Katajalle kylmää kyytiä Saratovissa - ”Tämä oli meille kaikille huono ilta”

26.10.2016 Venäläinen Avtodor Saratov ei antanut Kataja Basketille mahdollisuutta Mestarien liigassa, vaan vei voiton tylyin lukemin 113-84 (56-39). Saratov rankaisi joensuulaisten jokaisesta virheestä ja upotti heittonsa hurjilla tehoilla.

Ilari Seppälä oli yksi Katajan harvoista onnistujista Avtodor Saratovia vastaan. Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.

Kataja pysyi kotijoukkueen vauhdissa ensimmäisen kymmenminuuttisen Joey Kingin ja Jarekious Bradleyn tehoilla, mutta toisessa erässä lunta alkoi tulla tupaan toden teolla. Kotijoukkue pakotti Kataja-luotsi Greg Gibsonin aikalisään jo parin minuutin pelin jälkeen, kun Maxin Kolyushkin vei kolmosellaan Saratovin 11 pisteen karkumatkalle.

Saratov pääsi viimeistelemään pisteitä korin alta ja hyödynsi sumeilematta Katajan puolustuksen nukahdukset. Kotijoukkue iski nopealla tahdilla eron jo 20 pisteeseen, eivätkä joensuulaiset saaneet Saratovin rynnistystä pysäytettyä.

- Jos antaa vastustajan tehdä ottelussa 113 pistettä, on vaikeaa voittaa, 20 pistettä heittänyt Ilari Seppälä joutui toteamaan ottelun jälkeen.

Viime kaudella NBA:n D-liigaa tahkonnut Nick Minnerath murjoi pisteitä korin alta Michael Carreran ja Michael Stocktonin pyörittäessä Saratovin peliä. Kataja jäi fyysisemmän venäläisjoukkueen jalkoihin molemmissa päissä kenttää ja puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen 56-39-johdossa.

Puolustuspelaaminen ontui

Kataja ei saanut peliään raiteilleen tauon jälkeenkään, vaan Saratov juoksi helppoja nopeita hyökkäyksiä joensuulaisten menetysten ja ohiheittojen jälkeen. Tomislav Zubcicin kolme peräkkäistä kolmosta johdattivat kotijoukkueen rynnistystä ja ennen viimeistä neljännestä Saratov oli takonut taululle jo tylyt lukemat 90-60. Viimeinen erä oli enää kosmetiikkaa ja tilastojen kaunistelua.

- Onnittelut vastustajalle. Me olimme huonoja, tämä oli kaikille meille huono ilta, Katajan päävalmentaja Greg Gibson manasi.

- Hattu päästä, Saratov on todella hyvä joukkue. Me etsimme yhä pelillistä identiteettiämme, ja puolustuspeliimme olen tänään todella pettynyt. Nyt täytyy vain harjoitella lisää ja jatkamme siitä huomenna, Gibson kiteytti.

Katajan tehokkain oli 20 pistettä ja viisi levypalloa kirjannut Ilari Seppälä. Jarekious Bradley viimeisteli tehot 16/4 ja Joey King 15/1.

Saratov onnistui laajalla rintamalla, ja peräti seitsemän pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pisteille. Branden Frazier kaunisteli ottelun loppupuolella tilastorivilleen lukemat 16/2/9 syöttöä, ja Minnerath sekä Zubcic viimeistelivät 15 pistettä mieheen.

Saratov osui kotisalissaan etenkin ottelun alussa hurjilla prosenteilla. Koko ottelussa kakkoset upposivat 74 prosentin tarkkuudella ja kolmoset 52-prosenttisesti, kun Katajan vastaavat lukemat olivat 54 ja 43.

Kataja jatkaa Mestarien liigaa keskiviikkona 2. marraskuuta, kun Joensuu Areenalle saapuu lohkon ennakkosuosikkeihin kuuluva ranskalainen Le Mans Sarthe.

Lisätiedot: Ottelutilastot

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.