Kataja palkitsi pitkän rupeamansa päättävän Heinosen pronssilla

20.4.2007 Joensuun Kataja tarjoili SM-pronssimitalin läksiäislahjaksi pitkäaikaiselle päävalmentajalleen Timo Heinoselle, jonka yhdeksän vuotta kestänyt rupeama tuli perjantaina päätökseen. Lahjan paketoivat Anssi Kinnaslampi ja Petri Virtanen, jotka ratkaisivat perjantain toisen pronssipelin Katajalle. Joensuu vei toisen pronssiottelun nimiinsä lukemin 87-74 ja ottelusarjan yhteistuloksella 168-154.

Jo viime syksynä Kataja-pestistä luopumisesta ilmoittanut Timo Heinonen valmensi Katajaa peräti yhdeksän peräkkäistä kautta. Hän oli nostamassa Joensuuta liigakartalle keväällä 2001. Tuore mitali oli Katajalle sen viides kuuden liigakauden aikana, jonka lisäksi Heinonen luotsasi seuran Suomen cupin voittoon vuonna 2002. Perjantainen ottelu oli 42-vuotiaalle Heinoselle osuvasti 400. virallinen peli Katajan penkin päässä. 

- On se pronssi voitettu mitali kuitenkin. Pitää sanoa, että jokaisen pronssimitalin jälkeen on tuntunut paremmalta kuin yhdenkään hopean jälkeen, kertoi Timo Heinonen.  

- Välierien paineessa homma oli aika totista ja lähdimme hakemaan pronssia positiivisuuden kautta. Päätin henkilökohtaisestikin, että yhdeksän vuotta kun tällä pallilla on ollut, etten halua lähteä oviin potkien, jatkoi Heinonen.

Eikä tarvinnutkaan. Heinonen poistui taka-alalle taskussaan jälleen yksi mitali ja hymy huulilla yhdeksän Kataja-vuoden jälkeen.

- Hyvillä, mutta tietenkin haikeilla mielin lähden. Täytyy myöntää, että kyllä se ison miehen silmäkulmakin kostuu. Yhdeksän vuotta on pitkä rupeama ja Katajalla on mennyt hyvin. Olen tietenkin pahoillani, etten pystynyt Joensuulle kultaa tuomaan. Olemme kuitenkin vuosi toisensa jälkeen pystyneet pelaamaan aivan Suomen huipputasolla. Jos mitään ei yritä, ei mitään voi saavuttaa. Ja kun yrittää, niin joskus voi sattua näpeille. Paljon saavutettiin, mutta ainakin minulle jäi nälkää tulevaisuutta ajatellen.

Oman lähitulevaisuuden suhteen Heinonen on tehnyt ratkaisunsa. Hän on sitten viime syksyn ollut erilaisten spekulaatioiden kohteena ja nyt kauden päätyttyä Heinonen haluaa pistää niille ”stopin”.

- Tein jo jokin aika sitten ratkaisun, etten valmenna missään ensi vuonna. Keskityn Joensuun urheiluakatemian valmennuskoordinaattorin hommiin. Siellä on haastava projekti tulossa ja olen luvannut sen hoitaa. Valmentamista en kuitenkaan ole kokonaan jättämässä, vaan jo kesällä ajattelin muutamalle valmennusklinikalle osallistua, Heinonen paljasti.

Kinnaslampi sytytti Kataja-kirin

KTP Basket oli perjantaina pitkään mitalinsyrjässä kiinni, mutta romahti viimeisen kuuden minuutin aikana. Kataja nousi viiden pisteen tappioasemasta (65-70) voittoon viemällä viimeiset kuusi minuuttia 22-4.

Loppukirin käynnisti Anssi Kinnaslampi kahdella onnistuneella kolmosellaan. Kinnaslampi teki illan 15 pisteestään kahdeksan loppukirin aikana. Lopullisesti KTP:n mitalihaaveet ryttäsi Petri Virtanen, joka kolmosellaan ja pian saamillaan vapaaheitoilla siirsi Katajan tavoittamattomaan 83-74-johtoon, kun pelikellossa oli vajaa minuutti jäljellä.

Toinen pronssiottelu noudatti Katajan aiemmista pudotuspeliotteluista tuttua kaavaa. Kataja jäi jälkeen vastustajastaan alussa, nousi rinnalle ja ohi, jäi taas jälkeen. Tällä erää joensuulaisten loppukiri oli tarpeeksi väkevä.

Parhaimmillaan KTP:n johto oli 13 pistettä tilanteissa 12-25 ja 24-37.

Ottelussa nähtiin hurja määrä kaukoheittoja, kun kumpikin joukkue päästeli menemään kolmosviivan takaa. Yhteensä Kataja ja KTP lähetti ilmoille 63 kolmosyritystä, kaksi enemmän kuin kahden pisteen heittoja. ”Kolmoskisa” päättyi lähes tasoihin, kun Kataja sai heittoyrityksillään 13 ja KTP 12 onnistumista.

Katajan maajoukkuemies Petri Virtanen oli kentän tehokkain. Hän viimeisteli 23 pistettä ja jakeli viisi koriin johtanutta syöttöä. Marc Axton pussitti 19 ja Kinnaslampi siis 15 pistettä.

KTP:n pirtein ilmestys oli sormivaivansa vuoksi vähille minuuteille jääneen Jerald Fieldsin sijaisena kentällä kirmannut KTP-kasvatti Milos Dobras. Aloitukseen nostettu Dobras teki ottelun 11 pistettään ensimmäisellä puoliajalla. Andre Foreman heitti 14 ja virhetilinsä viisi minuuttia ennen täyttä aikaa täyteen saanut Toni Ilmonen 12 pistettä.

Ottelutilastot ja koko suomalaisen huippukoripallon tilastopalvelu osoitteessa http://www.basket.fi/.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia