Kataja kaatoi Israelin mestarin vieraskentällä: ”Oli vähän kalavelkoja maksettavana”

6.12.2016 Joensuulainen Kataja Basket jatkoi kovien vierasvoittojen sarjaa Mestarien liigassa, kun se kaatoi hallitsevan Israelin mestarin Maccabi Rand Median 88-69 (37-35). Katajan ykkösmies ottelussa oli peräti 40 pistettä heittänyt Rion Brown.

Rion Brown oli hurjalla pelipäällä Israelissa ja pussitti peräti 40 pistettä.

Mestarien liigan lohkovaiheen toinen kierros käynnistyi Katajan osalta mainiosti, kun se matkasi Maccabi Rand Median vieraaksi. Ennen ottelua joukkueet olivat tasapisteissä B-lohkon sijoilla viisi ja seitsemän, ja edellinen kohtaaminen Joensuussa päättyi Maccabi Rand Median 72-64-voittoon.

Kataja kuittasi tappion kuitenkin vieraskentällä ja nousi keskinäisessä vertailussa israelilaisten edelle 12 pisteeseen. Samalla voitto oli suomalaisen koripallon seurajoukkueen historian ensimmäinen voitto Israelissa.

- Luonnollisesti tämä on meille todella arvokas voitto. Peräkkäiset vierasvoitot ovat kova suoritus kuuteen päivään, eikä kovin moni varmasti uskonut siihen. Meillä on kuitenkin hieno joukkue hienolla johtajalla, Teemu Rannikko tekee upeaa työtä, Kataja-luotsi Greg Gibson iloitsi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Brownin kalavelat maksettu

Katajan ehdoton ykköshahmo oli hurjaa jälkeä tehnyt Rion Brown, joka viimeisteli erinomaisilla prosenteilla peräti 40 pistettä. Brown upotti kolmen pisteen heitoistaan 9/12 ja kakkosistaankin 6/8. Myös Teemu Rannikko oli jälleen hyvässä vireessä ja jakaen seitsemän pisteen lisäksi 14 koriin johtanutta syöttöä.

- Ammattilaisurallani tämä oli ehdottomasti paras otteluni, Brown hymyili.

- Olen pelannut tällä ennenkin ja oli vähän kalavelkoja maksettavana. Tänään oli hyvä päivä ja joukkuekaverit löysivät minut kentällä hyvin. Teemu (Rannikko) ja muut jakoivat palloa minulle aina, kun olin vapaana ja arvostan heidän pelaamistaan paljon.

Kataja esiintyi ottelun alussa pirteästi ja ehti parhaimmillaan seitsemän pisteen karkumatkalle. Kotijoukkue pysyi kuitenkin vielä iskuetäisyydellä, kun Avraham Ben Chimol pääsi nostamaan ajollaan Maccabin kahden pisteen päähän toisen erän päätteeksi.

Kolmannen jakson alkuun Kataja nykäisi jälleen Brownin ja Daniel Mullingsin (16/7) johdolla, kun kaksikko johdatti onnistumisillaan joensuulaiset jo kymmenen pisteen päähän. Toisella puoliajalla esiin nousi myös Jarekious Bradley, joka viimeisteli tehot 15/8.

"Kun taistelemme, tapahtuu hyviä asioita"

Vajaamiehinen Kataja haki uhrautuvan pelaamisensa avulla irtopallot käsiinsä ja hallitsi toisella puolikkaalla myös levypalloja, vaikka Nino Johnson ja Vesa Mäkäläinen puuttuivat pelaavasta kokoonpanosta.

- Pelaajamme ovat sitoutuneita toisiinsa, ja kun on tällaista sitoutumista, tässä on tulos. Emme ole ehkä sarjan taitavin joukkue, mutta taistelemme kovaa. Kun taistelemme, tapahtuu hyviä asioita, Gibson summasi.

- Tänään kaksi isoa miestä puuttuivat kokoonpanosta, mutta uudet miehet nousivat esiin. Se on asia, josta pidän erityisesti tässä joukkueessa.

Vierasvoitto oli Katajalle jo toinen peräkkäinen Mestarien liigassa, kun viime viikolla se kaatoi Turkissa Pinar Karsiyakan. Kataja jatkaa Mestarien liigaa kotonaan keskiviikkona 14.12., kun Avtodor Saratov saapuu Joensuuhun.

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia