Keskiviikon VeikkausTV:n ottelussa KTP isännöi Pyrintöä, IS-TV:llä Kouvot matkustaa Vilppaan vieraaksi

6.1.2016 Korisliigan keskiviikon kierroksella pelataan neljä ottelua. VeikkausTV lähettää KTP:n ja Pyrinnön välisen kohtaamisen, kun taas IS-TV:llä Vilpas isännöi Kouvoja. Molemmissa otteluissa pelataan elintärkeistä sarjapisteistä, joten panosta ja latausta ei tule illan kamppailuista puuttumaan.

Michael Pounds johdattaa KTP:n keskiviikkona kotiparketille, kun vastaan astelee...

...edellisessä ottelussaan Joensuun Katajan selvin numeroin voittanut Pyrintö ja Antero Lehto.

Korisliigan paras pukukoppipelaaja ja Salon Vilppaan kapteeni Juho Nenonen toivottaa keskiviikkona Salohallin kirkkaiden valojen alle tervetulleeksi...

...takamies Tuomas Hirvosen ja kaksi edellistä otteluaan voittaneet Kouvot. Kuvat: Kai Kilappa, Erkki Hautaviita, Francois Perthuis & Matti Koskinen

Kotkan Steveco Areenan yleisö sai nautittavakseen kuluvalla kaudella valitettavan harvinaiseksi jäänyttä herkkua viime lauantaina, KTP:n kaataessa Salon Vilppaan kotihallissaan ehjän esityksen jälkeen. KTP:n kuntokäyrä osoittaakin ylöspäin, joukkueen voitettua edellisestä kolmesta ottelustaan kaksi. Alkukauden synkkien aikojen jälkeen KTP on löytämässä pelaamiseensa sitä kauan kadoksissa ollutta punaista lankaa.

Keskiviikon otteluihin lähdettäessä KTP on putoamisviivan päällä majailevasta Lapuan Kobrista enää kahden voiton päässä, kaksi ottelua lapualaisia vähemmän pelanneena.

Illan vierasjoukkue Pyrinnön kuntokäyrä on sen sijaan hieman vaikealukuisempaa sorttia. Harmittavat tappiot paikallisvastustaja BC Nokialle, ja isolukuinen selkäsauna Vilppaan vieraana vaihtuivat viime lauantain komeaan kotivoittoon Joensuun Katajasta. Ailahtelevia otteita esittäneet tamperelaiset tarvitsevat keskiviikkona profiilipelaajiltaan parhaan mahdollisen panoksen, jos joukkue haluaa sarjapisteet satamakaupungista viedä.

Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen tällä kaudella. Marraskuun puolenvälin tienoilla pelatussa ottelussa Tampereella Pyrintö voitti lukemin 80-65 (42-28), mutta tuosta kamppailusta molemmat joukkueet ovat muuttuneet varsin merkittävästi. Pyrinnön joukkueen vahvuudesta on poistunut laituri Akeem Wright, ja uutena kasvona joukkueen mukaan on liittynyt 204-senttinen sentteri, Andrais Thornton. KTP:n riveistä takamieskaksikko Lamb Autrey – Parrish Brown on siirtynyt muille maille, ja tilalle on tullut viime kaudella Vilppaan paidassa Korisliigaa pelannut Darren Duncan.

Uusista nimistä etenkin Duncan on ollut onnistunut hankinta. KTP:n hyökkäys sai Duncanissa osaavan pelinrakentajan joka juoksuttaa joukkueensa hyökkäystä kärsivällisesti ja tehokkaasti. 180-senttinen takamies ei ole ylimääräisillä senteillä pilattu, mutta 11,7 pisteen ja 4,5 syötön keskiarvot puhuvat omaa kieltään Duncanin taidoista koripalloparketilla.

- KTP on parantanut otteitaan viime aikoina saatuaan kokoonpanonsa vakioitua ja tästä onkin osoituksena kaksi peräkkäistä kotivoittoa. Helppoa pisteiden hakeminen Karhuvuoresta ei siis varmasti tälläkään kertaa ole, toteaa Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen.

- Vierasvoittoon kookkaasta vastustajasta tarvitaan onnistumista levypallopelaamisessa, sisäpuolustuksessa sekä noyrässä hyökkäyspelaamisen pienten asioiden laadukkaassa toteuttamisessa.

Pyrinnön pelaamisen kivijalat ovat tismalleen samat kuin ne ovat olleet jo vuosia. Antero Lehto ahkeroi takamiehen tontilla illasta toiseen vakuuttavalla tasolla, ja Damon Williams on hyökkäyksen äänitorvi vielä 42-vuotiaanakin. Williams johtaa joukkuettaan niin pisteissä (15,1), levypalloissa (9,5) kuin syötöissäkin (3,8).

- Parhaimmillaan Pyrintö pelaa aggressiivisesti molemmissa päissä kenttää ja varsinkin Lehdon johdolla joukkue juoksee kenttää hyvin. Vaikka peli pyörii paljon Williamsin ympärillä, niin kovia suorituksia on odotettavissa myös Cavelnilta, Palmilta ja Pekkolalta, muistuttaa KTP-luotsi Anton Mirolybov.

- Meidän tulee olla valmiita pelaamaan koko 40 minuuttia hyvällä intensiteetillä ja yhdessä.

IS-TV:llä Vilpas isännöi Kouvoja

Salon Vilpas ja Kouvolan Kouvot kohtaavat IS-TV:n keskiviikon ottelussa. Joukkueiden kauden toinen kohtaaminen on kuntokäyrän ja joukkueiden edellisen ottelun perusteella varmasti tasainen ja kovan puolustuksen teemoittama kamppailu.

Kouvolassa pelattu joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen kulki vierasjohdossa pitkään, mutta Kouvojen päätösneljänneksen heittoralli siivitti tuolloiset isännät 87-79 (38-40) –voittoon. Odotettavissa on vähintäänkin yhtä tasainen ja jännittävä kamppailu.

Molempien joukkueiden kokoonpanot ovat muuttuneet joulukuisesta ottelusta. Kouvot ovat loukkaantumishuolien vuoksi palkanneet avukseen kokeneen takamiehen Austen Rowlandin, kun taas illan kotijoukkue Vilpas ja takamies Sami Ikävalko ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Joulukuun ottelussa Vilppaan sentteri Cavell Johnson ei pelannut loukkaantumisen vuoksi, mutta keskiviikon kamppailussa mies on pelikuntoinen.

Kouvot ovat voittaneet kaksi edellistä otteluaan, Karhua ja Kobria vastaan, kotiparketillaan. Edellinen vierasvoitto löytyy kuitenkin niinkin kaukaa kuin marraskuulta, ottelusta Helsinki Seagullseja vastaan. Jenkkitakamies Rowland on tuonut joukkueen takalinjoille kuitenkin rauhoittavaa kokemusta Kyle Shiloh’n ollessa edelleen sivussa loukkaantumisen vuoksi. Rowlandin 16 pisteen ja 4,7 syötön keskiarvot kolmesta ottelusta, joista Kouvot on siis voittanut kaksi, ovat vakuuttava työnäyte 34-vuotiaalta takamieheltä.

- Kouvot saapuu Salohalliin vasta ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Se on saanut uuden takamiehen paremmin sisään joukkueeseen ja sillä on kaksi voittoa viime peleistä, kertoo Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

- Rowland on tuonut positiivisia asioita joukkueeseen ja Kouvolan vire on parhaillaan hyvä Joukkue on täynnä hyviä heittäjiä ja levypallopelaajia. Lisäksi Thomas Gipson on melkoinen uhka korin alla.

Illan kotijoukkue Vilpas lähtee keskiviikon otteluun, kuten myös koko loppukauteen, ilman takamies Sami Ikävalkoa. Joukkue ja pelaaja purkivat sopimuksensa vuoden alkajaisiksi, mikä tarkoittaa entistä isompaa roolia niin nuorelle Ville Hänniselle, kuin myös joukkueen hyökkäyksen moottorille ja yhdelle liigan parhaista pelaajista, Doug Wigginsille.

Wiggins on urakoinut tähän mennessä 32 minuuttia ottelua kohden, eikä lukema tule tuosta ainakaan merkittävästi pienenemään kevään mittaan. 16,1 pisteen, 4,4 levypallon ja 5,3 syötön keskiarvoilla operoiva takamies tarjoaa joukkueelleen mahdollisuuden kamppailla voitosta illasta toiseen. Wiggins on myös erinomainen rimalle ajaja vaatimattomasta 185-senttisestä varrestaan huolimatta, ja miestä rikotaan keskimäärin 7 kertaa ottelussa. Vapaaheittoja Mountain Staten yliopiston kasvatti heittää 6,2 ottelua kohden.

- Vilppaalla ollut hyvä meininki kotimatseissa. Paljon yleisöä ja kovia voittoja. Hyvin heittävät isot miehet ja nopea pelinjohtaja Wiggins aiheuttavat meille haastavan tilanteen puolustuksellisesti, pyörittelee Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

- Vielä viikon puristus ja otteluruuhka helpottaa.

KTP – Pyrintö VeikkausTV:ssä kello 18.30, ja Vilpas – Kouvot IS-TV:ssä kello 18.30. Korisliigaa pelataan myös Lapualla, jossa Kobrat isännöi Bisonsia kello 17.00 alkavassa ottelussa, sekä Nokialla, jossa BC Nokian ja Helsinki Seagullsin välisessä ottelussa ylösheitto tapahtuu kello 18.30.

Kaikki Korisliigan kauden 2015/2016 ottelut näet myös Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelussa.

Lisätiedot: VeikkausTV & IS-TV
 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia