Korisliigassa viiden ottelun kierros – Seagullsille kauden 22. voitto, Korihaille 22. tappio

15.1.2020 21:20 Illan kierroksen voittajiksi selviytyivät miesten Korisliigassa tänään Helsinki Seagulls, Salon Vilpas, Tampereen Pyrintö, KTP-Basket ja Ura Basket eGame Stars.

Shawn Huff upotti Seagullsin kuudennen miehen roolissa 21 pistettä Katajaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagulls vei Joensuun Katajaa kuin litran mittaa Töölön Kisahallissa. Korisliigan kärkipaikkaa pitävä Seagulls saapui otteluun kieltämättä ennakkosuosikkina – Katajan ollen vasta seitsemäs – mutta ottelu päättyi lopulta niinkin valtavalla erolla kuin 97–74.

Alusta asti peli ei ollut selvä missään nimessä. Kataja sinnitteli 45–49-johdossa jopa vielä kolmannen jakson alussa. Pelin päätteeksi Seagulls otti kuitenkin hirmuisen kirin, meni ohi ja leväytti eron lopulliseen 23 pisteeseen.

– Ensimmäisellä puoliajalla oli vähän ongelmia, ja peli puuroutui. Toisella puoliskolla maltoimme liikuttaa sekä palloa että miehiä, ja sen avulla alkoi löytyä tilaa. Lopussa saimme Katajan tippumaan kyydistä, kommentoi Seagullsin kokenut sentteri Tuukka Kotti.

Seagullsin pistetilastoa johti erinomaisen kauden toistaiseksi pelannut laituri Elijah Stewart, jolle kertyi 22 pistettä ja peräti 14 levypalloa. Paljoa hänen jälkeensä ei silti jäänyt penkiltä tullut maajoukkuekapteeni Shawn Huffkaan. Linkkuveitsenä tunnettu Huff tilastoi 21 pistettä osuen kahden pisteen heitoistaan 6/8 ja kaukoheitoistaan 2/3.

Kataja Basketilla parasta jälkeä pisteiden valossa teki Jarred Ogungbemi-Jackson. Kanadalaistakamiehen 23 pistettä syntyi myös varsin varmakätisin prosentein, sillä vaikka hänen kaukoheitoistaan upposi ainoastaan 1/4, kahden pisteen yrityksistä osui vastapainoksi huikeat 9/10.

– Seagulls osoitti toisella puoliskolla, miksi on sarjakärjessä. Olen todella tyytyväinen pelaamiseemme ensimmäisellä puoliajalla. Teimme kovan määrän töitä. Lopussa sitten tuli pari huonoa pätkää, ja matsi kääntyi kotijoukkueelle, totesi Katajan päävalmentaja Juha Sten.

Vilpas pitää kakkossijasta kiinni, mutta Pyrintö yrittää takaa-ajoa

Lahti Basketballin onnistui sinnitellä Salon Vilppaan kintereillä puoliajalle asti, mutta kolmannen jakson aikana isännät ottivat lisäenergian käyttöön. Alussa tasaväkinen ottelu repesi loppusummeriin mennessä selkeisiin 106–85-lukemiin Vilppaan hyväksi.

Vilppaan Tim Coleman keräsi ottelussa 22 pistettä, ja tarkka-ampuja Mikko Koivistokin oli vireessä osuen kolmen pisteen yrityksistään 4/6. Koiviston pistesaldo oli kokonaisuudessaan 16. Lahden puolella kovin korintekijä oli Courtney Stockard, jolle merkittiin yhteensä 22 pistettä.

– Hävisimme Salolle tänään kaikki yksi vastaan yksi -tilanteet. Hyökkäyksessä tulee miljoona skriiniä, ja jos meillä ei ole jalat mukana, emmekä oikein puhukaan, niin lopputulos on tämä, totesi Lahden kapteeni Vesa Mäkäläinen.

Vilpas on yhä visusti Korisliigan kakkossijalla 40 pisteellä, mutta kymmenen pistettä taaempana neljännellä sijalla Tampereen Pyrintö yrittää tsempata itseään takaa-ajoon. Pyrintö lähetti Pyynikillä vierailleet Kouvot kotimatkalle luvuin 101–94. Isännät pitivät johdosta kiinni päättäväisinä eivätkä päästäneet Kouvoja edelle kertaakaan, vaikka tasoihin asti vieraat tulivat ottelun aikana useamman kerran.

Korkeimmat pistesaldot tamperelaisten riveissä keräsivät Benjamin Raymond, 22, ja Raymond Nixon, 20, mutta yhtä lailla vireessä oli heittäjä-ässä Osku Heinonen, jonka kolmen pisteen pyssystä sinkosi tänään viisi osumaa seitsemällä yrityksellä. Heinonen tilastoi pisteitä yhteensä 19. Kouvojen vahvimmat jäljet tilastokorttiin jätti puolestaan penkiltä peliin tullut Avery Woodson, joka keräsi 26 pistettä.

– Yleensä Kouvoja vastaan täytyy olla kurinalainen. Jos heidän antaa tehdä, mitä haluavat, niin tulos on huono meidän kannaltamme. Tänään onnistuimme ehkä semmoisen 25 minuuttia olemaan kurinalaisia, ja se riitti voittoon, analysoi Pyrinnön Heinonen.

KTP vahvisti viidettä sijaansa, Korihait vajosi entistä alemmas

Kotkalainen KTP-Basket ja BC Nokia ovat sarjataulukossa parhaillaan peräkkäin, ja Nokialla oli tänään omalla kotikentällään mahdollisuus ottaa askel lähemmäs edellä kulkijaa. Yritys jäi kuitenkin yritykseksi, kun KTP vei ottelun nimiinsä 77–86.

Nokian Stacy Davisin 26 pisteen ja 11 levypallon loistosuoritus ei riittänyt, vaikka isännät pääsivätkin käymään kahden pisteen johdossa vielä neljännen jakson alkupuolella. KTP:n Byron Wesley piti 20 pisteellään, kahdeksalla levypallollaan ja seitsemällä koriin johtaneella syötöllään huolen, että peli käännettiin vielä vieraiden hyväksi.

– Nokia on fyysinen joukkue, joka pelaa kovaa. Meillä on ollut ongelmia vastaavissa matseissa. Jotenkin puoliajalla pystyimme vastaamaan siihen fyysisyyteen. Fakta on, että Nokialta puuttuu Flack riveistä, joka on heittävä iso pelaaja, ja kun Tabb on tuuraajana, niin kyseessä on täysin erilainen pelaaja. Se helpotti meidän puolustuspeliämme, kertoi KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen.

Korisliigan viimeistä sijaa pitävä Korihait isännöi Uudessakaupungissa vieraillutta Ura Basket eGame Starsia, ja ottelu päättyi odotetusti vieraiden voittoon. Ura vei pisteet nimiinsä luvuin 83–96 ja on nyt runkosarjassa kymmenennellä sijalla 16 sarjapisteellä. Playoff-viivalla seisoviin Kouvoihin on matkaa vain neljä pistettä.

Uran riveistä selkeimmin erottui Tre’Shaun Fletcher, joka tilastoi näyttävät 24 pistettä ja 12 levypalloa. Samaan levypallolukemaan 18 pisteen siivittämänä pääsi myös joukkuetoveri Dustin Thomas. Korihailla vahvaa jälkeä teki Ernest Zeigler III, joka tilastoi 23 pistettä ja kymmenen levypalloa.

– Meillä on erittäin hyviä korintekijöitä, mutta olemme jääneet vähän liikaa vain sen varaan. Tänään pystyin onneksi itse tuomaan vähän sitä, että pelaisimme settejä emmekä hyökkäisi pelkästään yksi vastaan yksi -pelillä, kommentoi Korihaiden laituri Vesa Heinonen.

Asiat

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.