Okko Järvi laittoi ennätyslistat uusiksi – Kauhajoki järjesti jymy-yllätyksen ja katkaisi Seagullsin voittoputken

27.1.2021 20:04 Miesten Korisliigassa pelattiin viiden ottelun ilta, jossa voittajiksi selvisivät myös Kataja, Nokia, Kobrat ja Pyrintö, mutta huomion vei yksinoikeudella sarjakärjen kaatanut Kauhajoki. Illan kohokohta olivat Okko Järven 47 pistettä.

Okko Järvi iski tauluun 47 pistettä. Tulos on suomalaispelaajien kaikkien aikojen kahdeksanneksi paras. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Karhu Basket pysäytti Helsinki Seagullsin voittotilin kasvun tylyllä esityksellä. Seagulls saapui Kauhajoelle 14 voiton putkessa mutta joutui poistumaan pelistä kauden ensimmäisen tappionsa kanssa. Kauhajoki juhli kotivoittoa luvuin 107–88, vaikka joutui pelaamaan ainoastaan kuuden pelaajan kokoonpanolla.

Ottelun sankari Okko Järvi pelasi täydet 40 minuuttia ja käytti ne ennätystehokkaasti. Järvi rikkoi korinteollaan ensinnäkin oman ennätyksensä kirkkaasti ja lisäksi nousi suomalaisten pelaajien yksittäisissä ottelupisteissä kaikkien aikojen kahdeksannelle sijalle. Hän teki pelissä pisteitä yhteensä huikeat 47. Luku on 2000-luvun aikana ylitetty suomalaisen toimesta ainoastaan yhden kerran, kun Martti Kuisma keräsi 61. Järvi asetti oman saldonsa 62 prosentin osumatarkkuudella ja keräsi kylkeen viisi levypalloa.

– Tiesimme, että tulee vaikea matsi. Seagulls oli tappioton ja meillä loukkaantumishuolia. Mutta se on aina mahdollisuus, koska pystyimme lähtemään otteluun täysin paineettomasti. Ainoa tekijä on että kunhan vain jaksaa painaa. Heti alkuun osuimme hyvin emmekä hävinneet pahasti levypalloja. Olen todella ylpeä taistelustamme, Järvi totesi Ruudun haastattelussa.

Järven ohella tärkeää jälkeä tänään teki hänen takamiesparinsa Bojan Sarcevic. Pelinjohtaja säesti 30 pisteellä ja kuudella koriin johtavalla syötöllä.

Seagullsin puolella kovimmasta suorituksesta vastasi niin ikään suomalainen korintekoekspertti. Heittävien takamiesten aatelistoon kuuluva Antti Kanervo upotti 23 pistettä, joista 15 kertyi kaaren takaa.

Ottelutilastot

Pirkanmaalla kaksin verroin voitonriemua

Sarjataulukon kakkossijaa pitävä Tampereen Pyrintö matkusti vierailulle Kouvolaan ja haki lisää täytettä pistetililleen. Kouvot kaatui tiukan väännön päätteeksi 87–94.

Pyrinnön pistesankarina hääräsi 21 pistettä kerännyt Lassi Kilpinen, joka muun muassa upotti neljä kuudesta kaukoheittoyrityksestään. Korin alla häntä avusti tehokkaasti Brady Skeens, jolle kertyi kymmenen pisteen kylkeen 12 levypalloa.

Kouvojen valopilkku oli jälleen Tuomas Hirvonen, joka tilastoi 19 pistettä ja kuusi koriin johtavaa syöttöä.

Ottelutilastot

Yhtään Pyrinnön varjoon ei jäänyt maakuntakollega BC Nokiakaan, joka juhli kotikentällään 81–69-voittoa Ura Basketia vastaan.

Ottelun sankari oli veteraanipelinjohtaja Antero Lehto, joka takoi 23 pistettä ja jakoi kuusi syöttöä. Uralla parasta pistenikkarointia harrasti Kevin Bracy-Davis 24:llä.

Nokia on nyt Korisliigan runkosarjassa kuudentena, kun taas Ura pitää toiseksi viimeistä paikkaa vain yhden voiton turvin.

Ottelutilastot

Pisteitä myös Joensuuhun ja Lapualle

Kataja Basket puolusti kotikenttäänsä 109–83-voiton arvoisesti vierailulla käynyttä KTP-Basketia vastaan. Voiton avulla Kataja nousi sarjataulukon kuudennelle sijalle ja sysäsi KTP:n kahdeksanneksi.

Voittajien kovimmat korintekijät olivat Jamar Wilson ja Rashard Odomes kumpikin 23 pisteellä. Heidän lisäkseen hyvää työtä nähtiin Aapeli Alaselta, joka tilastoi 12 pistettä ja pyöreät kymmenen levypalloa.

KTP:llä korinteko lepäsi pitkälti Braxton Hugginsin ja Joseph Burtonin harteilla. Huggins keräsi 23 pistettä, ja Burton 21 lisäten rivilleen myös kymmenen levypalloa.

Ottelutilastot

Korihait ei vieläkään saanut muutettua yhden onnistumisen voittosarakettaan kahteen vaan kaatui Kobrien käsittelyssä 84–114. Kobrat on Korisliigassa parhaillaan yhdeksäntenä, Korihait yhä viimeisenä.

Korihaiden kovimmat tilastot ottelussa merkittiin Trey Zeiglerille, joka sai aikaan 33 pistettä, kymmenen levypalloa ja viisi syöttöä.

Kobrien puolella onnistumisia nähtiin tasaisesti läpi kokoonpanon. Jordan Loveridge teki 27 pistettä ja saalisti kymmenen levypalloa, ja Antto Nikkarinen jakoi vaatimattomasta seitsemästä pisteestään huolimatta 12 syöttöä. Nathaniel Grimes puolestaan retuutti korirautoja 20 pisteen ja peräti 20 levypallon arvoisesti.

Ottelutilastot

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia