Koponen pääsemässä vauhtiin - 16 pistettä toisella sarjakierroksella

24.10.2010 Vasta kolmannen ottelunsa huhtikuisen loukkaantumisen jälkeen pelannut Petteri Koponen pommitti Italian Serie A:n sunnuntain kierroksella 16 pistettä sarjanousija Enel Brindisiä vastaan. Kimmo Muurinen oli viikonloppuna Frankfurt Skylinersin tehomies voitossa Braunschweigista ja Shawn Huff huhki isot minuutit Kreikan sarja-avauksessa.

Puolikuntoisuus ei näkynyt Petteri Koposen pelistä sunnuntaina: 16 pistettä hyvällä prosentilla Brindisiä vastaan.

Teemu Rannikon Varese joutui sunnuntaina kissa-hiiri-leikin vääräksi osapuoleksi.

Kimmo Muurisen donkkiyritys tilttasi heittokellon Frankfurtissa.

Shawn Huff sivusi piste-ennätystään Kreikan sarja-avauksessa.

Gerald Lee jr. säkitti vapaaheittonsa tarkasti ja Udine haki neljännen perättäisen voittonsa Italian kakkosliigassa.

Tuukka Kotti jatkaa terävänä, Ferrara hävisi silti neljännen perättäisen pelinsä.

Kotin Ferraran kaatoi sunnuntaina Monferrato tehomiehenään Lahdesta tuttu Ricky Hickman (kuvassa).

Sasu Salinin Olimpija kärsi kirvelevän tappion Adrianmeren liigassa Cibona Zagrebille. Kuvat: Tomi Kaminen, Ville Vuorinen ja Francois Perthuis.

Huhtikuussa diagnosoidusta jalan rasitusmurtumasta yhä toipuva Petteri Koponen on pääsemässä nopeasti vanhalle, tutulle suoritustasolleen. Viikko sitten Italian Serie A:n avausottelussa Cantùn viime hetken kolmosellaan upottanut Koponen kuului kentän tehokkaimpiin pelaajiin Serie A:n toisella runkosarjakierroksella.

Vasta kolmannen ottelunsa huhtikuisen loukkaantumisensa jälkeen pelannut Koponen upotti Enel Brindisiä vastaan 16 pistettä (kakkoset 1/3, kolmoset 4/7, vapaaheitot 2/2). Vaihtopenkiltä peliin tulleen Koposen jalka kesti hyvin ottelun rasitukset, ja suomalaistakamies saikin valmentajaltaan Lino Lardolta peräti 26 minuuttia peliaikaa. Pisteidensä lisäksi Koponen kalasti kaksi pallonriistoa sekä rikkoi kahdesti.

Koposen hyvä heittovire ei kuitenkaan pelastanut Virtusta, joka hävisi sunnuntain vierasottelunsa sarjanousija Enel Brindisiä vastaan täpärästi 84-87 (45-42). Virtus oli takaa-ajoasemassa koko päätösjakson ajan, vaikka kävi parhaimmillaan pisteen päässä. Koponen toi kolmosellaan joukkueensa kolmen pisteen päähän ottelun päätösminuutilla, mutta Brindisin Nikola Radulovic ja Giuliano Maresca heittivät viimeiset pisteet vapaaheittoviivalta.

Kotijoukkueen tehoista vastasivat Yakhouba Diawara (20/4/3 riistoa) ja Bobby Dixon (19/7). Koposen ohessa Virtuksesta onnistui Kennedy Winston (23/2). Virtus Bologna on kerännyt kahden sarjakierroksen jälkeen yhden voiton ja yhden tappion ja pelaa ensi viikolla kotonaan Air Avellinoa vastaan.

Rannikon Varese takaa-ajoasemassa

Teemu Rannikon Cimberio Varese kärsi Virtus Bolognan tavoin sunnuntaina avaustappionsa Italian Serie A:ssa. Varesen päänahan haki kotikentällään Air Avellino, joka voitti toisen runkosarjakierroksen ottelun 85-69 (50-35).

Avellino repi ratkaisevan eron jo avausjaksolla, kun Varese tipahti 28-17-takaa-ajoasemaan. Varese käytti ottelun viimeiset kolme jaksoa kuroakseen eroa umpeen, mutta ei päässyt yhdeksää pistettä lähemmäksi. Tasaisesta Varesesta esiintyivät edukseen Phil Goss (14/1/3 syöttöä) ja Jobey Thomas (16/4/4 riistoa), mutta kentän kuningas oli Avellinon Chevon Troutman (21/15/3 riistoa).

Vaihdosta kentälle tullut Teemu Rannikko hikoili kentällä 27 minuutin ajan keräten joukkueelleen kuusi pistettä (kakkoset 0/1, kolmoset 2/4), kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Rannikolle merkittiin myös yksi pallonmenetys sekä kolme virhettä.

Cimberio Varese kohtaa ensi lauantaina kotonaan hallitsevan Italian mestarin Montepaschi Sienan.

Muurisen donkki sai heittokellon kanveesiin

Saksan Bundesliigan suomalaisjoukkue Frankfurt Skylinersin hyvät otteet jatkuivat lauantaina, kun joukkue kukisti kotonaan 4 190 katsojan edessä Braunschweigin 94-91 (42-43).

Hitaasti aloittanut Skyliners sai kotiyleisönsä hurmioon päätösjaksolla, joka merkittiin kotijoukkueelle suvereenisti 30-20. Braunschweig johti vielä päätösminuutin alussa tilanteessa 88-91, mutta Pascal Rollerin tasoituskolmosen jälkeen DaShaun Wood ajoi vierasjoukkueen puolustuksen läpi ratkaisevan layupin väkisin sisään viisi sekuntia ennen loppua. Braunschweigin voittoheittoyrityksen osuttua rautoihin upotti Wood viimeisen pisteen vapaaheittoviivalta.

Skyliners rummutti ottelussa laajalta rintamalta, sillä peräti seitsemän pelaajaa ylsi 10-13 pisteen kokonaissaaliiseen. Frankfurtilaisjoukkueen näkyvimpiin onnistujiin kuului Kimmo Muurinen, joka pelasi virhevaikeuksien johdosta vain 15 minuuttia, mutta keräsi siitä huolimatta joukkueensa korkeimman piste- ja levypallomäärän. Muurinen nakutteli 13 pistettä (kakkoset 3/4, kolmoset 1/2, vapaaheitot 5/5), kaapi kahdeksan levypalloa, antoi yhden korisyötön, blokkasi yhden vastustajan heiton ja menetti pallon kerran ennen viidettä virhettään.

Muurinen villitsi yleisöä myös päätösjakson alussa päästessään yksin vastustajan kenttäalueelle. Muurisen donkki ponnahti raudoista ulos, mutta donkin voimakkuuden ansiosta korin päällä sijainnut heittokello tilttasi. Muurisen donkkiyrityksen jälkiseuraamuksena pelin jatko viivästyi varttitunnin verran.

Muurisen lisäksi Pascal Roller heitti 13 pistettä Skylinersille. Braunschweigin tehokkain oli Tony Skinn (14/3/5 syöttöä). Skylinersin kokoonpanoon kuului myös suomalaislaituri Carl Lindbom, joka seurasi ottelua penkiltä. Frankfurtilaiset ovat voittaneet viidestä ottelustaan kolme.

Apuvalmentaja Anton Mirolybovin Mitteldeutscher hävisi sunnuntaina Saksan Bundesliigassa Ludwigsburgille 65-73 (31-34). Mitteldeutscher on voittanut viidestä ottelustaan yhden.

Huff pelipäällä Kreikan liiga-avauksessa

Kreikan pääsarja A1 Ethniki saatiin lauantaina viimein käyntiin kreikkalaispelaajien yhdistyksen lakosta huolimatta. Kavala murskasi Ilisiakoksen ylivoimaisesti 99-71 (49-23) kreikkalaisittain erikoisessa ottelussa: ottelussa ei käynyt kentällä lakon johdosta yhtäkään kreikkalaisammattilaista!

Kavala johti avausjakson jälkeen 21-10 ja kasvatti johtoaan tasaisesti aina päätösjakson alkuun, jolloin kotijoukkue oli karannut jo 40 pisteen johtoon. Viimeisellä jaksolla Ilisiakos kaunisteli lukemia Jimmy Baxterin (26/9) heittokäden ansiosta. Kavalan tehokolmikon murskavoitossa muodostivat Milt Palacio (18/4/8 syöttöä), Nejc Strnad (18/1/4 syöttöä) ja Cedric Simmons (20/13/3 blokkia).

Kavalan avausviisikkoon kuulunut 198-senttinen Huff käytti 33 peliminuuttiaan tehokkaasti hyödykseen sivuamalla Kreikan ennätystään 11 pisteellä (kakkoset 2/4, kolmoset 1/7, vapaaheitot 4/4). Huff tarrasi kouriinsa myös kahdeksan levypalloa, jakeli kolme korisyöttöä, menetti pallon kerran ja rikkoi vastustajaa kahdesti.

Tulevana viikonloppuna Kavala kohtaa vieraskentällä Peristerin.

Leen Udine tappiotta, Kotin Ferrara voitoitta

Gerald Lee jr.:n Udine jatkaa Italian kakkosliiga LegaDuessa puhtaalla pelillä. Sunnuntaina Udinen iskukyvyn koki Pistoia, jonka Udine päihitti kotonaan 69-63 (28-26). Pelin käänsi Udinelle viimeisellä jaksolla joukkueen tehomies Luigi Dordei (22/6/3 syöttöä/3 riistoa).

Udinen avaussentterinä kentälle astellut Lee haki pelitilanneheittoaan, mutta viimeisteli 29 minuutissa yhdeksän pistettä (kakkoset 1/5, vapaaheitot 7/8), kaappasi kahdeksan levypalloa ja blokkasi yhden vastustajan heiton. Lisäksi Lee menetti pallon kolmasti. Udine on voittanut nyt neljä perättäistä ottelua mukaan lukien avauskierroksen ottelun Barcellonaa vastaan, joka tuomittiin Udinen voitoksi Barcellonan peluutettua edustuskelvotonta pelaajaa.

Tuukka Kotin Ferrara johti sunnuntain vierasotteluaan Monferratoa vastaan puoliajalla turvallisen tuntuisesti 38-49, mutta hävisi kolmannen jakson tylysti 13-27 ja kärsi ottelussa 82-90 (49-38)-tappion. Tappio oli Ferraralle neljäs perättäinen yhtä monen sarjakierroksen aikana.

Vaihdosta peliin saapunut Kotti jatkoi tappiosta huolimatta pirteitä otteitaan nostelemalla 30 minuutissa 10 pistettä (kakkoset 5/10), repimällä seitsemän levypalloa, riistämällä kerran ja blokkaamalla yhden vastustajan heiton. Kotti myös menetti pallon kahdesti.

Jermaine Boyette upotti Ferraralle 26 pistettä. Monferraton tehoista vastasivat Tommaso Fantoni (25/9) ja viime kaudella Namika Lahtea edustanut Ricky Hickman (22/5/3 syöttöä).

Salinin Olimpijalle avaustappio

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana jatkoi pelejään Adrianmeren liigan runkosarjassa ensimmäistä kertaa täydellä kokoonpanolla. Kolme edellistä Adrianmeren liigan otteluaan voittanut Olimpija hävisi sunnuntaina vieraissa kroatialaiselle Cibona Zagrebille 81-84 (39-38).

Olimpijan Goran Jagodnik tasoitti ottelun haamukolmosellaan tilanteeseen 81-81 muutama sekunti ennen loppua, mutta slovenialaiset kärsivät ottelussa tylyimmän mahdollisen tappion Cibonan Mario Delasin lyödessä voimakkaan donkin koriin juuri ennen summerin sointia. Delas kalasti tilanteesta myös virheen ja viimeisteli joukkueensa voittoluvut vapaaheittoviivalta.

Kentän ehdoton ykkönen oli kotijoukkueen 21-vuotias laituri Bojan Bogdanovic, joka taputteli 33 pistettä (kakkoset 8/9, kolmoset 3/7, vapaaheitot 8/9). Olimpijan tehokkain oli Kevinn Pinkney (20/7). Vasta toisen virallisen ottelunsa Olimpijassa pelannut Sasu Salin pelasi vajaat kaksi minuuttia ilman tilastomerkintöjä.

Olimpija on voittanut neljästä Adrianmeren liigan ottelustaan kolme. Seuraavan ottelunsa Olimpija pelaa keskiviikkona Euroliigassa italialaista Armani Jeans Milanoa vastaan.

Haanpään Palencialle avausvoitto

Samuel Haanpään Palencia pelasi viikolla kaksi ottelua Espanjan kakkosliiga Adecco Orossa. Keskiviikkona Palencia hävisi kotonaan Leonille jatkoajalla 87-88 (39-41, 81-81), mutta katkaisi neljän tappion putkensa sunnuntaina hakemalla Tarragonasta 78-83 (46-33)-voiton. Ottelu ratkesi Palencialle neljännellä jaksolla, jonka joukkue vei nimiinsä 27-12.

Elokuisesta polvioperaatiosta toipuva Haanpää palaa Palencian paitaan marraskuussa.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.