajalla ja yhdellä-kahdella kotimaisella pelaajalla.

Kolmatta kauttaan Katajassa aloittava 24-vuotias amerikkalaissentteri Jones (201 cm) kuului SM-sarjan todellisiin yllättäjiin. Mies kehittyi kauden aikana suurin harppauksin ja oli runkosarjan tarkin kahden pisteen heitoissa (66,8 %). Runkosarjassa hänen teholukemansa olivat 14,4 pistettä, 11,5 levypalloa, 1,90 riistoa ja 1,50 torjuntaa ottelua kohden. Pudotuspeleissä Havaijilta kotoisin oleva Jones otti toiseksi eniten levypalloja (keskiarvo 12,8 levypalloa) ja teki pisteitä 14,9 ottelua kohden.

Hyvinkään Pontevasta syksyllä Katajaan siirtynyt 23-vuotias takamies Ilari Lahtinen (195 cm) teki yhden ottelun piste-ennätyksekseen 20 pistettä ja väläytteli ajoittain tarkkaa heittokättään. Runkosarjassa hänen pistekeskiarvonsa oli 5,9 ja pudotuspeleissä 6,8 pistettä. Jonesin sopimus on pituudeltaan vuoden ja Lahtisen mallia 1+1.

Katajan päävalmentajana jatkaa Timo Heinonen, kakkosvalmentajana Marko Tuononen ja kuntovalmentajana Timo Eklund. Joukkueenjohtajana jatkaa Jukka Törmälä ja huoltajana Matti Sinkkonen.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia