Kotti nosti voittokorin Koiviston syötöstä, Bisons mylvi Spartakin nurin

6.11.2013 23:05 Loimaa Bisons tarjosi keskiviikkona Vantaan Energia Areenan yleisölle vuosikymmenen trillerin. Pietarin Spartak oli noussut päätösminuutilla kolmen pisteen takaa pisteen johtoon, mutta Bisons toteutti viimeisen hyökkäyksensä täysin oppikirjan mukaan. Mikko Koivisto vapautti Tuukka Kotin ratkaisukorin tekoon kaksi sekuntia ennen loppua ja Bisons pääsi juhlimaan 74–73 (32–34)-voittoa.

Tuukka Kotti oli illan sankari, kun Bisons haki Eurocupin alkusarjan toisen voittonsa.

"Pähkinärinteen Mark Price" Mikko Koivisto osui mainiosti Energia Areenan koreihin.

Bisonsin toinen vantaalainen, Antto Nikkarinen, oli myös Energia Areenalla kuin kotonaan.

Biisonifanien "Punainen meri" piti Energia Areenalla korviahuumaavaa meteliä. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Pakkovoitosta ei keskiviikkona voitu Bisonsin tapauksessa vielä puhua, mutta selvää oli, että kotipeli Vantaan Energia Areenalla Spartakia vastaan oli loimaalaisille kuuluisa tuhannen taalan paikka; Bisonsin edellinen kotiottelu päättyi pisteen tappioon ja edessä on kahden vieraspelin sarja.

 

Bisons piteli Spartakia turvavälin päässä lähes koko päätösneljänneksen ajan ja Tuukka Kotti pamautti donkillaan kotijoukkueen 72–69-johtoon Antto Nikkarisen syötöstä vain 56 sekuntia ennen loppua. Kotiyleisön juhlat päättyivät kuitenkin lyhyeen, kun Donnie McGrathin kavennuksen jälkeen Jared Homan tippasi ohiheiton koriin ja siirsi Spartakin edelle pistein 72-73.

 

Bisons-valmentaja Greg Gibsonin piirtämän aikalisän jälkeen pelikelloon jäi 22 sekuntia aikaa, ja Energia Areenan 2,852-päinen kotiyleisö nousi seisaalleen. Sekuntien käydessä vähiin pallo ajautui Billy Keysiltä Mikko Koivistolle, joka käynnisti kolmoskaaren keskeltä ajon kohti koria.

 

Spartak-puolustuksen syöksyessä apuun oivalsi Koivisto vapaaksi jääneen Tuukka Kotin korin alla, ja Kotti pääsi nostamaan vapaasti Bisonsin pisteen johtoon. Spartakille jäi vielä langanlaiha mahdollisuus voittoheittoon, mutta ahdistettu kiskaisu lähes puolesta kentästä ei osunut edes rautoihin.

 

Gibson: ”Vähintäänkin jännittävä peli”

 

Bisons pelasi ottelun avausneljänneksen kuin hurmiossa. Kotikaupungissaan pelannut Mikko Koivisto heitti löylyä kiukaalle kaaren takaa ja loimaalaiset ajoivat sumeilematta korille venäläisten korinalushärkiä vastaan.

 

Toisella jaksolla vastaavasti Spartak hyydytti Bisons-hyökkäyksen täydellisesti ja löysi oman jyvänsä 210-senttisen Jaroslav Korolevin (10 pistettä toisella neljänneksellä) johdolla.

 

Tauon jälkeen Bisons pysyi pelissä lähinnä Billy Keysin kolmosilla, kunnes Antto Nikkarinen otti joukkueen harteilleen ja sai kotiyleisön mylvimään kahdeksalla perättäisellä pisteellään. Neljäs neljännes edettiinkin tasatahtia ennen ikimuistoista loppua.

 

– Vähintäänkin jännittävä peli. Yleisesti ottaen taivuimme, muttemme katkenneet. Olen ylpeä joukkueestani ja esittämästämme taistelusta, päävalmentaja Gibson arvioi omiaan.

 

Energia Areenan täyttänyt "Punainen meri" oli tuttuun tapaan äänekäs ja eli pelin tiimellyksessä joka solullaan mukana. Areenan tunnelma oli käsinkosketeltavissa.

 

Kotti loisti, takamiehillä heittopäivä

 

Bisonsin Eurocup-pelien murheenkryyni, levypallopelaaminen, oli Spartakia vastaan terävää – Spartak vei levypallot täpärästi 32–31. Erityisesti Frank Robinson (3/10/4 riistoa) laittoi itsensä likoon irtopallotaistelussa.

 

– Harjoituksissa keskityimme pääasiassa levypallopelaamiseen, ja onnistuimme sillä saralla tänään hyvin. Tuukka Kotti loisti, hän pelasi todella aggressiivisesti. Antto Nikkarinen ja Ralph Sampson pelasivat hienot minuutit, Gibson kiitteli.

 

Bisonsin taistelun henkilöitymä oli hurjin tarkkuuksin kakkosensa (11/15) Tuukka Kotti (22/6), joka raatoi väsymättä Spartakin härkäkaksikkoa Jared Homan-Artem Jakovenko vastaan. 210-senttinen Sampson (1/3) ei myöskään antanut venäläisvieraille mitään ilmaiseksi.

 

Loimaalaisheittäjillä oli mainio ilta – punapaitojen kolmoset upposivat 52% tarkkuudella. Mikko Koivisto (14/2) onnistui kaaren takaa neljästi ja Billy Keys (17/5/3 syöttöä) viidesti. Antto Nikkarinen (12/0/4 syöttöä) viimeisteli monipuolisesti läheltä ja kaukaa sekä jakoi tukun oivaltavia syöttöjä.

 

– Joukkueemme on täynnä heittäjiä. Jos he ovat vapaana, heillä on lupa heittää, Gibson kuittasi kysymykset erinomaisesta heittoillasta.

 

Bisons nousi voitollaan Eurocupin H-lohkossa tasapisteisiin kreikkalaisen Panioniosin kanssa. Panionios isännöi Bisonsia kotonaan Ateenassa ensi viikolla.

 

Besiktas Istanbul ja KK Radnicki Kragujevac johtavat lohkoa voitettuaan neljästä pelaamastaan ottelusta kolme.

 

Loimaa Bisons – Pietarin Spartak 74–73 (27–15, 32–34, 47–48), Eurocupin alkusarjaa, Vantaa 6.11.2013

 

Bisons: Tuukka Kotti 22/6, Billy Keys 17/5/3 syöttöä, Mikko Koivisto 14/2, Antto Nikkarinen 12/0/4 syöttöä, Frank Robinson 3/10/4 riistoa, Carl Lindbom 3/1, Matti Nuutinen 2/4, Ralph Sampson 1/3, Ville Mäkäläinen 0/0, Ilpo Pehkonen.

Spartak:
Jaroslav Korolev 19/4, Jared Homan 16/9.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot

Asiat

 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

23.4.2024 13:00 Pääjuttu

Koriskokemus-palautekanava kerää palautetta seurojen ja Koripalloliiton toiminnasta

Palautteen avulla kehitetään suomalaista koripalloa entistä paremmaksi kokemukseksi eri sidosryhmille.

22.4.2024 21:57 16-vuotiaiden tyttöjen SM

Helsingin NMKY on 16-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestari

16-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestari selvisi tänään Honkahallilla, kun Helsingin NMKY voitti Tapiolan Hongan SM-sarjan loppuotteluiden toisessa pelissä 47-64 (26-38). HNMKY voitti loppuottelut 2-0.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

22.4.2024 12:25 Susijengi

Susijengi avaa olympiakarsintakesänsä eksoottista vierasta vastaan Espoo Metro Areenalla

Susijengi saa olympiakarsintakesän avausotteluunsa juhannuksen jälkeisellä viikolla vastaansa harvinaisen vieraan, kun moninkertainen MM-kisakävijä Uusi-Seelanti saapuu Espoo Metro Areenan sudenpesään tiistaina 25.6. ottamaan mittaa Lauri Markkasen, Mikael Jantusen ja muiden susitähtien kunnosta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

21.4.2024 19:42 Miesten I divisioona A

Tapiolan Honka niukkaan voittoon JBA:sta miesten I divisioona A:n toisessa loppuottelussa

Jyväskylän Monitoimitalolla oli 1442 katsojaa seuraamassa miesten I divisioona A:n toista loppuottelua. Ensimmäisen ottelun selkeästi vienyt Tapiolan Honka joutui tällä kertaa koville, kun Jyväskylä Basketball Academy kaatui niukasti 72-76 (36-39).

21.4.2024 19:33 16-vuotiaiden poikien SM

KTP:lle 16-vuotiaiden poikien Suomen mestaruus – PuHu kaatui jatkoajan jälkeen

16-vuotiaiden poikien Suomen mestari on KTP, joka voitti finaalien toisessa ottelussa PuHun jatkoajan jälkeen 112-111 (49-52, 98-98) Steveco Areenalla 750 katsojan edessä. KTP voitti loppuottelut 2-0.

Näytä lisää vastaavia