Klaipeda makseli kalavelkoja Bisonsille, Okapi Aalstar kirivoittoon Kotkassa

20.11.2013 Suomalaisjoukkueiden euro-ottelut päättyivät keskiviikkoillan osalta tappiollisesti, kun Liettuan pronssijoukkue Neptunas Klaipeda hyvitti Eurocup-avauksessa kärsimänsä tappion Loimaa Bisonsille 85–72 (33–34)-kotivoitolla ja EuroChallengessa belgialainen Okapi Aalstar kiri Team TEHO Sportin vieraana 12 pisteen takaa 74–77 (41–33)-vierasvoittoon.

Neptunas Klaipedan heittovire oli liikaa Mikko Koiviston Bisonsille.

Frank Robinson ja muu biisonilauma jäi ahtaalle hyökkäyspäässä.

Voitto lipesi Samuli Vanttajan Team TEHO Sportin käsistä EuroChallengen toisella kierroksella.

Chris Owens kärsi virhevaikeuksista kotkalaiskorin alla. Kuvat: Tytti Nuoramo & Matti O. Koskinen.

Eurocupin avauspelissä pisteen tappion Bisonsille kärsinyt Neptunas Klaipeda oli eri maata kotiyleisönsä eteen päästessään. Ensimmäisestä viidestä Eurocup-ottelustaan vain yhden voittanut Liettuan pronssijoukkue ampaisi ensi kerran karkumatkalle tilanteessa 11–11 siirtymällä hetkessä 26–13-johtoon.

Bisons onnistui reagoimaan kotijoukkueen vahvuuksiin ja Billy Keys raivosi kahdeksalla perättäisellä pisteellä loimaalaiset taukojohtoon, kunnes kolmannella neljänneksellä Klaipeda ylsi jälleen heittohurmokseen. Liettualaiset pommittivat kymmeneen minuuttiin 32 pistettä, ja Bisons näytti lyödyltä.

Loimaalaiset onnistuivat kuitenkin ryhmittymään vielä kerran loppukiriin. Mikko Koiviston onnistunut kolmonen toi vieraat viiden pisteen päähän (68–63) viisi minuuttia ennen loppua, kunnes Klaipedan Marius Runkauskas onnistui kahdesti kaaren takaa pedaten kotivoiton liettualaisille.

– Heidän kolmen pisteen heittopelinsä oli meidän surmamme. Yritimme päästä takaisin peliin, mutta Neptunasin hyökkäys oli paljon parempaa, Bisonsin Mikko Koivisto (9/2/3 syöttöä) harmitteli.

Klaipeda säkitti 13 onnistunutta kolmosta 52% osumatarkkuudella.

Koiviston lisäksi Tuukka Kotti (15/9/3 syöttöä), Billy Keys (15/4/4 syöttöä) ja John Williamson (15/3) olivat Bisonsin parhaat.

Bisons pelaa seuraavan Eurocup-ottelunsa kotikentällään Vantaan Energia Areenalla keskiviikkona 27.11., jolloin vastaan asettuu serbialainen KK Radnicki Kragujevac.

Neptunas Klaipeda – Loimaa Bisons 85–72 (22–13, 33–34, 65–52), Eurocupin alkusarjaa, Klaipeda (Liettua) 20.11.2013

Bisons: Tuukka Kotti 15/9/3 syöttöä, Billy Keys 15/4/4 syöttöä, John Williamson 15/3, Mikko Koivisto 9/2/3 syöttöä, Frank Robinson 8/4, Antto Nikkarinen 7/0/7 syöttöä, Carl Lindbom 2/0, Ralph Sampson 0/1, Ville Mäkäläinen 0/0, Matti Nuutinen, Ilpo Pehkonen.

Klaipeda:
Martynas Mazeika 16/4/3 syöttöä, Marius Runkauskas 16/1/4 syöttöä, Justas Sinica 15/0/4 syöttöä, Vytautas Sarakauskas 6/10/3 syöttöä.

Ottelutilastot: Klaipeda – Bisons

Okapi Aalstar nousi 12 pisteen takaa

Ilman pelinrakentajaansa Sharaud Currya ja luottotakamiestään Michael Poundsia pelannut kotkalainen Team TEHO Sport kävi lähellä toista perättäistä kotivoittoaan EuroChallengessa. Belgialainen Okapi Aalstar oli kuitenkin ottelun lopussa huolellisempi ja pakeni Karhuvuoren Steveco Areenalta kolmen pisteen voitto matkassaan.

Kotkalaisten peli rullasi ottelun avauspuoliskolla kuin unelma Joonas Lehtorannan (2/4) ja Ryan Ayersin (20/10) toimiessa joukkueen pelinrakentajina ja pelikentille palanneen Sefton Barrettin (13/5/3 syöttöä) uhkuessa pelihaluja. Kotkalaisjohto kasvoi parhaimmillaan 12 pisteeseen numeroissa 41–29.

Belgialaiset kavensivat kuitenkin taukoon mennessä eron alle kymmenen pisteen vielä tauolle lähdettäessä ja kolmannella jaksolla vieraat ottivat kaiken irti kotijoukkueen virhevaikeuksista. TEHO Sportin pitkän pään pelaajien kansoittaessa vaihtopenkkiä otti Da’Sean Butler (21/5/3 syöttöä) belgialaiset harteilleen.

Pelin viimeiset neljä minuuttia Okapi Aalstar pysytteli hienoisessa johdossa. Joonas Lehtoranta toi layupillaan kotijoukkueen pisteen päähän (74–75) 21 sekuntia ennen loppua, mutta Lee Cummard pussitti vuorenvarmasti kaksi vapaaheittoa toisessa päässä kenttää, jonka jälkeen Jukka Matisen ja Ryan Ayersin tasoituskolmoset kiersivät koriraudat.

– Päätavoitteemme oli pysäyttää vieraiden pelinrakentaja Derek Raivio, ja onnistuimme siinä. Lisäksi voitimme levypallot ja haimme 17 hyökkäyslevypalloa ensi kerran tällä kaudella. Toisella puoliajalla meillä oli muutamassa tilanteessa ikävä pelinrakentajaamme Sharaud Currya, mutta hänen poissaolonsa ei ollut tappiomme syy, TEHO Sportin päävalmentaja Sami Toiviainen arvioi kokonaissuoritusta.

Ayersin ja Barrettin lisäksi kaksinumeroiset pisteet kirjauttivat Chris Owens (10/3) ja Jukka Matinen (10/1).

Team TEHO Sport matkustaa ensi viikolla Hollantiin GasTerra Falmes Groningenin vieraaksi.

Team TEHO Sport – Okapi Aalstar 74–77 (19–19, 41–33, 59–59), EuroChallengen alkusarjaa, Kotka 20.11.2013

Team Teho Sport: Ryan Ayers 20/10, Sefton Barrett 13/5/3 syöttöä, Chris Owens 10/3, Jukka Matinen 10/1, Samuli Vanttaja 8/6, Aleksi Akpaso 7/2, Ryan McDade 4/7, Joonas Lehtoranta 2/4, Timo Heinonen 0/1, Miki Kuusisto, Otto Kilpeläinen, Joonas Pentti.

Okapi Aalstar:
Da’Sean Butler 21/5/3 syöttöä, Lee Cummard 19/6, Ioana Tofi 13/8.

Asiat

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.