Korihaille jatkoaikavoitto KTP:stä

16.2.2011 Uudenkaupungin Korihait säilytti tuntuman Korisliigan kärkikahinoihin, kun se otti keskiviikkona kotonaan jatkoaikavoiton KTP:stä 103-100 (52-36, 88-88) tuloksella.

Lawrence Wrightin Korihait taisteli jatkoaikavoiton KTP:sta.

Damon Williamsin Pyrintö selvisi Kouvolasta voittajana.

Darren Fellsin Katajalla oli helppo iltapuhde Lahdessa.

Jamar Wilson ja Honka tyylittelivät LrNMKY:n nurin.

Jeremiah Woodin Karhu kävi ryöstöretkellä Kisahallissa.

Jonathan Heardin Tarmo haki vuoden ensimmäisen voittonsa. Kuvat: Francois Perthuis, Tytti Nuoramo, Matti Koskinen ja Petteri Opas.

Korihait karkasi toisella jaksolla jo 18 pisteen johtoon, mutta KTP kuroi eron umpeen ja meni johtoon neljännellä jaksolla. Korihaiden Bojan Sarcevic siirsi vapaaheitoilla ratkaisun jatkoajalle. KTP johti sitäkin, mutta hävisi viimeiset minuutit 9-2.

- Oli aika kova suoritus nousta vielä parinkymmenen pisteen johdon menetyksen jälkeen jatkoajalle ja siinä uudestaan tappioasemasta voittoon. Saimme muutaman ratkaisevan stopin ja kovan korin, joilla vahvaan levypallopeliin yltänyt KTP kaatui, kommentoi Korihaiden valmentaja Tom Westerholm.

Lawrence Wright heitti Korihaille 30 ja Nigel Moore 22 pistettä. KTP:stä Jerald Fields keräsi 24 ja Mikael Holme 18 pistettä.

Pyrintö voitokas Kouvolassa

Sarjaa johtava Tampereen Pyrintö haki niukan voiton Kouvolasta, jossa se kukisti Kouvot 88-83 (42-34).

Pyrintö johti peliä toisen jakson puolivälistä lähtien. Se johti pari minuuttia ennen loppua jo 13 pisteellä, mutta Kouvot kipusi viimeisen minuutin alussa parhaimmillaan neljän pisteen päähän.

Damon Williams nousi taas Pyrinnön hahmoksi nyt 31 pisteellä. Kenneth Lowe säesti 24 pinnallaan.

Ilman Josh Gonneria pelanneesta Kouvoista B.A. Walker teki 26 ja Antto Nikkarinen 19 pistettä.

Kataja vahva Lahdessa

Joensuun Kataja haki keskiviikkokierroksen suurimman voiton, kun se kukisti Namika Lahden pistein 100-67 (54-39).

Peli pysyi tasaisena ensimmäisen kymmenminuuttisen, jonka jälkeen Kataja alkoi kasvattaa tasaisesti johtoaan. Ero kasvoi jo ennen puoliväliä 22 pisteeseen.

Darren Fells teki Katajalle 23 pistettä ja Jared Newson 18.

Viidennen peräkkäisen tappion kärsineestä Namikasta pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain Anthony Vereen 28:lla ja Roope Suonio kymmenellä pisteellä.

Honka voitti ilman Salmistakin

Espoon Honka venytti peräkkäisten voittojensa määrän viiteen, kun se haki pisteet Lappeenrannasta 83-69 (42-40) -tuloksella.

LrNMKY:lle tappio oli puolestaan jo kuudes peräkkäinen kotihallissa.

Honka haki voittonsa ilman yhden ottelun kilpailukiellossa ollutta päävalmentaja Pekka Salmista. Häntä tuurasi onnistuneesti Jussi Syrjänen.

LrNMKY roikkui voitonsyrjässä kolmannen jakson lopulle asti. Sen jälkeen kolmen pisteen vierasjohto kasvoi toiselle kymmenelle ja kotijoukkue putosi kyydistä.

Liigan korikunkku Jamar Wilson heitti Hongalle 30 pistettä ja John Williamson 18.
Isännistä James Lewis pussitti 22 ja Malik Moore 15 pistettä.

Karhu voitti vihdoin vieraissa

Kauhajoen Karhu otti ensimmäisen vierasvoittonsa sitten lokakuun, kun se haki Helsingistä niukan 91-89 (49-39) -voiton Torpan Pojista. Karhu oli hävinnyt 11 edellistä vieraspeliään.

Karhu johti kolmannella jaksolla jo 15 pisteellä, mutta ToPo nousi viimeisellä minuutilla pariinkin otteeseen kahden pisteen päähän.

Jeremiah Wood pohjusti vierasvoittoa 25 pisteen ja 14 levypallon edestä. Walter Baxley heitti 20 pistettä.

LaVell Blanchard heitti ToPolle 26 ja Timo Heinonen 15 pistettä.

Tarmolle vuoden ensimmäinen voitto

Sarjassa viimeisenä oleva Porvoon Tarmo katkaisi koko alkuvuoden kestäneen 11 pelin mittaisen tappiojaksonsa, kun se voitti kotonaan Salon Vilppaan 82-65 (38-36).

Vilpas voitti ensimmäisen jakson viidellä pisteellä, mutta Tarmo johti peliä toisen jakson puolivälistä alkaen. Päätösjakson alussa kotijohto kasvoi ratkaisevasti 17 pisteeseen.

Jonathan Heard heitti Tarmolle 26 pistettä ja Jerrah Young keräsi 17 pistettä sekä yhtä monta levypalloa.

Ilman Nick Okorieta ja Jukka Katajaa pelanneesta Vilppaasta Nicchaeus Doaks heitti 23 ja Roope Ahonen 15 pistettä.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.