Kataja pätkäisi Bisonsin voittoputken juhlaottelussaan

24.11.2012 Joensuun Katajalla oli lauantaina aihetta juhlaan, kun joukkue saavutti seurahistoriansa 400. pääsarjatason voiton katkaisemalla hallitsevan mestarin Nilan Bisonsin voittoputken lukemin 101–94 (43–37). Voitoista pääsivät nauttimaan myös Uudenkaupungin Korihait, Tampereen Pyrintö sekä Kauhajoen Karhu.

Jonte Flowersin Kataja katkaisi Bisonsin kahdeksan ottelun voittoputken juhlapelissään.

Pyry Rainamaan Korihait ylsi kauden ensimmäiseen vierasvoittoonsa.

Korikobrat yritti parhaansa, mutta Antero Lehdon Pyrintö puolusti kotikenttäänsä mallikkaasti.

J'Nathan Bullockin Karhu selvisi Namika Lahden piinasta. Kuvat: Ville Vuorinen, Francois Perthuis, Matti O. Koskinen & Kai Kilappa.

Viime kevään finalistien kohtaamisessa Kataja alkoi synnyttää eroa kolmannen jakson alussa nousemalla kymmenen pisteen johtoon. Bisons kiri viimeisellä minuutilla vielä viiden pisteen päähän, mutta voittoa ajatellen liian myöhään.

– Etukäteen huolestutti miten pärjäämme puolustuspäässä, mutta pärjäsimme ihan riittävästi, kun onnistuimme horjuttamaan Bisonsin ratkaisijoita. Voitto tuli noin 30 minuutin hyvällä puolustuksella, analysoi Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

Seitsemännen peräkkäisen voittonsa ottaneen Katajan yhdysvaltalaiskolmikko oli vireessä. Julian Terrell (32/10/2 blokkia), Jonte Flowers (23/4/7 syöttöä/3 riistoa) ja Johnell Smith (20/7/6 syöttöä/5 riistoa) pelasivat kaikki erinomaiset minuutit.

Bisonsilta lähimmäs tasoaan ylsivät Martin Zeno (23/3/6 syöttöä), vanhoihin kotikoreihinsa heittänyt Jeb Ivey (19/5/5 syöttöä) sekä levypallohirmu Ryan McDade (8/20/5 syöttöä).

Sunnuntaiaamuna Romaniaan EuroChallenge-otteluun lähtevä Kataja on nyt pelannut 18 pääsarjakautensa aikana 713 ottelua ja vienyt niistä 400 voittoa, runkosarja ja pudotuspelit yhteen laskien. Joensuulaiset ovat pelanneet ylimmällä sarjatasolla 1969–70, 1976–81 sekä vuodesta 2001 alkaen tähän päivään.

Korihait vihdoin vierasvoiton makuun

Uudenkaupungin Korihait pääsi viimein kuudennella yrittämällä vierasvoiton makuun haettuaan liigan peräpään kamppailussa pisteet Forssan Koripojilta tuloksella 63–77 (27–46).

Korihait karkasi toisella neljänneksellä jo 21 pisteen johtoon, eivätkä forssalaiset saaneet ruoriaan oikaistua kolmannellakaan jaksolla. Viimeisellä kymmenminuuttisella FoKoPo kiri vielä kuuden pisteen päähän, mutta Korihait hoiteli loppupelin.

– Johtoon päästyämme pystyimme pudottamaan pelin tempoa niin, että normaalipelissä noin 20 minuutin kunnossa olevat amerikkalaispelurimmekin pelasivat nyt enemmän. Heistä tosin Daniel Hortonin reisi on niin kipeä, ettei hänen pelaamisestaan tullut oikein mitään. Pelasimme fiksusti pienellä rotaatiolla, kehui Korihaiden päävalmentaja Jarmo Laitinen.

Hortonin reisivaivojen lisäksi Korihaiden iskukykyä verottivat polvivaivaisen Petri Heinosen ja olkapäätään potevan Mikael Herbertin poissaolot. Haiparven syömähampaina erottautuivat kasvattajaseuraansa vastaan pelannut Mikko Jalonen (21/4), Pyry Rainamaa (15/4) sekä Ramon Dyer (13/11/2 blokkia).

Vaisun FoKoPon parhaat olivat Andrais Thornton (16/11/2 blokkia) sekä Jahmar Thorpe (9/12).

Pyrintö kesytti Korikobrat

Vaikeaa marraskuuta pelaava Tampereen Pyrintö oli kotipelissään alussa vaikeuksissa uudistuneen Lapuan Korikobrien kanssa, mutta pisteet jäivät lopulta Tampereelle selkein 90–75 (43–36)-lukemin.

Ennakkoluulottomasti aloittaneet vieraat johtivat toisen neljänneksen alkupuolelle asti, jonka jälkeen Pyrintö otti hyvällä puolustuspelillään ohjat käsiinsä. Tamperelaisjohto kasvoi kolmannen jakson lopulla jo 27 pisteeseen, ennen kuin lapualaiset pääsivät kaunistelemaan lukemia lopussa.

– Ensimmäiset viisi minuuttia olivat surulliset joukkueen intensiteetin kannalta. Sitten ryhdistäydyttiin ja 25 minuuttia puolustettiin niin kuin halutaan, Pyrinnön päävalmentaja Ville Tuominen tiivisti.

Pyrinnöstä Kenneth Lowe (22/4) ja Antero Lehto (16/2/3 syöttöä) johtivat tykitystä hyökkäyspäässä. Kuudennen peräkkäisen tappion kärsineestä Korikobrista Dominique Coleman (18/3/6 syöttöä) ja ensimmäisen liigaottelunsa pelannut Trey Hampton (18/12/3 syöttöä) olivat tehokkaimmat.

Namika Lahti ahdisteli Karhua

Ilman voittoa koko marraskuun virunut Namika Lahti ahdisteli Kauhajoella Karhua, joka kuitenkin lopulta käänsi tv-kameroiden todistaessa pelin voitokseen 79–75 (34–34).

Väkevästi pelanneet lahtelaiset alkoivat tippua kyydistä kolmannella jaksolla, kun Karhu ryntäsi 47–48-tilanteesta 59–52-johtoon. Vaikka Namika tuli vielä viime sekunneilla kahden pisteen päähän, oli Karhun puolustus riittävän hyvää kahden kotitappion putken katkaisemiseksi.

– Meillä on ollut etenkin kotipeleissä ihmeellistä mailanpuristamista hyökkäyspäässä, mutta puolustuksessa onnistuttiin sen verran, että voitto irtosi, totesi Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara.

Ilman flunssaista Ilkka Vuorta pelanneesta Karhusta J’Nathan Bullock (18/7), Tremaine Ford (13/11), Matias Ojala (11/5) ja erinomaista kautta pelaava Jussi Eskola (14/0) uurastivat tehokkaimmat minuutit.

Vieraista Emmanuel Holloway (20/1/3 syöttöä), Jordan Hasquet (20/8) sekä Cedric Latimer (16/4/3 syöttöä) pitivät lahtelaisten lippua korkealla.

(STT-Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.