11.12.2011 Miesten maajoukkuetakamiehet Petteri Koponen ja Teemu Rannikko esiintyivät edukseen Italian Serie A:n viikonloppukierroksella. Koponen upotti 18 pistettä Virtus Bolognan kohdatessa Angelico Biellan, ja Rannikko viimeisteli 13 pistettä Cimberio Varesen pelatessa Sassaria vastaan.

Petteri Koponen oli lauantaina Virtus Bolognan tehokkain.

Teemu Rannikko tyylitteli 13 pistettä Sassaria vastaan.

Sasu Salin pelasi runsaat minuutit Adrianmeren liigan sunnuntain ottelussa.

Shawn Huff keräsi 22 pistettä Italian LegaDuessa. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Petteri Koponen oli joukkueensa Virtus Bolognan paras pistemies Italian Serie A:n viikonloppukierroksella. Koposen hyvästä illasta huolimatta Bolognan kolmen ottelun voittoputki katkesi Angelico Biellan viedessä kotivoiton pistein 83–78 (44–37).

Biella hallitsi ottelua hienokseltaan toisesta kymmenminuuttisesta alkaen ja kävi päätösjakson lopulla parhaimmillaan yhdeksän pisteen johdossa. Koponen toi kuudella perättäisellä pisteellään Bolognan kolmen pisteen päähän runsas minuutti ennen loppua, mutta Bolognan takaa-ajo kuihtui Koposen viidenteen virheeseen.

Koponen häkitti ennen virhetilinsä täyttymistä 36 minuutissa 18 pistettä (kakkoset 3/4, kolmoset 2/5, vapaaheitto 6/6). Koponen sieppasi myös neljä levypalloa, antoi yhden syötön ja riisti pallon kerran.

Biellan tehokkaimmat olivat Aubrey Coleman (23/3/4 riistoa) ja Jacob Pullen (19/3/7 syöttöä/3 riistoa). Koposen lisäksi Bolognalta erottautuivat Angelo Gigli (16/5), Giuseppe Poeta (15/5/3 syöttöä/3 riistoa) sekä Viktor Sanikidze (15/13).

Virtus Bologna on voittanut yhdeksästä ottelustaan viisi. Koponen on 13,7 pisteen keskiarvollaan joukkueen toiseksi paras pisteidentekijä Viktor Sanikidzen (14,2/ottelu) jälkeen.

Rannikolle 13 pistettä

Myös Teemu Rannikko ylsi kaksinumeroisiin pistelukuihin Serie A:n viikonloppukierroksella. Rannikon hyvästä iltapuhteesta huolimatta Varese kaatui vieraskentällä Sassarissa pistein 79–90 (45–49). Vielä viisi minuuttia ennen loppua peli oli tasan 74–74, mutta seuraavat minuutit menivät näyttävästi kotijoukkueelle 13-0.

Rannikko pelasi Sassaria vastaan 22 minuuttia ja upotti maukkaat 13 pistettä hyvin tarkkuuksin (kakkoset 2/2, kolmoset 3/4). Rannikko antoi myös yhden koriin johtaneen syötön ja riisti pallon kerran.

Varesen tehomiehet olivat Yakhouba Diawara (20/4) ja Kristjan Kangur (19/9/4 syöttöä). Sassarin voitossa kunnostautuivat Drake Diener (26/7/4 syöttöä/3 riistoa) ja Travis Diener (21/4/5 syöttöä).

Varese on voittanut kymmenestä ottelustaan viisi.

Salinilla 10 pisteen ilta, Olimpijalle tappio

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana on joutunut syöksykierteeseen Adrianmeren liigassa. Kauden ensimmäiset seitsemän otteluaan voittanut Olimpija hävisi nyt neljännen perättäisottelunsa, tällä kertaa Partizan Belgradille 69–93 (41–40).

Aiemmin viikolla aloitusviisikon pelaajansa Ben Woodsiden, Ratko Vardan, Danny Greenin ja Aleksandar Capinin menettänyt Olimpija johti vielä kolmannen jakson puolivälissä 51-52, mutta hävisi seuraavat minuutit 13-0 ja menetti otteensa täysin.

Salin kuului Olimpijan pirteimpiin. Suomalaistakamies pelasi 39 minuuttia, heitti 10 pistettä (kakkoset 2/5, kolmoset 2/6), riisti pallon kolmasti, antoi kolme syöttöä, nappasi yhden levypallon ja blokkasi kerran vastustajan heiton. Deon Thompson oli Olimpijan tehomies 25 pisteellään.

Partizanin parhaat olivat Dragan Milosavljevic (16/5), Dusan Kecman (15/4/3 syöttöä) ja Miroslav Raduljica (12/6/5 syöttöä.

Huff joukkueensa tehomies

Shawn Huff oli joukkueensa Forlin tehomies Italian kakkosliiga LegaDuen viikonlopun kierroksella: 198-senttinen maajoukkuelaituri heitti 22 pistettä (kakkoset 5/10, kolmoset 2/6, vapaaheitot 6/7), sieppasi yhdeksän levypalloa, riisti kahdesti ja antoi yhden syötön vierasottelussa Bresciaa vastaan.

Forli johti ottelua vielä päätösjakson alussa 62–72, mutta joutui puolustuskannalle seuraavien minuuttien aikana, kun Brescia jyräsi rinnalle ja ohi. Ratkaisevan korin upotti Brescian Ryan Thompson vain sekunteja ennen loppua.

Huffin lisäksi Forlin tehokkain oli Austin Freeman (23/5/3 syöttöä), Brescialta parhaiten esiintyivät voittokorin upottaneen Thompsonin (19/6) lisäksi Franko Bushati (18/3) ja Leemire Goldwire (18/2/3 syöttöä/3 riistoa).

Forli on hakenut kymmenestä ottelustaan neljä voittoa.

Kaunistolle taas tupla-tupla, Blois voittoon

Ville Kauniston ADA Blois Basket jatkoi nousuaan Ranskan NM1-liigan sarjataulukossa päihittämällä Angersin kotonaan 73–67 (55–47). Tasaisen avauspuoliskon jälkeen Blois haki irtioton vieraistaan kolmannella jaksolla ja piti johtonsa vakuuttavasti ratkaisuminuuteilla.

Kaunisto sai vain vähän pelitilanneheittoja aikaiseksi Angersin tehokkaassa vartioinnissa, mutta onnistui silti viimeistelemään komean tupla-tuplan: 16 pistettä (kakkoset 4/6, kolmoset 0/1, vapaaheitot 8/9), 10 levypalloa, yksi syöttö, yksi riisto ja kaksi blokkia 34 minuutissa.

Kauniston lisäksi Bloisin tehoista vastasivat Gary Staelens (17/3/6 syöttöä) ja Jonathan Tornato (15/11). Angersin paras oli ToPosta tuttu Tyray Pearson (16/7).

Blois on pelannut 13 ottelua ja voittanut niistä kahdeksan.

Caton Mainelle vieraspelikiertueella yksi voitto

Kilian Caton Maine Black Bears matkasi viimeisen viikon vieraspelikiertueella USA:n yliopistoliiga NCAA:n runkosarjassa. Kolmen ottelun kiertueelta Mainen mukaan tarrautui yksi voitto.

Viikon alussa Maine päihitti jatkoajalla Rhode Islandin pistein 74–76 (34–39, 72–72) Alasdair Fraserin (23/10) ja Justin Edwardsin (21/7) johdattamana. Cato pelasi ottelussa muhkeat 40 minuuttia, upotti kuusi pistettä (kakkoset 0/2, kolmoset 2/6), sieppasi viisi levypalloa, riisti pallon kolme kertaa ja antoi yhden korisyötön.

Torstaina Maine johti Notre Damea vielä seitsemän minuuttia ennen loppua pistein 63-64, mutta hävisi lopulta lukemin 78-87 (41-44). Cato ehti pelata 30 minuuttia, kerätä yhden levypallon ja antaa kaksi syöttöä ennen virhetilinsä täyttymistä. Eric Atkins heitti Notre Damelle 26 pistettä ja Gerald McLemore Mainelle 27 pistettä.

Lauantaina Mainen vieraspelikiertue päättyi San Diegoa vastaan kärsittyyn tappioon 63-77 (37-35). Jälleen virhevaikeuksissa ollut Cato heitti kuusi pistettä (kolmoset 2/4), otti yhden levypallon ja antoi yhden syötön ennen virhetilinsä täyttymistä 19 minuutin pelin jälkeen. Gerald McLemore heitti Mainelle 23 pistettä ja Johnny Dee San Diegolle 26 pistettä.

Maine on voittanut seitsemästä ottelustaan kolme. Cato kuului viikon jokaisessa ottelussa Mainen aloitusviisikkoon.

Cavénin Joventutille suurvoitto

Joonas Cavénin CB Prat Joventut haki Espanjan Adecco Platassa murskavoiton Gandia Basquetista pistein 89–67 (49–35). Joventut teki ratkaisevan iskun kolmannella jaksolla, jonka se vei 22-8.

Joventutin voimahahmot olivat Alejandro Barrera (16/0) ja Marco Todorovic (16/6). Cavén pelasi ottelussa 12 sekuntia. Joventut on voittanut kymmenestä ottelustaan viisi.

Herbertin ALBA Bundesliigan kolmosena

Gordon Herbertin valmentama ALBA Berlin jatkoi voittoisaa syyskauttaan Saksan Bundesliigassa kukistamalla viikonloppuna Trierin 74–78 (31–44) Torin Francisin (18/8) johdattamana. ALBA jatkaa Bundesliigan kolmantena voitettuaan kymmenestä ottelustaan kahdeksan.

Euroopan kakkoskilpailu EuroCupissa ALBA puolestaan kärsi avaustappionsa kolmen voiton jälkeen. ALBAn päänahan vei puolalaisjoukkue PGE Turow jatkoajalla pistein 91–87 (26–41, 72–72). ALBA jatkaa EuroCupin H-alkulohkon kärjessä kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.