Kataja sinetöi runkosarjan voiton

9.3.2016 Hallitseva Korisliigan mestari Joensuun Kataja varmisti runkosarjan voiton Korisliigan keskiviikon ainoassa ottelussa Loimaan Bisonsia vastaan. Kotijoukkueen täydellisessä hallinnassa kulkenut ottelu sai Joensuun LähiTapiola Areenan äänekkäät 1233 katsojaa osoittamaan suosiotaan kotijoukkueelle, Katajan juostessa lopulta turvalliseen 109-70 (54-32) –kotivoittoon. Jokaisella joukkueella on runkosarjaa jäljellä vielä viisi ottelua.

Trevis Simpson oli Katajan ykköspyssy, joukkueen kaataessa Loimaan Bisonsin kotiparketillaan vakuuttavan esityksen jälkeen. Kuva: Erkki Hautaviita

Joensuun Kataja varmisti keskiviikon ainoassa Korisliigan ottelussa runkosarjan voiton. Ykkössijaa jo pitkään hallussaan pitänyt Kataja sinetöi sarjataulukon ykköspaikkansa ja kotiedun pudotuspelien jokaisella pelaamallaan kierroksella kaatamalla Loimaan Bisonsin LähiTapiola Areenan 1233 asiantuntevan katsojan edessä vakuuttavin 109-70 (54-32) –lukemin. Runkosarjaa on jäljellä jokaisella joukkueella vielä viiden ottelun verran.

Joensuulaisittain keskiviikon kotiottelu oli alusta loppuun iloista ja vauhdikasta ilotulitusta. Bisonsin Joshua Sparksin vietyä vierailijat kahden pisteen johtoon ottelun ensimmäisellä korilla, tulitti Kataja tämän jälkeen vastaukseksi vastaansanomattoman 19-2 –runin, eikä Bisons tuntunut löytävän vastausta Katajan ylivoimaiseen esitykseen.

Tuon kotiyleisön raivoisaan kannustukseen siivittäneen pisteputken jälkeen Bisons ei onnistunut, hienosta taisteluilmeestä ja kovasta yrityksestä huolimatta, kampeamaan itseään alle kymmenen pisteen päähän isännistä. Kuin sinetiksi voittotaistelulle, paukutti Kataja vielä ensimmäisen puoliajan loppuun reilun kahden minuutin jakson nimiinsä numeroin 11-2 ja puoliajalle siirryttiin Katajan turvallisissa 54-32 –johtolukemissa.

Ottelun toinen puoliaika oli viihdyttävyydeltään edelleen hyvätasoista koripalloa, mutta voittotaistelun ratkettua hyvin pitkälti jo avauspuolikkaan aikana, ei kummaltakaan joukkueelta nähty sitä kaikkein korkeinta suorittamisen tasoa. Loppulukemiksi LähiTapiola Areenalla kirjattiin lopulta Katajan vakuuttavat 109-70 –voittonumerot.

- Onnittelut joukkueelle ja seuralle myös, sillä runkosarjavoittajahan on Suomen rankingin kakkonen millä on merkitystä, jos seura lähtee jatkossakin kansainvälisille kentille, iloitsi Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

- Biisoneiden Kauhajoki-peli oli meille hyvä lähestymistapa tähän otteluun. Olimme valmiita, vain levyripeli ja kolmas jakso oli huonompaa. Pystyimme luomaan laatupaikkoja. Jatkossa on tarkoitus pitää hyvä rytmi lopuissa runkosarjapeleissä ja harjoituksissa, koetamme käyttää ajan viisaasti.

Katajan riveistä kovinta jälkeä keskiviikon kamppailussa tekivät 25 pistettä heittänyt laituri Trevis Simpson (25/4/4 syöttöä), sekä tupla-tuplan 14 pisteellä ja 14 koriin johtaneella syötöllä operoinut taikurimainen takamies Teemu Rannikko. Vakuuttavaa jälkeä tekivät myös sentteri Tony Easley (15/6) sekä laituri Lamayn Wilson (21/6).

Bisonsin kokoonpanosta vaikean ottelun valopilkkuina toimivat 21 pistettä pussittanut Ronnie Clark sekä 10 pistettä ja 5 koriin johtanutta syöttöä toimittanut takamies P.J. Hill.

Ottelutilastot: Kataja - Bisons

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.